Παρασκευή 9 Δεκεμβρίου 2016

Κάνει πίσω ο δήμαρχος για την κατάσχεση του λογαριασμού

Θορυβημένος από την έκταση που πήραν οι αντιδράσεις κατά του δήμου Θερμαϊκού, μετά τη δέσμευση του τραπεζικού λογαριασμού χαμηλόμισθου πατέρα, λόγω προστίμου για παράβαση του ΚΟΚ, ο δήμαρχος κ. Μαυρομάτης αναγκάστηκε να δηλώσει ότι θα φέρει θέμα στο δημοτικό συμβούλιο για τη διαγραφή του προστίμου. 

Αυτό προέκυψε μετά από παρέμβαση που έκανε για το θέμα αυτό στον δήμαρχο Θερμαϊκού Γιάννη Μαυρομάτη, το Συντονιστικό Συλλογικοτήτων Θεσσαλονίκης. Και σύμφωνα με την ανάρτηση στο facebook του μέλους του Συντονιστικού, Ηλίας Σμήλιος, «δόθηκε η δέσμευση του δημάρχου ότι με προσωπική του ευθύνη-υπογραφή θα δοθεί εντολή για την αποδέσμευση ο λογαριασμού μισθοδοσίας. Μάλιστα υπήρξε η δέσμευση ότι θα υπάρξει εισήγηση του ιδίου στο δημοτικό συμβούλιο για διαγραφή του προστίμου». 
Σε δηλώσεις του στην Thessnews για το ίδιο θέμα, ο δήμαρχος Θερμαϊκού Γιάννης Μαυρομάτης, ισχυρίστηκε τα ακόλουθα: «Ο εν λόγω πολίτης δεν πρόβλεψε να κάνει την απαραίτητη αίτηση στην τράπεζα ώστε να δηλωθεί ο συγκεκριμένος λογαριασμός ως μισθοδοσίας και να είναι ακατάσχετος. Αυτό έγινε ετεροχρονισμένα, οπότε όταν ήρθε η επιστολή από την τράπεζα από τον δήμο για την καταβολή των χρεών προς τον δήμο που δεν έχουν καταβληθεί για περισσότερα από έξι χρόνια, παρά τις οχλήσεις που έκανε ο δήμος, είμαστε υποχρεωμένοι ως δημοτική αρχή να στείλουμε τους τραπεζικούς λογαριασμούς των οφειλετών στις τράπεζες εφόσον χρωστούν προκειμένου να δεσμευθούν χρήματα. Εάν δεν το πράτταμε θα διωκόμασταν για παράβαση καθήκοντος».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.