Πέμπτη 8 Δεκεμβρίου 2016

Τριμερής συνάντηση στη Θεσσαλονίκη κινημάτων ειρήνης

Αύριο Παρασκευή, 9 Δεκεμβρίου, ξεκινάει στη Θεσσαλονίκη η 7η Τριμερής Συνάντηση Κινημάτων Ειρήνης Ελλάδας - Κύπρου – Τουρκίας. Στη Συνάντηση συμμετέχουν η Ελληνική Επιτροπή για τη Διεθνή Ύφεση και Ειρήνη (ΕΕΔΥΕ), το Παγκύπριο Συμβούλιο Ειρήνης και η Επιτροπή Ειρήνης Τουρκίας.

Οι τακτικές, ετήσιες συναντήσεις των Κινημάτων Ειρήνης των τριών χωρών ξεκίνησαν το έτος 2010. Η 1η Συνάντηση έγινε στη Μυτιλήνη και συνεχίστηκαν στην Κωνσταντινούπολη, στη Λευκωσία, στα Χανιά, στην Σμύρνη και στην Λάρνακα. Οι συναντήσεις, που διεξάγονται με τη στήριξη καις το πλαίσιο του Παγκόσμιου Συμβουλίου Ειρήνης, συνέβαλαν ουσιαστικά όλα αυτά τα χρόνια στην επεξεργασία και εξειδίκευση ζητημάτων της πάλης με τον ιμπεριαλισμό, που αφορούν την περιοχή μας, τους κινδύνους που αντιμετωπίζουν οι λαοί μας από τους εντεινόμενους ανταγωνισμούς και πολέμους την αλληλοενημέρωση, την ουσιαστική συνεργασία και διεθνιστική αλληλεγγύη.
Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Επιτροπή για τη Διεθνή Ύφεση και Ειρήνη Θεσσαλονίκης:
«Γίνεται φανερή η μεγάλη σημασία, που παίρνει η φετινή Συνάντηση στα πλαίσια της πολύ επικίνδυνης όξυνσης της ιμπεριαλιστικής επιθετικότητας ενάντια στους λαούς και τις χώρες της περιοχής μας. Μία μόνο δύναμη μπορεί να βάλει φραγμό σ’ αυτήν την πολιτική – οι λαοί και το μαχητικό, αντιιμπεριαλιστικό, αντιπολεμικό, φιλειρηνικό λαϊκό κίνημα σε κάθε χώρα.

Τα θέματα αυτά θα βρεθούν στο επίκεντρο των συζητήσεων των αντιιμπεριαλιστικών και φιλειρηνικών κινημάτων των τριών χωρών. Ο σχεδιασμός των αγώνων σε κάθε μια χώρα και ο συντονισμός των κοινών εκδηλώσεων και πρωτοβουλιών».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.