Τετάρτη 23 Ιανουαρίου 2013

Ανακρίσεις κατά Αναγέννησης Επανομής για "στημένο" αγώνα


Το ενδεχόμενο να «στήθηκε» ο ποδοσφαιρικός αγώνας Αναγέννησης Επανομής - Θρασύβουλου, τον περασμένο Μάϊο, εξετάζει αύριο η πειθαρχική επιτροπή της Football League.

Η Αναγέννηση είχε κερδίσει 3-1, στο ματς της τελευταίας αγωνιστικής (23/5/2012), και τώρα καλείται τόσο αυτή, όσο και ο αθηναϊκός σύλλογος, να δώσουν εξηγήσεις για όσα συνέβησαν τότε στο γήπεδο.
Σε απολογία καλούνται και δύο ποδοσφαιριστές, ο πρώην τερματοφύλακας του Θρασύβουλου, Αλέξανδρος Κασμερίδης, και ο τότε επιθετικός της Επανομής, Γιάννης Γκέσιος. Ομάδες και παίκτες κατηγορούνται για παράβαση 7 άρθρων του πειθαρχικού κώδικα, και οι ποινές που προβλέπονται είναι εξοντωτικές (μέχρι υποβιβασμός για τις ομάδες, μέχρι 10ετής αποκλεισμός για τους αθλητές), εάν το αποτέλεσμα εκείνου του αγώνα θεωρηθεί χειραγωγημένο.
Για το θέμα αυτό, απέστειλε αναφορά στην ΕΠΟ η UEFA, θεωρώντας τον αγώνα ύποπτο για χειραγώγηση. Ενώ το φάκελο της ευρωπαϊκής ομοσπονδίας ο υφυπουργός αθλητισμού Γιάννης Ιωαννίδης τον απέστειλε στην προϊσταμένη της εισαγγελίας Πλημμελειοδικών, Ελένη Ράϊκου, ώστε να διερευνήσει την καταγγελία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.