Τετάρτη 30 Ιανουαρίου 2013

Απευθείας αεροπορική σύνδεση Θεσσαλονίκης-Σμύρνης


Aπευθείας δρομολόγια ανάμεσα Θεσσαλονίκη και Σμύρνη, ξεκινά από το φετινό καλοκαίρι ο τουρκικός αερομεταφορέας χαμηλού κόστους και πτήσεων τσάρτερ "Pegasus". Ετσι, η χρονική διάρκεια του ταξιδιού Θεσσαλονίκη-Σμύρνη, το οποίο θα γίνεται με αεροσκάφη 180 θέσεων, περιορίζεται σε μόλις 50 λεπτά, προλειαίνοντας το έδαφος για αύξηση των εκατέρωθεν τουριστικών ροών.

'Οπως εξήγησε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος του Τουριστικού Οργανισμού Χαλκιδικής και της «Ενωσης Ξενοδόχων» (ΕΞΧ), Γρηγόρης Τάσιος, η "Pegasus" προσανατολίζεται στη δρομολόγηση μίας πτήσης εβδομαδιαίως, στο διάστημα από τις 21 Ιουνίου μέχρι και τις 14 Σεπτεμβρίου.
"Είμαστε αισιόδοξοι ότι η ζήτηση που θα υπάρξει θα κάνει τη διαφορά το καλοκαίρι, ώστε να διατηρηθεί και τον χειμώνα", σημείωσε ο κ.Τάσιος, ενώ πρόσθεσε ότι και οι Τουρκικές Αερογραμμές («Turkish Airlines») σκέφτονται όχι απλά να διατηρήσουν, αλλά και ν' αυξήσουν τις -ήδη καθημερινές- πτήσεις από/ προς Θεσσαλονίκη. Σύμφωνα με πληροφορίες, η Turkish ενδέχεται να προσθέσει στο πρόγραμμά της μία πρωινή πτήση, ενδεχομένως τρεις-τέσσερις φορές την εβδομάδα.
Οι επισκέψεις των Τούρκων τουριστών στη Θεσσαλονίκη συναρτώνται άμεσα και με το θέμα των προξενικών θεωρήσεων. Μάλιστα, όπως είχε δηλώσει πρόσφατα ο διευθυντής των Τουρκικών Αερογραμμών στη Θεσσαλονίκη, Ουτκού Γιαζάν, αν καταργείτο η βίζα, η Βόρεια Ελλάδα θα μπορούσε να κερδίσει άμεσα δεκαπλάσιους Τούρκους τουρίστες, σε σχέση με αυτούς που την επισκέπτονται σήμερα.
"Στις επαφές που είχαμε με τις διπλωματικές μας αρχές, μας είπαν ότι η βίζα, ιδίως για τους Τούρκους τουρίστες, που κινούνται με τουριστικά πρακτορεία, εκδίδεται πλέον σε 48 ώρες, αν και θα πρέπει να δούμε και το ζήτημα των visa centers. Επίσης, αυτή τη στιγμή, σε συνεργασία με άλλους φορείς, γίνεται μια προσπάθεια για την έκδοση θεωρήσεων πολλαπλών χρήσεων, ώστε να διευκολύνεται και η οδική πρόσβαση στη χώρα μας", σημείωσε.
Αη Γιάννης, Παλιούρι και Ψακούδια παρουσιάστηκαν σε επενδυτές
Σύμφωνα με τον κ.Τάσιο, η πιο πρόσφατη παρουσίαση της Χαλκιδικής στην τουρκική αγορά ήταν αυτή που έγινε με την ευκαιρία της διεθνούς έκθεσης τουρισμού EMITT 2013, όπου, από κοινού με τον θεματικό αντιπεριφερειάρχη Τουριστικής Ανάπτυξης, Ιωάννη Γιώργο, έγινε και μια -"καθαρά ενημερωτική", όπως διευκρίνισε ο πρόεδρος της ΕΞΧ- περιγραφή των επενδυτικών "θελγήτρων' της περιοχής σε Τούρκους επιχειρηματίες του ξενοδοχειακού και ευρύτερα τουριστικού τομέα.
"Είχαμε συναντήσεις με μεγάλες εταιρείες που ενδιαφέρονται να επενδύσουν στην Ελλάδα, στις οποίες παρουσιάσαμε περιοχές όπως ο Αη Γιάννης, το Παλιούρι και τα Ψακούδια δήμου Πολυγύρου”, εξήγησε.
Ελληνοτουρκική γευστική “μάχη”
Με την ευκαιρία της συμμετοχής στην ΕΜΙΤΤ 2013 έγινε και η πρώτη παρουσίαση του θεσμού του "ελληνικού πρωϊνού- ΞΕΕ" για την περιοχή της Χαλκιδικής στην αγορά της Κωνσταντινούπολης, όπου οι σεφ της Λέσχης Αρχιμαγείρων "μάγεψαν" τους παρευρισκόμενους.
Μάλιστα, σύμφωνα με τον κ.Τάσιο, ο Τουριστικός Οργανισμός θα υποστηρίξει έναν ιδιόμορφο γευστικό διαγωνισμό Ελλάδας- Τουρκίας και συγκεκριμένα μεταξύ των Λεσχών Αρχιμαγείρων των δύο χωρών, με πρώτη ύλη τα τοπικά προϊόντα, εντός του Φεβρουαρίου._

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.