Δευτέρα 28 Ιανουαρίου 2013

Εντατικοποίηση προσπαθειών για πιο καθαρό δήμο Θερμαϊκού


Η προσπάθεια για τη βελτίωση των καθημερινών υπηρεσιών της Αντιδημαρχίας Καθαριότητας, Ανακύκλωσης, Περιβάλλοντος και Πρασίνου συνεχίζεται με ακόμη πιο εντατικούς ρυθμούς, όπως αναφέρεται σε δελτίο τύπου που εξέδωσε ο δήμος Θερμαϊκού.

Οι επιπλέον 70 έκτακτοι εργαζόμενοι (με συμβάσεις ορισμένου χρόνου διάρκειας 5 ή 8 μηνών) ενισχύουν εμφανώς το πολύ δύσκολο έργο του ήδη υπάρχοντος ελλιπούς προσωπικού, αποδεικνύοντας για άλλη μία φορά πως η ανάγκη για μόνιμη στελέχωση του πιο ευαίσθητου τομέα των υπηρεσιών ενός δήμου κρίνεται κάτι παραπάνω από επιτακτική!
Σε όλα τα Δημοτικά και Τοπικά Διαμερίσματα συνεχίζονται κανονικά τα προγράμματα αποκομιδής απορριμμάτων και σάρωσης. Γίνεται προσπάθεια να εξυπηρετούνται όλες οι κεντρικές περιοχές, σχεδόν, καθημερινά και οι οικισμοί, τουλάχιστον, δύο φορές την εβδομάδα.
Σε καθημερινή βάση μαζεύονται, περίπου, 50 - 60 τόνοι οικιακών απορριμμάτων, τα οποία συγκεντρώνονται στο Σταθμό Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων και από εκεί μεταφέρονται στο ΧΥΤΑ Μαυροράχης.
Η σταδιακή αντικατάσταση των παλαιότερων και φθαρμένων κάδων θα ξεκινήσει πολύ σύντομα, αφού η διαδικασία συναρμολόγησης των νέων ολοκληρώνεται. 
Χωρίς προβλήματα συνεχίζονται οι εργασίες συντήρησης του πρασίνου σε όλες τις περιοχές του Δήμου μας, με έμφαση στο κλάδεμα των δέντρων και στη φροντίδα των σχολικών αύλειων χώρων.
Σε ό, τι αφορά στο ζήτημα των ογκωδών απορριμμάτων, το οποίο είναι οξύ αυτή την περίοδο, η διοίκηση της Αντιδημαρχίας Καθαριότητας, με επικεφαλής τον Αντιδήμαρχο, Κώστα Μπάρμπα, προσανατολίστηκε σε σύντομες διαδικασίες με έξυπνες και βιώσιμες λύσεις.
Η προσπάθεια, που καταβάλλεται και από τους εργαζόμενους είναι διαρκής, ενώ θα πρέπει να επισημανθεί πως η αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών απαιτεί και τη συνδρομή των πολιτών του δήμου μας. Μικρές κινήσεις, που δεν κοστίζουν, π.χ. η εναπόθεση των απορριμμάτων μέσα στους κάδους με δεμένες σακούλες ή το κλείσιμο των κάδων, δίνουν θετικό πρόσημο στον επιδιωκόμενο στόχο… καθαρός δήμος!
Για οποιοδήποτε πρόβλημα καθαριότητας αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι, παρακαλούνται να επικοινωνούν στο τηλέφωνο: 2392330324.

1 σχόλιο:

  1. Πιστέψτε με, πολύ θα ήθελα να δω τον δήμο καθαρό ... και την ανακύκλωση να λειτουργεί - προπαντός αυτό!!!! Αλλά όταν τα συνολικά απορρίμματα είναι περίπου 50 τόννοι ημερεσίως το 70% αυτών είναι ανακυκλώσιμα - σημαίνει πως κάνουν μικρότερο δρομολόγιο για εναπόθεση και αφήνουν και κάποιο κέρδος ....οι κάδοι ανακύκλωσης όμως αδειάζουν στην χάση και στην φέξη και είναι λιγοστοί ..... Οι δημότες σας πληροφορώ είναι ευαισθητοποιημένοι πολύ περισσότερο απ' ό, τι νομίζεται αλλά δεν μπορούν να κάνουν πράξη αυτήν τους την ευαισθησία .....

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.