Κυριακή 27 Ιανουαρίου 2013

"Θραύση" κάνουν οι κλοπές μεταλλικών αντικειμένων


Μεγάλες διαστάσεις, τείνει να πάρει η κλοπή μεταλλικών αντικειμένων στο νομό Θεσσαλονίκης Σύμφωνα με στοιχεία της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, μέσα σε ενάμισι έτος, από τον Ιανουάριο του 2011 έως και τον Ιούνιο του 2012, καταγγέλθηκαν συνολικά 314 κλοπές. Να θυμίσουμε ότι η τελευταία κλοπή, σημειώθηκε στο Β΄ δημοτικό σχολείο Ν.Μηχανιώνας, από όπου οι δράστες έκλεψαν τις σχάρες ομβρίων υδάτων.

Από τις κλοπές στο νομό Θεσσαλονίκης, οι 165 διαπράχθηκαν σε βάρος φορέων του Δημοσίου, όπως ΟΣΕ ή ΔΕΗ, και οι 149 έγιναν σε βάρος ιδιωτών, ενώ από το Τμήμα Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης εξιχνιάστηκαν συνολικά 79 περιπτώσεις. Οπως προκύπτει από τα στοιχεία, σε βάρος του ΟΣΕ σημειώθηκαν 46 κλοπές κυρίως καλωδίων σήμανσης ή ηλεκτροκίνησης, αλλά και ράγες ή εξαρτήματα βαγονιών. Επίσης, άλλες 38 κλοπές αφορούν σε σχολικά συγκροτήματα από όπου οι δράστες αφαιρούν συνήθως τα αλεξικέραυνα, ενώ 30 κλοπές σημειώθηκαν και σε βάρος της ΕΥΑΘ με τους δράστες να αρπάζουν κυρίως σχάρες από φρεάτια, καλώδια, αλλά και διάφορα μεταλλικά αντικείμενα από γεωτρήσεις.
Καλώδια χαλκού, μετασχηματιστές ακόμη και μετρητές αφαιρούν οι δράστες και από τη ΔΕΗ, σε βάρος της οποίας καταγγέλθηκαν 24 κλοπές σε διάστημα 1,5 έτους, ωστόσο παρόμοια περιστατικά έχουν αναφερθεί και σε εγκαταστάσεις του ΟΤΕ, σε στρατόπεδα, σε αρχαιολογικούς χώρους, καθώς επίσης και σε κοιμητήρια, κυρίως όμως στην επαρχία. Σημαντικός αριθμός κλοπών σημειώνεται όμως και στους υπόλοιπους νομούς της Κεντρικής Μακεδονίας όπου το εξάμηνο από Ιούνιο έως και Δεκέμβριο του 2012 αναφέρθηκαν συνολικά 139 κρούσματα. Από αυτά τα 12 ήταν σε βάρος της ΔΕΗ, 10 σε βάρος του ΟΣΕ, έξι σε δημόσιους οργανισμούς, έντεκα σε επιχειρήσεις, πέντε σε δημοτικές επιχειρήσεις, δύο σε βάρος του ΟΤΕ και άλλες 93 σε βάρος ιδιωτών.
Με στοιχεία από τον "Αγγελιοφόρο της Κυριακής"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.