Τετάρτη 16 Ιανουαρίου 2013

Χωρίς λεωφορεία σήμερα ολόκληρος ο νομός Θεσσαλονίκης


Χωρίς αστικά λεωφορεία μένει από σήμερα ο νομός Θεσσαλονίκης, καθώς οι εργαζόμενοι του ΟΑΣΘ, οι οποίοι παραμένουν απλήρωτοι εδώ και ενάμισι μήνα, προχωρούν σε επίσχεση εργασίας. Πάντως, θεωρείται ότι η ενέργεια αυτή αποτελεί ένα μέσο πίεσης των μετόχων του οργανισμού για να αποσπάσουν χρήματα από το κράτος.

Οι εργαζόμενοι αντιδρούν με αυτό τον τρόπο στην καθυστέρηση που παρατηρείται στην καταβολή της κρατικής επιχορήγησης στα ταμεία του Οργανισμού. «Δεν πρόκειται να αφήσουμε την κυβέρνηση να μας ξεφτιλίσει. Να τα πάρουνε από τους κλέφτες. Δεν έχουμε λεφτά να πάρουμε γάλα στα παιδιά μας» δήλωσε o πρόεδρος εργαζομένων του ΟΑΣΘ, Δημήτρης Τσερμενίδης.
Η πολιτεία οφείλει στον ΟΑΣΘ περίπου 30 εκατ. ευρώ για το 2012 ενώ αντίστοιχο είναι το ποσό των οφειλών για τις οικονομικές χρήσεις του 2010 και του 2011. Για να καταβληθεί στους εργαζόμενους το δώρο Χριστουγέννων ο ΟΑΣΘ πήρε δάνειο από την Εθνική Τράπεζα που ξεπερνά τα 2 εκατ. ευρώ.
Χτες ο υπουργός Οικονομικών επιχείρησε να δώσει προκαταβολή 5 εκατ. ευρώ, αλλά η διοίκηση του ΟΑΣΘ δεν τα δέχτηκε, κρίνοντας ανεπαρκές το ποσό.
Πάντως, σύμφωνα με την εφημεφήμερίδα «Μακεδονία», ο ΟΑΣΘ επιχειρεί ουσιαστικά να λύσει τις; Διαφορές του με το δημόσιο μέσω των εργαζομένων τους οποίους χρησιμοποιεί ως μοχλό πίεσης.

Ανακοίνωση του ΟΑΣΘ
Από τη διοίκηση του ΟΑΣΘ αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα του η ακόλουθη ανακοίνωση:
Αγαπητοί συμπολίτες, 
Ο Οργανισμός Αστικών Συγκοινωνιών Θεσσαλονίκης (Ο.Α.Σ.Θ.) βρίσκεται στη δυσάρεστη θέση να σας ανακοινώσει ότι την Τετάρτη 16.1.2013 δεν θα προσφέρει τις υπηρεσίες του στους πολίτες της πόλης.
Αιτία είναι η επίσχεση εργασίας που εξήγγειλαν οι εργαζόμενοι στον Ο.Α.Σ.Θ., εκ του γεγονότος ότι δεν τους έχουν καταβληθεί οι νόμιμες αποδοχές, επειδή από το Ελληνικό Δημόσιο δεν έχουν δοθεί τα χρήματα που οφείλονται στον Ο.Α.Σ.Θ..
Ζητούμε την κατανόηση των συμπολιτών μας για την ταλαιπωρία τους την ως άνω ημερομηνία, για την οποία ο Ο.Α.Σ.Θ. ουδεμία ευθύνη έχει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.