Τρίτη 22 Ιανουαρίου 2013

Το μεγαλύτερο αντάλλαγμα είναι η αξιοπρέπεια


του Γιώργου Λαζαρίδη
Όπως έχουν πει νωρίτερα, άνθρωποι σοφότεροι από μένα, «η βλακεία είναι ανίκητη». Ακριβώς γι΄αυτό το λόγο και παρά το γεγονός ότι βρισκόμουν χθες στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου τη στιγμή που παραληρούσε ο κ. Στεφανίδης, επέλεξα να μην παρέμβω να απαντήσω στις αθλιότητες που ξεστόμισε.

Την αρχική «μομφή» που μου απέδωσε, δηλαδή ότι «στηρίζω τη διοίκηση», την αποδέχομαι. Σε αντίθεση όμως με αυτόν, που πασχίζει με κάθε τρόπο να τη διαλύσει, θεωρώ υποχρέωσή μου να το κάνω. Πρώτα - πρώτα γιατί τα αποτελέσματα μιας διοίκησης έχουν άμεσο αντίκτυπο στους δημότες. Όλοι εμείς που απευθυνθήκαμε σ΄ αυτούς ζητώντας την ψήφο τους, αυτή την υπόσχεση δεν δώσαμε, ότι θα εργαστούμε για το συμφέρον τους;
Επίσης όμως, στηρίζω αυτή τη διοίκηση και για έναν άλλο, προσωπικό λόγο. Από σεβασμό στην πλειοψηφία των ανθρώπων που τη στελεχώνουν, μαζί με τους οποίους αγωνιστήκαμε επί δυο χρόνια με στόχο το καλύτερο. Αλλού τα καταφέραμε κι αλλού όχι. Κάποιοι όμως από μας μπορούν να κοιμούνται ήσυχοι διότι πάλεψαν με τα προβλήματα και συγκρούστηκαν με παγιωμένες καταστάσεις και «παραμάγαζα». Βεβαίως, ο ίδιος ουδέποτε δούλεψε στην κατεύθυνση αυτή, απέφυγε τα προβλήματα, θέλοντας να διατηρήσει καθαρό το σορτσάκι του μέσα σ΄ ένα λασπωμένο τερέν.
Με την αιχμή που άφησε όμως λέγοντας ότι «μπορεί να έχω και ανταλλάγματα» για τη στήριξη που προσφέρω στη διοίκηση, ξεπέρασε σε αθλιότητα ακόμη και τον εαυτό του, συμπεριφερόμενος για άλλη μια φορά ως κοινός συκοφάντης. Είναι πραγματικά αξιολύπητος, μια γραφική καρικατούρα στα έδρανα ενός δημοτικού συμβουλίου που προσβάλλει με τον λόγο και την παρουσία του.
«Πολιτικός νάνος», με κατηγορεί για ανταλλάγματα, όταν ήμουν ο μοναδικός άνθρωπος στην πολιτική ζωή αυτού του τόπου που ενώ ήμουν αντιδήμαρχος επέλεξα να παραιτηθώ και να πάω στο σπίτι μου. Και τότε, αφορμή αποτέλεσαν παρόμοιες κατηγορίες εκ μέρους του, καθώς η παρουσία μου αποτελούσε εμπόδιο στην εκπλήρωση του «οράματος» που είχε για τις εταιρίες του δήμου που είχα υπό την εποπτεία μου. Το γεγονός μάλιστα ότι τρεις απ΄ αυτούς που τον στήριξαν τότε κατέχουν σήμερα θέση αντιδημάρχου, αποτελεί για μένα τη μεγαλύτερη δικαίωση για την επιλογή μου να παραιτηθώ. Υπάρχουν άνθρωποι που δεν μπορούν να καταλάβουν ότι το μεγαλύτερο «αντάλλαγμα» είναι η αξιοπρέπειά σου. Για να αποτελεί όμως αντάλλαγμα πρέπει να τη διαθέτεις.
Ευτυχώς για τον τόπο, σύντομα θα διαπιστώσει ότι τόσο αυτός, όσο και η «παρέα» του, αποτελούν μια θλιβερή παρένθεση στην πολιτική ζωή του δήμου μας.

Γιώργος Λαζαρίδης

2 σχόλια:

  1. ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ ΥΠΕΥΘΗΝΟΣ ΓΙΑ ΤΑ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟΥ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ,,,ΚΑΙ ΣΥ ΝΑ ΤΑ ΖΗΤΑΣ ΔΙΑΦΗΜΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΠΟΥ ΕΚΔΙΔΕΙΣ...(ΜΑΛΙΣΤΑ ΓΙΑ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΚΑΛΥΜΕΝΟΣ ΣΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΗΣ ΜΑΜΑΚΑΣ ΣΟΥ) ?? ΝΕΟ ΗΘΟΣ ΚΑΙ ΑΥΤΟ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μπράβο ρε Καριώτη, σε νόμιζα σοβαρό άνθρωπο, αλλά εσύ πήγες και τα έκανες τάτσι-μήτσι-κότσι με τον Στεφανίδη. Ίσως για να προκόψει ο δήμος. Ίσως για να τον διαλύσει, όπως έκανε και με την παράταξή του όταν ήταν επικεφαλής της αντιπολίτευσης στη Μηχανιώνα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.