Δευτέρα 14 Ιανουαρίου 2013

Μπράβο καρντάσια, αυτό είναι.... "φορολογική δικαιοσύνη"

Απαλλάσσονται από την έκτακτη εισφορά τα ... φτωχαδάκια με τα κότερα, τα γιότ
και άλλα σκάφη αναψυχής. Δεν χρειάζεται, αφού πληρώνουν τα κορόϊδα.  Μήπως
το πλεούμενο της φωτογραφίας θέλει να μας δείξει ότι "μεγάλο ψάρι τρώει μικρό";
Μπράβο ρε καρντάσια, αυτό είναι φορολογική δικαιοσύνη για την οποία κόπτεστε. Να φορολογούνται γερά και δυσβάστακτα οι άνεργοι, οι άστεγοι και οι γριούλες που προσπαθούν με τα 100-200 ευρώ το μήνα να τα βγάλουν πέρα, και να μένουν στο απυρόβλητο οι «έχοντες» με τα κότερα, τα γιότ και τα άλλα πλεούμενα που θυμίζουν πλωτά παλάτια.

Όλα αυτά μας ήρθαν στο νου διαβάζοντας ότι σύμφωνα με το πολυνομοσχέδιο το οποίο συζητείται στη Βουλή, απαλλάσσονται από την έκτακτη εισφορά που θα επιβληθεί τα σκάφη αναψυχής ιδιωτικής χρήσης. Αυτό προβλέπεται σε τροπολογία που κατατέθηκε σήμερα στο ίδιο νομοσχέδιο με την οποία αποσύρεται επίσης το άρθρο που προβλέπει τους πρόσθετους φόρους για εικονικά τιμολόγια.
Σημειώνεται ότι με τροπολογία που είχε περιληφθεί στο πολυνομοσχέδιο προβλέπονταν η επιβολή έκτακτης εισφοράς 5-10% μεταξύ άλλων σε κατόχους ΙΧ αυτοκινήτων καθώς και σκαφών αναψυχής, πισινών κ.α. Με τη νέα τροπολογία προβλέπεται η απόσυρση της εισφοράς για τα σκάφη αναψυχής ύστερα από αίτημα του υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας σύμφωνα με παράγοντες του υπουργείου Οικονομικών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.