Τετάρτη 23 Ιανουαρίου 2013

Ι.Μαυρομάτης: "Αλαζονική η στάση της δημοτικής αρχής"


Έντονη κριτική στη διοίκηση του δήμου Θερμαϊκού, κατηγορώντας την ότι τα δύο χρόνια που πέρασαν είχε αλαζονική συμπεριφορά απέναντι σε όλες τις παρατάξεις της αντιπολίτευσης, ιδιαίτερα τη δική του, άσκησε ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης του δήμου κ. Γιάννης Μαυρομάτης, σε συνέντευξή του στην εκπομπή του Ακτιβιστή.

Αναφορικά με τη στάση της διοίκησης είπε ο κ. Μαυρομάτης:
Εδώ και πάρα πολύ καιρό, από την πρώτη στιγμή που ανέλαβε αυτή η διοίκηση, ζητήσαμε να υπάρχει μία συναινετική διαδικασία και στο δημοτικό συμβούλιο, να ακούγονται οι προτάσεις όλων των παρατάξεων της μειοψηφίας, να συνθέτονται απόψεις για το καλό του τόπου μας. Γιατί αυτό προέχει. Και όλες οι παρατάξεις θαρρώ πως αυτό έχουν ως στόχο. Να δουν τους πολίτες να έχουν περισσότερα χαμόγελα, να δουν τα προβλήματα του τόπου μας να λιγοστεύουν. Και γιατί όχι, να δουν μία ανάπτυξη τέτοια όπως αξίζει στο δήμο Θερμαϊκού, γιατί διαθέτει εξαιρετικά πλεονεκτήματα η περιοχή μας.
Δυστυχώς όμως, κι αυτό το λέω χωρίς καμία μικροπολιτική σκέψη, η διοίκηση του δήμου είχε μέχρι και χτες μία αλαζονική συμπεριφορά απέναντι σε όλες τις παρατάξεις, ιδιαίτερα στην παράταξη της μείζονος αντιπολίτευσης. Κι έτσι όσες προτάσεις κατατέθηκαν από την παράταξή μας, δεν εισακούστηκαν, δεν ελήφθησαν υπόψη. Αλλά δεν ήταν μόνο αυτό, προσπαθούσαν όπου μπορούσαν, σε επιτροπές, σε νομικά πρόσωπα, να μην είχε συμμετοχή η παράταξη της μείζονος αντιπολίτευσης.
Συνεχίζοντας τις επικρίσεις του κατά της διοίκησης, ο κ. Μαυρομάτης σημείωσε ότι «ο κάθε πολίτης σε κάθε δημοτικό διαμέρισμα και από τα οκτώ, ότι η διοίκηση πήγε σε λάθος δρόμο. Δηλαδή δεν λύνει τα αυτονόητα, δεν λύνει τα καθημερινά και προσπαθεί και γιαυτά να δικαιολογηθεί».
Με βάση όλα αυτά ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης παρατήρησε πως δεν είναι λοιπόν καθόλου ευχαριστημένος ως δημοτικός σύμβουλος, ως πρώην δήμαρχος αλλά και ως απλός πολίτης. Και όπως είπε: «Μεταφέρω  την αγωνία και την αγανάκτηση του κόσμου από το Μεσημέρι ως και την Περαία. Κι αυτό θα έλεγα είναι γενική ομολογία από πολίτες που ψήφισαν ή δεν ψήφισαν τη σημερινή διοίκηση».
Σε ερώτηση για την ανεξαρτητοποίηση του κ. Θανάση Μπαλασά από την παράταξή του, την διαφοροποίηση του κ. Αντώνη Βουδούρη και τη διαφορετική στάση που ορισμένες φορές τηρεί η κ.Παρθένα Παπαδοπούλου, ο κ. Μαυρομάτης δήλωσε:
Μπορεί ο οποιοσδήποτε να εκφράζεται όπως εκφράζεται, έχει όμως μία κοινή γραμμή. Ο κ. Μπαλασάς ήταν μέλος της παράταξής μας, τοποθετήθηκε όποτε χρειάστηκε σε όλα τα δημοτικά συμβούλια, ήταν μια στάση δική του για να δικαιολογήσει αυτά που τον έκαναν να απομακρυνθεί. Δικαίωμα του καθένα και να κριθεί για τη στάση του, για την αξιοπρέπειά του και για όλα. Θα ακούσατε ότι τότε, σε κείνη την ανεξαρτητοποίηση δεν τοποθετήθηκα, δεν πήρα θέση. Δικαίωμα λοιπόν του καθένα να έχει θεμιτές φιλοδοξίες και μακάρι να τις πραγματοποιήσει. Όμως αυτό δεν μπορεί να κόψει τα όσα έχει καταθέσει αυτά τα δύο χρόνια η παράταξη «Θερμαίκός Νέα Πορεία».     
Στη συνέχεια της συνέντευξης ο κ. Γιάννης Μαυρομάτης αναφέρθηκε σε πολλά θέματα της επικαιρότητας και συγκεκριμένα:
Ξεκαθάρισε πως η παράταξή του και ο ίδιος προσωπικά είναι αντίθετοι με οποιαδήποτε τροποποίηση - προς εξυπηρέτηση του επενδυτή - του ρυμοτομικού που θα βάζει ταφόπλακα στην διάνοιξη του παραλιακού μετώπου. Και σαφώς αντιτίθεται στην μείωση του πλάτους των οδών Λαμπράκη και Κουντουριώτου στα όρια Μπαξέ και Αγίας Τριάδας. 
Υποστήριξε ότι το "μάρμαρο" από τη ζημιά της υπεξαίρεσης θα πρέπει να το πληρώσει η Εθνική Τράπεζα γιατί εκείνη ευθύνεται επειδή δεν ζητούσε τις αναγκαίες και απαραίτητες δύο υπογραφές για την ανάληψη χρημάτων.

Για το θέμα του προστίμου για τα τσαρδάκια αμφισβήτησε το πρόστιμο των τεσσάρων εκατομμυρίων και επέδωσε την αύξηση του οφειλόμενου ποσό στους τόκους που έτρεξαν λόγω της ολιγωρίας της Διοίκησης να δράσει με δεδομένη απόφαση του Εφετείου (16/12/10) καθώς και να επιχειρήσει να κλείσει το θέμα με παρέμβαση στο Συμβούλιο Πολεοδομικών Θεμάτων. Και αυτό συνέβη γιατί υπήρχε σχέδιο να βρίσκεται ο ίδιος υπό ομηρία.


Συμμερίζεται την αγανάκτηση των πολιτών για την κακή λειτουργία της Διοίκησης του Δήμου και δεν είναι ευχαριστημένος συνολικά για το έργο (που δεν παράγει) το Δημοτικό Συμβούλιο. Η αντιπολίτευση έχει τον ρόλο να ελέγχει, να προτείνει και να καταγγέλλει. Και αναφέρθηκε σε παρεμβάσεις της παράταξής του που αποτρέψανε κακές ενέργειες (οικονομικές) της Διοίκησης (νεκροταφείο Μηχανιώνας, νταλιάνι Αγίας Τριάδας, εκποίηση οικοπέδου).


Δεν δίστασε να αποκαλύψει τους λόγους για τους οποίους σε όλες τις επιτροπές συμμετέχει ο ίδιος και η κ. Παπαδοπούλου. Κι  αποφεύγουν άλλοι σύμβουλοι  γιατί, όπως εξήγησε, δεν επιθυμούν να δημοσιεύονται τα περιουσιακά τους στοιχεία στην Διαύγεια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.