Πέμπτη 24 Ιανουαρίου 2013

Έξι χαμένα χρόνια...

του Δημήτρη Παπανικολάου
Τοπικού Συμβούλου Αγίας Τριάδας
Δύο χρόνια έχουν συμπληρωθεί από την ανάληψη των καθηκόντων του κ. Αλεξανδρή, ως Δημάρχου του ενιαίου Δήμου Θερμαϊκού. Δύο χρόνια κατά τα οποία δυστυχώς, για όλους εμάς τους δημότες, δεν έχει πραγματοποιηθεί το παραμικρό έργο ουσίας. Αντιθέτως, αν συνυπολογίσει κανείς και τα προηγούμενα τέσσερα χρόνια της Δημαρχίας του κ. Αλεξανδρή , μπορεί να μιλήσει συνολικά για έξι χαμένα χρόνια.


Έξι χρόνια που αντί να βελτιώσουν έστω και στο ελάχιστο την καθημερινότητα των πολιτών, την πήγαν δεκαετίες πίσω.
Ποιος σήμερα δεν αντιλαμβάνεται την απελπιστική κατάσταση στην οποία έχουν περιέλθει ανεξαιρέτως, όλα τα τοπικά διαμερίσματα; Ποιος άραγε δεν βλέπει ότι ο Δήμος Θερμαϊκού έχει μετατραπεί σε μιά ΑΠΕΡΑΝΤΗ ΧΩΜΑΤΕΡΗ; Οι μόνοι που δεν το βλέπουν είναι οι υπεύθυνοι γι αυτό το χάλι, ο Δήμαρχος και η δημοτική του ομάδα.
Οι δικαιολογίες βέβαια είναι πολλές. Το κακό κράτος, η έλλειψη χρημάτων, οι μειωμένες προσλήψεις. Πάντα κάποιος άλλος φταίει κ. Δήμαρχε αλλά όχι εσείς. Και όταν το κακό κράτος έρχεται να συνδράμει, τότε βέβαια έρχεται η δική σας ανικανότητα να επικαλύψει τα πάντα.
Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί το ΠΙΚΠΑ στην Αγία Τριάδα που έχει παραδοθεί προς χρήση από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας (πρώην Νομαρχία Θεσσαλονίκης) στον Δήμο Θερμαϊκού , εντούτοις ρημάζει εγκαταλελειμμένο . Και γιατί; Γιατί η Δημοτική αρχή αρνείται να αξιοποιήσει ένα έργο που η ολική ανακαίνισή του κόστισε περί τις 520.000 ευρώ στις πλάτες των φορολογουμένων πολιτών. Άλλοι Δήμαρχοι παρακαλάνε να έχουν στη διάθεσή τους τέτοια ακίνητα και εσείς σφυρίζετε αδιάφορα. Αξιοποιήστε επιτέλους την περιουσία του Δήμου. Κάποτε το ΠΙΚΠΑ αποτελούσε μία από τις καλύτερες κατασκηνώσεις για παιδιά, δεν το γνωρίζετε αυτό;
Δεν θέλετε να το χρησιμοποιήσετε ως κατασκήνωση;
Στεγάστε κάποια υπηρεσία του Δήμου. Δώστε το στα τοπικά σωματεία. Λύσεις υπάρχουν. Αρκεί να υπάρχει βέβαια και βούληση κ. Δήμαρχε. Και για άλλη μια φορά δυστυχώς, όσον αφορά την Αγία Τριάδα, αποδεικνύεται, ότι ΔΕΝ ΤΗΝ ΕΧΕΤΕ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.