Κυριακή 11 Δεκεμβρίου 2016

Καταγγελίες για πλαστογραφία στο δήμο Νεάπολης-Συκεών

Φωτιές στους κόλπους της διοίκησης του δήμου Νεάπολης – Συκεών άναψαν οι καταγγελίες των παρατάξεων της αντιπολίτευσης «Αλληλεγγύη Πολιτών» και «Αυτόνομη Ριζοσπαστική Αυτοδιοίκηση» (ΑΥΡΑ) για όργιο παρατυπιών και πλαστογραφίας στη διαδικασία για την έκδοση αδειών ίδρυσης και λειτουργίας κέντρων δημιουργικής απασχόλησης παιδιών (ΚΔΑΠ).

Όπως τονίζουν σε ανακοινώσεις τους οι επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων Γρηγόρης Χατζησάββας και Χρήστος Γιαρένης, οι αποκαλύψεις-φωτιά έγιναν στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου στις 5 Δεκεμβρίου. Η παράταξη της ΑΥΡΑ επισημαίνει ότι η πλαστογραφία απόφασης του δημοτικού συμβουλίου εμπλέκει το προεδρείο, αλλά και το σύνολο των δημοτικών συμβούλων της προηγούμενης δημοτικής περιόδου. «Η πλαστογραφία αυτή είναι ακόμη μία πανελλαδική πρωτιά, όχι του δήμου της νομιμότητας και της διαφάνειας, όπως περηφανεύεται ο Σίμος Δανιηλίδης, αλλά του δήμου πρωταθλητή της πλαστογραφίας και των παρανομιών» υπογραμμίζεται στην ανακοίνωση της ΑΥΡΑ. Τα μέλη της παράταξης καλούν μάλιστα το δήμαρχο Νεάπολης – Συκεών κ. Δανιηλίδη να αναλάβει, όπως λένε, τις τεράστιες ευθύνες που του αναλογούν και να σταματήσει να κρύβεται πίσω από υπηρεσιακούς παράγοντες, συνεργάτες και συμβούλους. «Δεν μπορεί να πολιτεύεται με το ψέμα, την αδιαφάνεια και να έχει ως σημαία ‘ο σκοπός αγιάζει τα πάντα’» σχολιάζουν δηκτικά οι δημοτικοί σύμβουλοι της ΑΥΡΑ
Από την πλευρά τους, οι δημοτικοί σύμβουλοι της παράταξης «Αλληλεγγύη Πολιτών» με επικεφαλής το κ. Χατζησάββα δηλώνουν ότι «δεν υπάρχει πλέον καμία αμφιβολία για την αντικανονικότητα της διαδικασίας. Εκείνο που μένει τώρα να αποδειχθεί είναι οι πραγματικοί λόγοι που οδήγησαν τη διοίκηση Δανιηλίδη στην επιλογή του σκοτεινού τούτου δρόμου. Και αυτό είναι δουλειά της δικαιοσύνης».
Σ. Δανιηλίδης: Κινούμε τη διαδικασία προσφυγής
Απαντώντας στις παρατάξεις της αντιπολίτευσης, ο δήμαρχος Νεάπολης Συκεών Σ. Δανιηλίδης τονίζει ότι από την πρώτη στιγμή που έπεσε στην αντίληψη της διοίκησης η υπόθεση, ερευνήθηκε και διαπιστώθηκε πως η απόφαση δημοτικού συμβουλίου για την οποία γίνεται λόγος είναι ψεύτικη.

«O δήμος κινεί ήδη τη διαδικασία προσφυγής στη δικαιοσύνη, προκειμένου να βρεθούν οι υπαίτιοι της πλαστογραφίας. Προβαίνει σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες, για να αποκαλύψει τυχόν προεκτάσεις της υπόθεσης αυτής και να προασπίσει το δημοτικό συμφέρον» τονίζει ο δήμαρχος και προσθέτει ότι δεν μπορεί κανείς να παίζει με την αξιοπιστία του δήμου, της δημοτικής αρχής και τη νομιμότητας. «Όποιος το κάνει, θα υφίσταται τις συνέπειες του νόμου» σχολιάζει ο ίδιος, ενώ επισημαίνει ότι σε κάθε περίπτωση τέτοιες υποθέσεις δεν μπορεί να αποτελούν έδαφος για μεγαλόστομες αντιπολιτευτικές κορόνες και απειλές. «Ο δήμος Νεάπολης – Συκεών ήταν, είναι και θα συνεχίσει να είναι σταθερά στη γραμμή της εντιμότητας, της νομιμότητας και της διαφάνειας» σημειώνει χαρακτηριστικά ο κ. Δανιηλίδης.
Πηγή: εφημερίδα Μακεδονία

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.