Πέμπτη 31 Ιανουαρίου 2013

Στον Άρειο Πάγο η υπόθεση με 4 οικόπεδα της Αγ.Τριάδας


Στον Άρειο Πάγο, βρίσκεται η υπόθεση των τεσσάρων προσφυγικών οικοπέδων της Αγίας Τριάδας, συνολικής έκτασης 200 τ.μ. για τα οποία έχει δημιουργηθεί ένα τεράστιο μπέρδεμα μετά από αυθαίρετες ενέργειες της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.

Σύμφωνα με τη δημοτική σύμβουλο Θερμαϊκού, κ. Σοφία Ζηφκοπούλου, τα οικόπεδα αυτά, όπως και τα περισσότερα της Αγίας Τριάδας παραχωρήθηκαν σε προσφυγικές οικογένειες το 1922, όταν αυτές ήρθαν από τη Μικρά Ασία.
«Όμως, όταν μετά από 50 χρόνια παραχωρήθηκαν οι οριστικοί τίτλοι, τότε διαπιστώθηκε ότι στον τίτλο για το οικόπεδο που είχε δοθεί στον Κωνσταντινουπολίτη παππού μου, ανέγραφε 35 μέτρα λιγότερα», λέει η κ. Ζηφκοπούλου.
Το 1980, με απόφαση της νομαρχίας Θεσσαλονίκης, αυτά τα 35 μέτρα από το οικόπεδο, μαζί με άλλα τρία οικόπεδα, συνολικού εμβαδού 200 μέτρων, δεσμεύτικαν για τη δημιουργία σ΄εκείνο το σημείο νηπιαγωγείου,, πυροσβεστικού σταθμού και σταθμού Α΄Βοηθειών, με την προϋπόθεση ότι αυτά θα πρέπει να δημιουργηθούν εντός μιας πενταετίας, διαφορετικά η απόφαση ανακαλείται.
Στην πενταετία αυτή, δεν έγινε τίποτα από την τότε κοινότητα, οπότε το 1985 η νομαρχία ανακάλεσε την παραχώρηση. Όμως, ήρθε ο τότε Γενικός Γραμματέας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας Ηλίας Λιακόπουλος, στέλεχος του ΠΑΣΟΚ και διευθυντής αργότερα του γραφείου του Γιώργου Παπανδρέου και ακύρωσε την απόφαση του νομάρχη, μετά από πιέσεις που δέχτηκε. Κατόπιν τούτου οι θιγόμενοι κάτοικοι της Αγίας Τριάδας, που είναι έξι οικογένειες, έκαναν προσφυγή στον Άρειο Πάγο και αναμένεται η έκδοση της απόφασης.
«Δεν είμαι επαγγελματίας πολιτικός και δεν έχω βλέψεις, το μόνο που θέλω είναι να βοηθήσω τον τόπο μου», λέει η κ.Σοφία Ζηφκοπούλου, προσθέτοντας: «Θα καταφύγω στα δικαστήρια για όσους εμπαθείς με διασύρουν». 

1 σχόλιο:

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.