Δευτέρα 21 Ιανουαρίου 2013

Πρόγραμμα για μακροχρόνια άνεργους Ανατ. Θεσσαλονίκης


Μακροχρόνια άνεργοι από τους τέσσερις δήμους της Ανατ. Θεσσαλονίκης (Θερμαϊκού, Θέρμης, Καλαμαριάς και Πυλαίας), μπορούν να πάρουν μέρος στο εγκεκριμένο σχέδιο Δράσης «Τοπική Δράση Κοινωνικής Συνοχής & Απασχόλησης Ανατολικής Θεσσαλονίκης». Η προθεσμία υποβολής αιτήσεις υποψηφίων για συμμετοχή στο πρόγραμμα, παρατάθηκε μέχρι και τις 5 Φεβρουαρίου.

Το Σχέδιο Δράσης έχει στόχο την αύξηση της απασχόλησης, με την αξιοποίηση των ανταγωνιστικών κλάδων απασχόλησης της Ανατολικής Θεσσαλονίκης, τη δημιουργία των προϋποθέσεων για την ενίσχυση της απασχολησιμότητας, την προώθηση ίσων ευκαιριών, την άρση των συνθηκών κοινωνικού αποκλεισμού και την κοινωνική και εργασιακή ένταξη των ανέργων και περιλαμβάνει τους Δήμους Θερμαϊκού, Θέρμης, Πυλαίας-Χορτιάτη και Καλαμαριάς.
Οι κατηγορίες ανέργων οι οποίοι μπορούν να ενταχθούν στο Σχέδιο Δράσης είναι:Μακροχρόνια άνεργοι άνω των 45 ετών με χαμηλά τυπικά προσόντα (45 άτομα),Μετανάστες (20 άτομα), Άτομα με αναπηρία (40 άτομα), Αρχηγοί μονογονεϊκών οικογενειών (15 άτομα) και Άτομα ευρισκόμενα σε κατάσταση φτώχειας ή απειλούμενα από φτώχεια (45 άτομα).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.