Δευτέρα 12 Δεκεμβρίου 2016

Σύγκριση: 1,80 ευρώ το τ./μ τα δημοτικά τέλη στην Καλαμαριά, 2,46 ευρώ το τ.μ. στο Δήμο Θερμαϊκού

Στο 1.80 ευρώ το τετραγωνικό μέτρο, αποφάσισε να διατηρήσει ο δήμος Καλαμαριάς και το 2017 τα δημοτικά τέλη, την ώρα που στο γειτονικό δήμο Θερμαϊκού, τα ανταποδοτικά τέλη καθαριότητας και ηλεκτροφωτισμού βρίσκονται στο 2,46 ευρώ το τετραγωνικό, καθώς η διοίκηση Μαυρομάτη θεωρεί προφανώς τους κατοίκους του δήμου πιο «προνομιούχους», αν και η περιοχή του Θερμαϊκού συγκαταλέγεται στους δήμους της χώρας με το υψηλότερο ποσοστό ανεργίας και φτώχειας.  

Ανακοινώνοντας το πάγωμα των δημοτικών τελών στις μειωμένες τιμές που είχαν καθοριστεί το 2015, ο δήμαρχος Καλαμαριάς, Θεοδόσης Μπακογλίδης, υπογράμμισε ότι στόχος της δημοτικής αρχής, είναι να μην επιβαρυνθούν ούτε στο ελάχιστο τα νοικοκυριά, τα οποία δέχονται τεράστιες πιέσεις στην εποχή της οικονομικής κρίσης.
Το θέμα της διαμόρφωσης των δημοτικών τελών από 1ης Ιανουαρίου 2017 απασχόλησε τα μέλη της οικονομικής επιτροπής του δήμου Καλαμαριάς στην τελευταία συνεδρίασή τους.
Σύμφωνα με όσα αποφάσισε η οικονομική επιτροπή, για τους στεγασμένους χώρους, που χρησιμοποιούνται ως κατοικία, το ύψος των ανταποδοτικών τελών καθαριότητας και φωτισμού θα διατηρηθεί και κατά την καινούργια χρονιά στο ύψος των 1,8 ευρώ/τ.μ., ενώ για αυτούς που καλύπτουν άλλες χρήσεις θα παραμείνει στο ποσό των 4,07 ευρώ/τ.μ.

Εξάλλου, τα φιλανθρωπικά ή νοσηλευτικά ιδρύματα είτε δημοσίου, είτε ιδιωτικού Δικαίου θα εξακολουθήσουν να καταβάλλουν σε δημοτικά τέλη 0,85 ευρώ/τ.μ., ενώ οι ιδιοκτήτες επαγγελματικών ή μη υπόγειων πάρκινγκ θα πληρώνουν 0,82 ευρώ/τ.μ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.