Τρίτη 29 Ιανουαρίου 2013

Απαλλαγή και της Ε.Μαραγκού για την υπόθεση κατάχρησης

Ένα από τα πανό που είχαν τοποθετήσει στο πρώην δημαρχείο ο
σύλλογος εργαζομένων ΟΤΑ για συμπαράσταση στην Ε.Μαραγκού
Α π ο κ λ ε ι σ τ ι κ ό
Απαλλαγή από το Ελεγκτικό Συνέδριο και της προϊσταμένης του πρώην δήμου Μηχανιώνας κυρίας Ελένης Μαραγκού για την γνωστή υπόθεση της υπεξαίρεσης από το ταμείο του δήμου, ύψους 895.765,83 ευρώ, που διαπράχθηκε το 2009 από τον αποθανόντα ταμία του δήμου.
Η απόφαση που εκδίδεται με καθυστέρηση μισού και πλέον έτους μετά την ανάλογη απαλλαγή για την ίδια υπόθεση του πρώην δημάρχου Μηχανιώνας κ. Γιάννη Μαυρομάτη, προκάλεσε ανακούφιση όχι μόνο στην ίδια την κ.Ε.Μαραγκού αλλά και στην κοινωνία της Νέας Μηχανιώνας η οποία όλο αυτό το διάστημα δεν έπαυε να εκδηλώνει ποικιλοτρόπως την συμπάθεια αλλά και τη συμπαράστασή της στην υπάλληλο.
Εάν το Ελεγκτικό Συνέδριο απέρριπτε την προσφυγή της κ.Ε.Μαραγκού, τότε θα ίσχυε εις βάρος της ο καταλογισμός του ποσού της κατάχρησης κατά το ήμισυ, που είχε κάνει ο Οικονομικός Επιθεωρητής Θεσσαλονίκης. Δηλαδή θα καλούνταν να πληρώσει στο δημόσιο το ποσό των 450.000 ευρώ περίπου!
Το μεσημέρι, μόλις έγινε γνωστή η απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου, το γραφείο της Ελένης Μαραγκού στο δημοτικό κτίριο της Ν.Μηχανιώνας κατακλύστηκε από δεκάδες συγγενείς και φίλους της αλλά και απλούς πολίτες που έσπευσαν να τη συγχαρούν.
Όπως είπε στο «Φάρο του Θερμαϊκού» η Ελένη Μαραγκού, ενώ με δυσκολία έκρυβε τη συγκίνησή της «βγαίνω πιο δυνατή από αυτή τη δοκιμασία. Και το μόνο που με λυπεί βαθύτατα είναι η στεναχώρια, η ταλαιπωρία και η ψυχική φθορά των συγγενικών μου προσώπων αυτή τα μακρά περίοδο της αναμονής μέχρι την έκδοση της απόφασης».
Σημειώνεται ότι σήμερα έγινε γνωστή η απόφαση, θα περάσει όμως ένα δίμηνο ακόμη μέχρι να καθαρογραφεί και να δοθεί στη δημοσιότητα.

H συμπαράσταση των υπαλλήλων
Από την πρώτη στιγμή, οι υπάλληλοι στο δήμο Θερμαϊκού αλλά και όλοι οι εργαζόμενοι στην τοπική αυτοδιοίκηση, είχαν εκδηλώσει τη συμπαράστασή τους στη διωκόμενη συνάδελφό τους. Πολύ περισσότερο που ήταν και είναι γνωστή η εντιμότητα και η ακεραιότητα της Ελένης Μαραγκού. Μάλιστα οι εργαζόμενοι στο δήμο Θερμαϊκού είχαν πραγματοποιήσει στάση εργασίας τοποθετήσει πανό έξω από τα δημαρχεία της περιοχής.
Στα αεροπανό που τοποθέτησε ο Σύλλογος Εργαζομένων ΟΤΑ νομού Θεσσαλονίκης, αναγράφεται «Όχι στην ποινικοποίηση των εργαζομένων», ενώ είχε γίνει σε ευρεία κλίμακα και συγκέντρωση υπογραφών δημοτικών υπαλλήλων και κατοίκων του δήμου Θερμαϊκού για την άδικη δίωξη της Ελένης Μαραγκού.
Υπενθυμίζεται ότι μετά το τέλος του εξονυχιστικού ελέγχου που διενήργησε στα οικονομικά του τέως δήμου Μηχανιώνας ο Οικονομικός Επιθεωρητής Θεσσαλονίκης για την υπεξαίρεση από τον δημοτικό ταμία, ύψους 895.765,83 ευρώ, επειδή στο μεταξύ ο ταμίας είχε αποβιώσει, ζήτησε να καταλογισθεί το ποσό αυτό στον πρώην δήμαρχο Μηχανιώνας κ. Γιάννη Μαυρομάτη και την προϊσταμένη των οικονομικών υπηρεσιών του δήμου, κ. Ελένη Μαραγκού. Με το αιτιολογικό ότι δεν υπήρξε ο ενδεδειγμένος έλεγχος εκ μέρους τους στην ταμιακή υπηρεσία του δήμου.
Κατά της καταλογιστικής αυτής πράξης, κατατέθηκε έφεση στο Ελεγκτικό Συνέδριο από τους κ. Μαυρομάτη και Μαραγκού που εκδικάστηκε  στις 27 Μαρτίου 2012 για να βγει σήμερα, δέκα μήνες μετά η απόφαση για την Ε.Μαραγκού και προ διμήνου περίπου για τον κ.Ι.Μαυρομάτη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.