Τρίτη 22 Ιανουαρίου 2013

Σαρανταοκτάωρη απεργία στον "Αγγελιοφόρο"


Σαρανταοκτάωρη απεργία στην εφημερίδα Αγγελιοφόρος, ανακοίνωσε η Ένωση Συντακτών Ημερήσιων Εφημερίδων Μακεδονίας-Θράκης, για αύριο Τετάρτη και μεθαύριο Πέμπτη. Στην ανακοίνωση της ΕΣΗΕΜΘ αναφέρεται ότι:

«Επιδεικνύοντας ασυνέπεια και αναξιοπιστία, η Εκδοτική Βορείου Ελλάδος ανέτρεψε μέσα σε λίγα 24ωρα τις εξαγγελίες της για καθεστώς αναδιάρθρωσης του Αγγελιοφόρου της Κυριακής και της ιστοσελίδας www.agelioforos.gr και ακύρωσε δεσμεύσεις της έναντι των εργαζομένων που η ίδια κάλεσε να την διευκολύνουν
Την ίδια στιγμή εξακολουθεί να δίνει ασαφείς υποσχέσεις και να επινοεί λογιστικά ζητήματα για τον τρόπο που θα καταβάλει στους εργαζόμενους τα δεδουλευμένα δύο μηνών που τους οφείλει.
Στον διαρκή αυτό εμπαιγμό, η ΕΣΗΕΜ-Θ απαντά με σαρανταοκτάωρη απεργιακή κινητοποίηση στην ΕΒΕ ΑΕ που αρχίζει την Τετάρτη 23 Ιανουαρίου στις 6 μ.μ. και λήγει την Παρασκευή 25 Ιανουαρίου την ίδια ώρα.
Το ΔΣ της ΕΣΗΕΜ-Θ καλεί την ΕΒΕ ΑΕ:
·        - Να καταβάλει σε όλους τους εργαζόμενους τα δεδουλευμένα που τους οφείλει.
·         -Να τηρήσει εφεξής στο ακέραιο τις υποχρεώσεις της έναντι των εργαζομένων και του νόμου, μεταξύ των οποίων ασφαλώς περιλαμβάνεται η έγκαιρη και τακτική καταβολή της μισθοδοσίας».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.