Τετάρτη 7 Δεκεμβρίου 2016

Ο «Φάρος» μετέχει στην 24ωρη απεργία των δημοσιογράφων

Oι δημοσιογράφοι όλης της χώρας συμμετέχουν στην 24ωρη απεργία σε όλα τα δημόσια και ιδιωτικά Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, σήμερα, Τετάρτη 7 Δεκεμβρίου, μετά από απόφαση των δημοσιογραφικών Ενώσεων και εργαζομένων στα ΜΜΕ, στο πλαίσιο της απεργιακής κινητοποίησης που κήρυξε η ΓΣΕΕ. Κατόπιν τούτου ο «Φάρος του Θερμαϊκού» μετέχοντας στην απεργία δεν θα αναρτήσει σήμερα ειδήσεις.

Η σχετική ανακοίνωση της ΕΣΗΕΑ για την απεργία αναφέρει:
''Αντιμέτωποι με την καινούργια θύελλα που συμπαρασύρει ότι έχει απομείνει από μισθούς, συντάξεις και δικαιώματα όλοι οι εργαζόμενοι, οι άνεργοι, οι απλήρωτοι και οι συνταξιούχοι συμμετέχουμε στις πανελλαδικές εργατικές κινητοποιήσεις.
Οι δημοσιογράφοι, ανασφάλιστοι από τις 15 Σεπτεμβρίου, χωρίς Ταμεία, δίχως αποθεματικά αρνούνται, μαζί με όλη την κοινωνία, να συμφωνήσουν σε πολιτικές που θέλουν την ενημέρωση να υπακούει στη λιτότητα και την κοινωνική αδικία.
Οι εργαζόμενοι στα ΜΜΕ με την 24ωρη απεργία μας σήμερα, δηλώνουμε για μια ακόμη φορά αποφασισμένοι να μην επιτρέψουμε ούτε στην κυβέρνηση, ούτε στους εργοδότες, ούτε στο κουαρτέτο να φορτώσουν και τέταρτο μνημόνιο στις πλάτες της κοινωνίας με την ενημέρωση αιχμάλωτη στις επιδιώξεις τους''.
Η ανακοίνωση της ΕΣΗΕΜ-Θ αναφέρει:
''Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Συντακτών Ημερήσιων Εφημερίδων Μακεδονίας-Θράκης καλεί τους συναδέλφους να συμμετάσχουν στην εικοσιτετράωρη απεργία της Τετάρτης 7 Δεκεμβρίου (από τις 06.00) που προκήρυξε η ΠΟΕΣΥ στο πλαίσιο της απεργιακής κινητοποίησης της ΓΣΕΕ.
Στην απεργία συμμετέχουν όλοι ανεξαιρέτως οι δημοσιογράφοι, σε οποιοδήποτε Μέσο, φορέα ή οργανισμό κι αν απασχολούνται.
Σύμφωνα με το πλαίσιο της ΠΟΕΣΥ, ο δημοσιογραφικός κόσμος διεκδικεί:
Θεσμοθέτηση πόρου από τα έσοδα όλων των έντυπων, ραδιοτηλεοπτικών και διαδικτυακών μέσων, υπέρ των επικουρικών Ταμείων μας.
- Την αυτονομία του ΕΤΑΠ-ΜΜΕ, του ΕΔΟΕΑΠ και των ΤΕΑΣ ως αυτοδιοικούμενων φορέων κοινωνικής ασφάλισης, χωρίς αλλοίωση του χαρακτήρα και του περιεχομένου τους, ως προϋπόθεση για την υπεράσπιση της ανεξαρτησίας της δημοσιογραφικής λειτουργίας και τη διασφάλιση του αγαθού της Ενημέρωσης.
- Ένταξη στα Ταμεία αυτά όλων των εργαζομένων στην Ενημέρωση, σε οποιοδήποτε Μέσο και αν εργάζονται.
- Αξιοπρεπείς μισθούς και συντάξεις, άμεση αντιμετώπιση της ανεργίας και σύναψη Συλλογικών Συμβάσεων.
Απεργιακή επιτροπή είναι όλα τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΣΗΕΜ-Θ, ενώ επιτροπή περιφρούρησης της απεργίας ορίζονται οι εργασιακοί εκπρόσωποι''.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.