Δευτέρα 21 Ιανουαρίου 2013

"Χάβρα" δημιουργούν δύο νέες ανεξαρτητοποιήσεις

Χωρίς τη "δεδηλωμένη" πλέον η διοίκηση του δήμου Θερμαϊκού
Από τον αγιασμό πριν δύο χρόνια του δημοτικού συμβουλίου.
Η "φώτιση" που περίμεναν, μάλλον δεν ήρθε και το Δ.Σ. παραπαίει
Στον «αέρα» βρίσκεται πλέον η διοίκηση του δήμου Θερμαϊκού, καθώς μετά την αναμενόμενη εδώ και πολύ καιρό ανεξαρτητοποίηση, που ανακοίνωσαν σήμερα στο δημοτικό συμβούλιο άλλοι δύο δημοτικοί σύμβουλοι, οι τελευταίοι, της λεγόμενης «ομάδας Στεφανίδη», η δημοτική ομάδα της πλειοψηφίας χάνει πλέον την «δεδηλωμένη».

Η αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου μετά την ανακοίνωση αυτή, μετατράπηκε για λίγο σε «χάβρα», όταν ο δήμαρχος κ. Ι.Αλεξανδρής αποκάλυψε ότι η ανεξαρτητοποίηση έγινε γιατί δεν ενέδωσε στις πιέσεις των δύο να τους ορίσει αντιδημάρχους.
Σημειώνεται ότι είχε προηγηθεί στις 30 Σεπτεμβρίου 2012 η παραίτηση του μέχρι τότε προέδρου του δημοτικού συμβουλίου κ. Κυριάκου Στεφανίδη, με δήλωση ανεξαρτητοποίησής του, και με βαρύτατες κατηγορίες κατά της διοίκησης του δήμου την οποία επί διετία υπηρετούσε. Στην ανεξαρτητοποίηση εκείνη τον ακολούθησε και ο κ. Ηρακλής Ντόκας.
Το κλίμα έντασης, πυροδότησε νωρίτερα μία επιστολή του κ.Αντ. Ζαβέρκου με βαρύτατους υπαινιγμούς κατά του επικεφαλής της Κοινωνίας των Πολιτών", Νίκου Παράσχου

Η ανεξαρτητοποίηση Α.Φερβελή και Α.Λιόλιου
Στην επιστολή που κατέθεσαν στο προεδρείο του δημοτικού συμβουλίου οι σύμβουλοι κ. Αλέκα Φερβελή και Αρίστος Λιόλιος, ανέφεραν μεταξύ άλλων:
«Πριν από 2,5 περίπου χρόνια αποφασίσαμε να κατεβούμε στις δημοτικές εκλογές για να προσφέρουμε στο δήμο μας με το μεράκι μας, τις γνώσεις μας και τις εμπειρίες μας από προηγούμενες διοικήσεις. Συνταχθήκαμε με την παράταξη που οργάνωσε ο κ. Αλεξανδρής γιατί πιστέψαμε ότι όλοι μαζί με επικεφαλής τον κ. Αλεξανδρή θα μπορέσουμε να πετύχουμε την ανάπτυξη του νέου δήμου μας. Μέχρι σήμερα προσπαθήσαμε να ποσφέρουμε από οποιαδήποτε θέση και να βοηθήσουμε την επίτευξη των στόχων που θέσαμε προεκλογικά. Φυσικά ότι προσφέραμε το προσφέραμε χωρίς χρήματα προς απογοήτευση κάποιων. Δυστυχώς όμως κατά τη διάρκεια της μέχρι τυώρα διοίκησης του κ. Αλεξανδρή διαποιστώσαμε ότι τίποτα δεν λειτουργεί συλλογικά, όλες οι αποφάσεις λαμβάνονται αποκλειστικά από μία πολύ μικρή ομάδα, δεν κάναμε τίποτα για την καθημερινότητα των δημοτών μας με το πρόσχημα ότι δεν έχουμε χρήματα…»
Συνεχίζοντας οι δύο δημοτικοί σύμβουλοι διατύπωναν την άποψη ότι «δεν αξιοποιήθηκαν όλοι οι δημοτικοί και τοπικοί σύμβουλοι, αλλά ούτε κι αυτοί που στήριξαν την παράταξη. Οι ίδιοι και οι ίδιοι ανακυκλώνονται στις διάφορες θέσεις της διοίκησης, λές και είναι όλοι τους επιτυχημένοι». Για να προσθέσουν: «Φαίνεται ότι διοίκηση μπορούν να ασκούν μόνο άνεργοι, δημόσιοι υπάλληλοι και κάτοχοι διδακτορικών». Και καταλήγοντας έλεγαν: «Αποφασίσαμε μετά από πολύ σκέψη να ανεξαρτητοποιηθούμε από την παράταξη «Θερμαϊκός για όλους» γιατί ίσως θα έπρεπε να λέγεται Θερμαϊκός για λίγους. Επιλέξαμε να ανεξαρτητοποιηθούμε και όχι να παραιτηθούμε όπως θα ήθελαν κάποιοι, γιατί δεν καταθέτουμε τα όπλα».

