Δευτέρα 7 Ιανουαρίου 2013

Ανακατατάξεις και γκρίνιες στην εκλογή νέων προεδρείων


Σημαντικές ανακατατάξεις αλλά και μεγάλες… γκρίνιες, έφεραν οι δημαιρεσίες για την εκλογή προεδρείων αλλά και οι τοποθετήσεις νέων αντιδημάρχων  στους 14 δήμους του νομού Θεσσαλονίκης. Από το ρεπορτάζ του Τάσου Τασιούλα στην εφημερίδα «Αγγελιοφόρος» δανειζόμαστε τα σχετικά αποτελέσματα που ήταν:

Καλαμαριά
Σημαντικές αλλαγές έφεραν οι δημαιρεσίες στο δήμο Καλαμαριάς, καθώς επιλογή του δημάρχου, Θεοδόση Μπακογλίδη, ήταν να ανανεωθεί η διοίκηση του δήμου. Αποτέλεσμα ήταν να επιλέξει και νέους αντιδημάρχους. Οι πέντε αντιδήμαρχοι είναι: Μαριάντζελα Χατζηκωστή (κοινωνικής πολιτικής και αλληλεγγύης), Παναγιώτης Θεοδοσιάδης (τεχνικών υπηρεσιών - πολιτικής προστασίας), Στυλιανός Φωτόπουλος (καθαριότητας, πρασίνου και ανακύκλωσης), Ελεονόρα Παπαδοπούλου (παιδείας, αθλητισμού και νεολαίας) και Ματθαίος Αμπατζίδης (διοικητικών και οικονομικών υπηρεσιών).
Νέος πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου εξελέγη ο Χαράλαμπος Ξανθόπουλος, αντιπρόεδρος ο Στυλιανός Ματσαρίδης και γενικός γραμματέας ο Χρήστος Μπανιώρας.

Νεάπολη - Συκιές
Πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Νεάπολης - Συκεών παρέμεινε ο Αντώνης Σαουλίδης. Αλλαγές υπήρξαν όμως στις θέσεις του αντιπροέδρου, με την εκλογή του Περικλή Χατζηκυριάκου και του γραμματέα, με την εκλογή της Μαρίας Δρόσου (της παράταξης της πλειοψηφίας, καθώς η ελάσσων αντιπολίτευση δεν έκανε πρόταση).
Στην Οικονομική Επιτροπή εξελέγησαν οι Γ. Χατζησάββας, Αν. Τσακιρίδης, Σ. Καλπαζίδης, Μ. Πάππου, Αντζ. Ισαακίδη, Δ. Ζιγκερίδης, Σ. Σιωμάδης, Ειρ. Κατσάνη - Τερζή.
Στην Επιτροπή Ποιότητας Ζωής εξελέγησαν οι: Ντ. Ζωγόγιαννης, Στ. Γκατζές, Χ. Σινάνης, Δ. Μασλαρινός, Ν. Βαρσάμης, Γ. Φαρλαλής, Ε. Τόττας και Αγγ. Καραγεωργίου.

Κορδελιό - Εύοσμος
Νέος πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου στο δήμο Κορδελιού - Ευόσμου εξελέγη ο Πολυχρόνης Παπαβραμίδης. Αντιπρόεδρος παρέμεινε ο Γιώργος Μαξούρας και γραμματέας ο Ανέστης Βασιλειάδης.
Σε ό,τι αφορά την Οικονομική Επιτροπή, τη στελεχώνουν πλέον οι Ηλίας Κυρκαλάς, Μάλαμας Τεβεκέλης, Ευθύμης Ευθυμιάδης, Θεοφάνης Παπαδόπουλος, Αλέξανδρος Μανδαλιανός, Κώστας Σωτηράκης, Γιάννης Καμαρινός και Πέτρος Σούλας.

Πυλαία - Χορτιάτης
Στο δήμο Πυλαίας - Χορτιάτη πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου επανεξελέγη ο Μιχάλης Γεράνης, ενώ νέος αντιπρόεδρος εξελέγη ο Βασίλης Τσούγκας και νέα γραμματέας η Ανατολή Κωνσταντινίδου.
Στην Οικονομική Επιτροπή εξελέγησαν οι Νίκη Ζώτου, Ηρακλής Τιτόπουλος, Παρασκευάς Τσογκαρλίδης, Δημήτρης Μαρκούδης, Νίκος Χατζηαντωνίου, Νίκος Νυφούδης, Οδυσσέας Μάιτα και Βασίλης Τσιούγκος.

