Πέμπτη 30 Οκτωβρίου 2014

Επεισοδιακή η συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου

Επεισοδιακή,  ήταν η συνεδρίαση, το απόγευμα της Πέμπτης, του δημοτικού συμβουλίου Θερμαϊκού, καθώς η στάση του προέδρου του σώματος, Σπύρου Αδαμίδη, πυροδότησε οξύτατες αντιδράσεις. Τινάζοντας στον αέρα το ήρεμο κλίμα που κανονικά θα έπρεπε να επικρατεί, δεδομένου ότι συζητιόταν δύο πολύ σοβαρά θέματα, όπως ο προϋπολογισμός και ο κανονισμός του δημοτικού συμβουλίου.

Για αυταρχισμό και αλαζονική συμπεριφορά, κατηγόρησε τον πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου ο επικεφαλής της «Συμπολιτείας Θερμαϊκού», Σπύρος Κουζινόπουλος, ενώ είναι χαρακτηριστικό ότι στη συγκεκριμένη περίπτωση, ο παριστάμενος δήμαρχος κ. Ι. Μαυρομάτης δεν αντέδρασε, αφήνοντάς τον ουσιαστικά ακάλυπτο.
Το ότι θα ήταν επεισοδιακή η συνεδρίαση, φάνηκε από την αρχή, λίγο πριν αρχίσει η συζήτηση επί του προϋπολογισμού, όταν αποχώρησαν οι δημοτικοί σύμβουλοι της παράταξης Τσαμασλή, ενώ ο ίδιος απουσίαζε από τη συνεδρίαση. Παίρνοντας το λόγο  εκ μέρους του «Θερμαγικού» ο κ.Χρήστος Βογιατζής, ανακοίνωσε ότι οι οκτώ σύμβουλοι της παράταξής τους αποχωρούν, διαμαρτυρόμενοι γιατί σταμάτησαν να τους αποστέλλονται οι φάκελοι με τις εισηγήσεις των προς συζήτηση θεμάτων.
Για το θέμα αυτό, ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου, επικαλούμενος τη στενότητα οικονομικών του δήμου, δήλωσε ότι αυτή έγινε για λόγους οικονομίας και υποσχέθηκε ότι αφού ξεπεραστούν οι δυσκολίες που υπάρχουν, θα καταβληθεί προσπάθεια ώστε μέχρι τέλους του έτους να αποστέλλονται ηλεκτρονικά με e-mail οι εισηγήσεις σε όλους τους δημοτικούς συμβούλους και όχι μόνο στους επικεφαλής, όπως γίνεται σήμερα.
Στο σημείο εκείνο, κάποιοι αντιδήμαρχοι και σύμβουλοι της πλειοψηφίας, κατακεραυνώνοντας την προηγούμενη διοίκηση γιατί δεν φρόντισε να επιλύσει το θέμα αυτό στα 7,5 χρόνια που ήταν στο Δήμο, άρχισαν να επιτίθενται φραστικά κατά του Γραμματέα του δημοτικού συμβουλίου και συμβούλου της «Συμπολιτείας», Γιάννη Τσακμάκα, ότι τάχα έχει κι εκείνος ευθύνη καθώς μετείχε στην προηγούμενη διοίκηση.
Όταν ο κ.Τσακμάκας ζήτησε το λόγο για να απαντήσει επί προσωπικού, καθώς αναφέρθηκε το όνομά του, τότε ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου του αρνήθηκε αυτό το δικαίωμα, δημιουργώντας χωρίς λόγο και αιτία τεράστιο πρόβλημα, εκεί που δεν υπήρχε. Και σα να μην έφτανε αυτό, όταν ο κ.Τσακμάκας αποχώρησε από τη συνεδρίαση, θεωρώντας τον εαυτό του θιγμένο, ο κ. Αδαμίδης εξαπέλυσε απόντος του κ.Τσακμάκα φραστική επίθεση εναντίον του, επιχειρώντας μάλιστα να παραδώσει και μαθήματα δημοκρατικής συμπεριφοράς.
 Το πώς ακριβώς εννοεί τη Δημοκρατία ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Θερμαϊκού, το έδειξε κατά τη συζήτηση του επόμενου θέματος, που ήταν ο κανονισμός του δημοτικού συμβουλίου. Όπου επιβάλλοντας απίστευτους χρονικούς περιορισμούς, δίνει τη δυνατότητα στους επικεφαλείς των παρατάξεων να μιλάνε μόνο για 3 λεπτά και στους συμβούλους μόνο για 2΄ λεπτά. Την ίδια στιγμή που παρέχεται η δυνατότητα στο δήμαρχο να παίρνει το λόγο όποτε θέλει και να μιλάει όσο θέλει, χωρίς περιορισμούς.

«Βλέπετε το δέντρο και χάνετε το δάσος, χάνετε την ουσία», παρατήρησε ο επικεφαλής της «Συμπολιτείας». Ενώ επισήμανε ότι με το νέο κανονισμό που κατασκεύασε ο πρόεδρος, προσπαθεί να επιβάλει στο δημοτικό συμβούλιο κανόνες στρατοπέδου. Κατηγορώντας τον παράλληλα ότι αθέτησε την υπόσχεση που είχε δώσει, πριν αναλάβει το αξίωμα αυτό, ότι ο νέος κανονισμός θα διαμορφώνονταν  από κοινού από όλες τις παρατάξεις του δημοτικού συμβουλίου. «Με αυτή την αυταρχική και αλαζονική συμπεριφορά που επιδεικνύετε, τινάζετε στον αέρα το ήπιο και συναινετικό κλίμα που πρέπει να υπάρχει στο δημοτικό συμβούλιο», κατέληξε.  

1 σχόλιο:

  1. Αποχή της αντιπολίτευσης από όλα τα δημοτικά συμβούλια μέχρι να αντικατασταθεί ο κύριος Αδαμίδης, ή να καταλάβει ότι δεν προεδρεύει στο τσιφλίκι του μπαμπά του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.