Πέμπτη 29 Δεκεμβρίου 2016

Μέριμνα για τους άστεγους ζήτησε η «Συμπολιτεία Θερμαϊκού»

Να ληφθεί μέριμνα, ώστε κάποιο ή κάποια από τα ΚΑΠΗ του δήμου Θερμαϊκού να παραμένουν ανοιχτά και κατά τη διάρκεια της νύχτας αυτές τις δύσκολες παγωμένες ημέρες, που προβλέπεται από την ΕΜΥ ότι το θερμόμετρο θα πέφτει και κάτω από το μηδέν, ζήτησε από τη δημοτική αρχή, κατά τη χτεσινοβραδινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, ο επικεφαλής της «Συμπολιτείας Θερμαϊκού».

Όπως είπε ο Σπύρος Κουζινόπουλος, σε τέτοιες περιπτώσεις συνήθως η διοίκηση του Δήμου ανακοινώνει ότι οι άστεγοι και οι άλλοι συμπολίτες μας που στερούνται θέρμανσης, μπορούν να ζεσταθούν στις κλιματιζόμενες αίθουσες των ΚΑΠΗ, κατά τις ώρες λειτουργίας τους. «Όμως το θέμα γιαυτούς τους ανθρώπους, είναι όχι μέχρι τις 6 ή τις 7 το απόγευμα, που είναι ανοιχτά τα ΚΑΠΗ, αλλά κατά τη διάρκεια της νύχτας που το κρύο είναι τσουχτερό», επισήμανε ο επικεφαλής της «Συμπολιτείας». Σημειώνοντας ότι κάποιο από τα ΚΑΠΗ θα έπρεπε να παραμένει ανοιχτό όλη τη νύχτα για το σκοπό αυτό.

Απαντώντας ο δήμαρχος Θερμαϊκού, Γιάννης Μαυρομάτης ισχυρίστηκε ότι κατά το παρελθόν, όταν εκδηλώθηκαν ανάλογα φαινόμενα κακοκαιρίας, δεν δέχτηκε κανείς άστεγος να παραμείνει τη νύχτα στα ΚΑΠΗ και αντέτεινε ότι με ενέργειες δικές του κάποιες φτωχές οικογένειες πήραν από το Δασαρχείο άδεια για ξύλα. Πάντως, μετά τις φορτικές πιέσεις της «Συμπολιτείας» δήλωσε ότι σήμερα κιόλας θα ζητήσει από τα ΚΑΠΗ να παραμένουν τις νύχτες ανοιχτά «για όσο χρειαστεί». 

Δελτίο Τύπου του Δήμου
Μετά τη δημοσιοποίηση της παρέμβασης της «Συμπολιτείας Θερμαϊκού», η διοίκηση του Δήμου  Θερμαϊκού εξέδωσε ανακοίνωση σύμφωνα με την οποία από σήμερα και για όσο διαρκέσει η επιδείνωση  των καιρικών  φαινομένων για την οποία έχει προειδοποιήσει η ΕΜΥ, θερμαινόμενες αίθουσες θα είναι ανοιχτές  για τους  πολίτες σε όλα τα ΚΑΠΗ του Δήμου.
Λόγω των ειδικών καιρικών συνθηκών που αναμένονται, με  απόφαση του Δημάρχου, μεταβάλλεται το ωράριο λειτουργίας των ΚΑΠΗ σε όλες τις Δημοτικές  Ενότητες, ώστε  για τις επόμενες  μέρες να είναι ανοιχτά συνεχώς από τις 8.30 το πρωί έως τις 8.30 το βράδυ. Αλλά και πέραν του ωραρίου αυτού θα παραμείνουν ανοιχτά γι’ αυτούς που έχουν ανάγκη, εφόσον παραμείνουν οι ίδιες συνθήκες ψύχους και για όσο χρόνο χρειαστεί. Οι χώροι και στα οκτώ ΚΑΠΗ του Δήμου Θερμαϊκού, είναι θερμαινόμενοι και οι πολίτες , ειδικά ηλικιωμένοι και άστεγοι μπορούν να τους χρησιμοποιούν για να  προφυλαχθούν από το τσουχτερό  κρύο και τις χιονοπτώσεις που αναμένονται. «Σε ειδικές  συνθήκες  απαιτούνται  ειδικά μέτρα. Η μέριμνά μας για τους κατοίκους της περιοχής είναι δεδομένη και συνεχής. Και η διάθεση των κλιματιζόμενων αιθουσών στα ΚΑΠΗ στο κοινωνικό  σύνολο είναι από τις ελάχιστες υποχρεώσεις μας», σχολίασε  ο Δήμαρχος, Γιάννης Μαυρομάτης.
Τα οκτώ ΚΑΠΗ του Δήμου Θερμαϊκού  όπου μπορούν να προσέρχονται ελεύθερα οι πολίτες   για να προφυλαχθούν από την κακοκαιρία βρίσκονται στις εξής διευθύνσεις:
ΚΑΠΗ Περαίας (Ρωμανού 38)
ΚΑΠΗ Νέας Μηχανιώνας (Κώστα Βάρναλη 2)
ΚΑΠΗ Επανομής (Πλατεία Επανομής)
ΚΑΠΗ Νέων Επιβατών (Πρώην κοινοτικό κτίριο)
ΚΑΠΗ Αγγελοχωρίου (Πλατεία Αγγελοχωρίου)
ΚΑΠΗ Μεσημερίου (Μεγάλου Αλεξάνδρου)
ΚΑΠΗ Αγ. Τριάδας (Αγία  Τριάδα)
ΚΑΠΗ Κερασιάς ( Θεσσαλονίκης και Αλεξάνδρου  Σφέτκου)


  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.