Παύλου Μελά
Στο δήμο Παύλου Μελά πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου εξελέγη ο Αθανάσιος Λάμπρου, αντιπρόεδρος η Αναστασία Φραγκοπούλου και γραμματέας ο Κυριάκος Αντωνιάδης.
Την Οικονομική Επιτροπή απαρτίζουν οι Σπυριδούλα Αδαμοπούλου, Κυριακή Φιρινίδου, Ελένη Στολτίδου, Ιωακείμ Παπαδόπουλος, Μενέλαος Τριανταφυλλίδης, Βασίλης Αναστασιάδης, Κυριάκος Αντωνιάδης και Σοφία Καλαντίδου.
Την Επιτροπή Ποιότητας Ζωής απαρτίζουν οι Μιχαήλ Χριστοδούλου, Ελένη Στολτίδου, Γεώργιος Αμπρικίδης, Σπυρίδων Αποστολίδης, Ιωάννης Πορτουλίδης, Δημήτρης Θεοδοσιάδης, Γεώργιος Καρυπίδης και Αναστασία Φραγκοπούλου.

Αμπελόκηποι - Μενεμένη
Στο δήμο Αμπελοκήπων - Μενεμένης το προεδρείο του δημοτικού συμβουλίου ανανέωσε τη θητεία του. Πρόεδρος είναι ο Γιώργος Ακτσελής, αντιπρόεδρος ο Αναστάσιος Παπαδήμας και γραμματέας ο Βασίλης Μεζίκης (από την πλειοψηφούσα παράταξη, καθώς δεν υπήρξε πρόταση της αντιπολίτευσης).
Η Οικονομική Επιτροπή έχει πλέον ως μέλη τους Ηλία Γρούγιο, Σωτήρη Καραλιόπουλο, Βασίλη Μεζίκη, Κώστα Σιώπη και Νίκο Σούσογλου (πλειοψηφία) καθώς και τους Δέσποινα Λεμονίδου, Κατερίνα Σάββα και Γιάννη Κατσαρό (αντιπολίτευση).

Θέρμη
Νέος πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Θέρμης είναι ο Αργύρης Κουγιάμης. Αντιπρόεδρος εξελέγη ο Κωνσταντίνος Τιτέλης και γραμματέας ο Αριστόβουλος Τσιολάκης. Ο δήμαρχος Θέρμης, Θεόδωρος Παπαδόπουλος, αναμένεται να ανακοινώσει τους νέους αντιδημάρχους έως το τέλος της εβδομάδας, μειώνοντας όμως τις αντιδημαρχίες από έξι σε πέντε.

Θερμαϊκός
Νέος πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Θερμαϊκού εξελέγη ο πρώην δήμαρχος Μηχανιώνας, Κωνσταντίνος Κουτούκας. Αντιπρόεδρος παρέμεινε η Ειρήνη Παπαμιχαήλ, ενώ γραμματέας εξελέγη ο Ευάγγελος Κουκουρίγκος.
Στην Οικονομική Επιτροπή εξελέγησαν οι Χρήστος Βογιατζής, Ιωάννης Βογιατζής, Ιωάννης Βασιλειάδης, Ευτυχία Ζαριφέ, Παναγιώτης Τροκανάς, Ιωάννης Μαυρομάτης, Παρθένα Παπαδοπούλου και Νικόλαος Παράσχου.
Στην Επιτροπή Ποιότητας Ζωής εξελέγησαν οι Ιωάννης Βογιατζής, Βασίλης Αθανασιάδης, Πάρις Πεντούσης, Ευαγγελία Φαρίνη, Ιωάννης Τσακμάκας, Ιωάννης Μαυρομάτης, Παρθένα Παπαδοπούλου και Απόστολος Οικονομίδης.
Οι αντιδημαρχίες αναμένεται να αυξηθούν από πέντε σε έξι και οι νέοι αντιδήμαρχοι αναμένεται να ανακοινωθούν εντός της εβδομάδας.

Ωραιόκαστρο
Νέα πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Ωραιοκάστρου εξελέγη η Δάφνη Δεληπάλα, αντιπρόεδρος είναι η Ολγα Γαβότση και γραμματέας ο Χ. Τερζής.
Στην Οικονομική Επιτροπή εξελέγησαν οι κ.κ. Μαρμαρίδης, Παπακώστας, Παπαχρήστος, Τερζής, Ιωσηφίδης και Καραστερίου. Στην Επιτροπή Ποιότητας Ζωής εξελέγησαν οι κ.κ. Τσακαλίδου, Κέπετζη, Τσιτσικλής, Ζάικος, Τσακίρης και Καρασαββίδης.

