Τρίτη 22 Ιανουαρίου 2013

Επέκταση του φυσικού αερίου σε Περαία και Θέρμη


Μέσα στο 2013, θα επεκταθεί το δίκτυο φυσικού αερίου σε νέες περιοχές της Περαίας και της Θέρμης, καθώς επίσης στη Σίνδο, τα  Μετέωρα, την Πολίχνη και στο Δενδροπόταμο και θα προστεθούν άλλα 35 χιλιόμετρα δικτύου, όπως υπογράμμισε ο διευθυντής της εμπορικής διεύθυνσης της ΕΠΑ, Λεωνίδας Μπακούρας.

Μιλώντας στη Ραδιοεφημερίδα του Fm100 και στον δημοσιογράφο Δ. Ι. Ασπροπούλη,  πρόσθεσε ότι μέσα στο 2012, προστέθηκαν 38 χιλιόμετρα δικτύου στο υπάρχον.
Το 2012 οι συνδέσεις σπιτιών στο δίκτυο παροχής φυσικού αερίου, ξεπέρασαν τις 16.000, ενώ υπάρχουν χιλιάδες αιτήσεις και από περιοχές στις οποίες το δίκτυο θα επεκταθεί το επόμενο χρονικό διάστημα. Όπως είπε ο κ. Μπακούρας, στο νομό Θεσσαλονίκης εμπιστεύονται το φυσικό αέριο 625.000 νοικοκυριά.
Ο κ. Μπακούρας τόνισε ότι δεν θα υπάρξουν αυξήσεις στην τιμή του Φυσικού Αερίου, αλλά διακυμάνσεις στις χρεώσεις. Υπογράμμισε ότι, το τρίμηνο Οκτωβρίου – Δεκεμβρίου 2012, το φυσικό αέριο ήταν φθηνότερο κατά 40% στις αυτόνομες συνδέσεις, καθώς η τιμή του διατηρήθηκε στα 84 λεπτά το κυβικό μέτρο. Για δε το Φεβρουάριο ως τον Απρίλιο, αναμένονται πτωτικές τιμές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.