Αλεξανδρής: Περίμεναν κάποια θέση
Σχολιάζοντας την επιστολή ο δήμαρχος Θερμαίκού κ. Γιάννης Αλεξανδρής, ανέφερε ότι οι δύο σύμβουλοι προέβησαν στην κίνηση αυτή όταν δεν πήραν κάποια θέση, όπως προσδοκούσαν. Και κατήγγειλε ότι «η κ. Φερβελή δεν έκρυβε την επιθυμία της να αναλάβει θέση αντιδημάρχου, αλλά μετά τις επτά το βράδυ καθώς νωρίτερα εργάζεται». Παρατήρησε δε ότι θα έπρεπε εφόσον ήθελαν να διαχωρίσουν τη θέση τους από την παράταξη, να παραιτηθούν και από δημοτικοί σύμβουλοι, όπως το έπραξε ο κ. Γιώργος Λαζαρίδης. Τέλος, διάβασε δηλώσεις που είχε κάνει το 2007 ο κ.Κ.Στεφανίδης, όταν είχε ανεξαρτητοποιηθεί από την παράταξή του στο δήμο Μηχανιώνας η κυρία Κούλα Παπακώστα και με τις οποίες της ζητούσε να παραιτηθεί από τη θέση της δημοτικής συμβούλου.
Απαντώντας η κ. Φερβελή, κατηγόρησε τον δήμαρχο ότι ψεύδεται και είπε ότι ποτέ δεν ζήτησε θέση και μισθό, ενώ ο κ. Λιόλιος από την πλευρά του ανέφερε πως «ο δήμαρχος με πέταξε στο καλάθι των αχρήστων».
Παίρνοντας το λόγο ο κ. Στεφανίδης απάντησε ότι τα έλεγε τότε εκείνα «επειδή ήμασταν αντιπολίτευση και όχι διοίκηση και η Παπακώστα ήταν υποχρεωμένη να κάνει συντεταγμένη αντιπολίτευση. Ενώ αναφορικά με τον κ. Λαζαρίδη σχολίασε ότι μπορεί να επέλεξε να φύγει αλλά τώρα πηγαίνει συχνά στο δημαρχείο «και ίσως να έχει και ανταλλάγματα».
Η συζήτηση συνεχίστηκε σε πολύ υψηλούς τόνους και σε κλίμα έντασης, ενώ ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης κ. Γιάννης Μαυρομάτης επισήμανε ότι με τις δύο σημερινές ανεξαρτητοποιήσεις η διοίκηση χάνει τη δεδηλωμένη και δεν έχει πλέον την πλειοψηφία στο δημοτικό συμβούλιο. «Αλλάξτε ρότα», ήταν η παρότρυνσή του.
Στην απώλεια της δεδηλωμένης αναφέρθηκε και ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου, κ.Κωστής Κούτουκας, υπογραμμίζοντας παράλληλα ότι δεν είναι επιτρεπτό να αποχωρούν σύμβουλοι από την παράταξη που τους εξέλεξε. «Όποιος διαφωνεί, το πιο έντιμο είναι να παραιτηθεί. Ο δήμος πρέπει να διοικηθεί», είπε.      

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.