Λαγκαδάς
Πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Λαγκαδά παρέμεινε ο Ρούλης Ζαχαρέγκας, ενώ αντιπρόεδρος είναι ο Ανδρέας Καραγιάννης και γραμματέας ο Απόστολος Καλαϊτζίδης.
Στην Οικονομική Επιτροπή εξελέγησαν οι Γιώργος Τουμπουλής, Γιώργος, Κυρανού, Σταύρος Τερζάκης, Στέλιος Σισκούδης, Γιώργος Μήττας, Ηλίας Στόιος, Γιώργος Καρακινάρης και Αστέριος Κομματάς.
Στην Επιτροπή Ποιότητας Ζωής εξελέγησαν οι Απόστολος Μισχόπουλος, Αθανάσιος Θεοδωρίδης, Φώτης Μάτης, Παντελής Αϊβατζίδης, Γιώργος Σεπιάδης, Μάρκος Δανάς, Γιώργος Κεμαλμάς και Αννα Σαρίκου.

Δέλτα
Στο δήμο Δέλτα νέος πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου εξελέγη ο Χρυσοβαλάντης Παπαγεωργίου, αντιπρόεδρος ο Γιάννης Δήμου και γραμματέας ο Θόδωρος Γκλαβέρης.
Στην Οικονομική Επιτροπή εξελέγησαν οι Χρήστος Τσομπάνης, Αναστασία Τσιλιμίγκρα, Κοκώνα Σβήρκου, Σάκης Κυμκούδης, Θανάσης Παπάς, Ανέστης Πετρίδης, Σπύρος Σταματάκης και Κώστας Βουδούρης.

Βόλβη
Πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Βόλβης εξελέγη ο Νικόλαος Θωμά, αντιπρόεδρος ο Αστέριος Λαφαζάνης και γραμματέας ο Δημήτριος Βασιλάκης.
Στην Οικονομική Επιτροπή εξελέγησαν οι: Γεώργιος Αθανασιάδης, Δημήτριος Βασιλάκης, Βασίλειος Ζωγράφος, Ευάγγελος Μπαλατσός, Αστέριος Λαφαζάνης και Δημήτριος Στοΐτσας.
Στην Επιτροπή Ποιότητας Ζωής εξελέγησαν οι: Γεώργιος Δεμερτζής, Κωνσταντίνος Ζαφειρίου, Γεώργιος Μπουρλής, Αστέριος Ουζούνης, Παναγιώτης Παπαγεράς και Βασιλική Πολυζωίδου.
Ο δημοτικός σύμβουλος, Βασίλειος Ναούμ, μετά την ορκωμοσία του (αντικατέστησε τον παραιτηθέντα επικεφαλής της δημοτικής παράταξης της μείζονος αντιπολίτευσης, Αγγελο Φραντζή), κατέθεσε αίτηση ανεξαρτητοποίησης, από τη δημοτική παράταξη της μείζονος αντιπολίτευσης.

Χαλκηδόνα
Επανάληψη της εκλογικής διαδικασίας θα γίνει στο δήμο Χαλκηδόνας για την ανάδειξη του προεδρείου του δημοτικού συμβουλίου και των μελών της Οικονομικής Επιτροπής, διότι στην πρώτη ψηφοφορία υπήρξε ισοπαλία.
Ο προτεινόμενος από την παράταξη της πλειοψηφίας για τη θέση του προέδρου του δημοτικού συμβουλίου, Κώστας Ταξιάρχης, δεν κατάφερε να εκλεγεί, καθώς οι τέσσερις υπό αντικατάσταση αντιδήμαρχοι (Βλαδίμηρος Μωυσίδης, Ισίδωρος Βλαϊκούδης, Μανόλης Λαγογιάννης και Αλέξανδρος Μανάκης) δεν τον ψήφισαν.
Ο κ. Ταξιάρχης έλαβε 16 ψήφους, όσα ήταν και τα λευκά (οι τέσσερις αντιδήμαρχοι και 12 μέλη των παρατάξεων της αντιπολίτευσης), οπότε η διαδικασία θα επαναληφθεί την ερχόμενη Κυριακή. Ο δήμαρχος, Γιάννης Μπίκος, παρά τη δυσαρέσκεια των αντιδημάρχων επιμένει ότι θα αντικατασταθούν και η απόφασή του για τους πέντε νέους αντιδημάρχους παραμένει. Αντιδήμαρχοι είναι: Διοικητικού - Οικονομικού ο κ. Κωνσταντίνος Χούλιας, Χωροταξίας, Πολεοδομίας, Περιβάλλοντος και υπεύθυνος για τη Δημοτική Ενότητα Χαλκηδόνας ο Ανδρέας Κορώνης, Επιχειρηματικότητας, Υγείας, Πρόνοιας και Κοινωνικής Πολιτικής η Κατερίνα Κοκκίνου, Καθαριότητας, Ανακύκλωσης, Πρασίνου και υπεύθυνη για τη Δημοτική Ενότητα Αγίου Αθανασίου η Βικτωρία Γιαλοψού και Πολιτισμού - Αθλητισμού και υπεύθυνος για τη Δημοτική Ενότητα Κουφαλίων ο Λάζαρος Τζίκας.

Πηγή: εφημερίδα «Αγγελιοφόρος»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.