Τετάρτη 16 Ιανουαρίου 2013

Κατά της δημοσιοποίησης στοιχείων ο Γ.Γ. του ΣΔΟΕ


Κατά της δημοσιοποίησης στοιχείων των ελέγχων που είναι σε εξέλιξη για δημόσιους λειτουργούς τάχθηκε ο ειδικός γραμματέας του Σώματος Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος (ΣΔΟΕ) Στ. Στασινόπουλος σε ανακοίνωση που εξέδωσε μετά τη συνάντηση που είχε με το προεδρείο της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος (ΚΕΔΕ).

Αναφορικά με τη διερεύνηση υποθέσεων προσώπων από το χώρο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης (Τ.Α.), ο κ. Στασινόπουλος τονίζει πως έχει ζητήσει από τις αρμόδιες υπηρεσίες του ΣΔΟΕ να δοθούν τα αποτελέσματα των ελέγχων το συντομότερο δυνατό, ενώ για τις ανώνυμες καταγγελίες βάσει των οποίων ελέγχονται τα εν λόγω πρόσωπα, διευκρινίζει ότι οι υπηρεσίες του ΣΔΟΕ υποχρεούνται να ελέγξουν τη βασιμότητά τους.
Συγκεκριμένα στη δήλωσή του ο επικεφαλής του ΣΔΟΕ αναφέρει ότι «σεβόμενος τη νομιμότητα και την αρχή του τεκμηρίου της αθωότητας» συμφωνεί με τη θέση του προεδρείου της ΚΕΔΕ ότι« είδηση αποτελεί το αποτέλεσμα του ελέγχου για τους ασκούντες δημόσιο λειτούργημα και όχι ο έλεγχος που όταν δημοσιοποιείται δημιουργεί προβλήματα για τους θεσμούς, τις αξίες, τα πρόσωπα και την Δημοκρατία μας» και υπογραμμίζει ότι από την πρώτη στιγμή που ανέλαβε τα καθήκοντά του, οι οδηγίες του ήταν σαφείς και συγκεκριμένες περί μη δημοσιοποίησης των ελέγχων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.