Δευτέρα 19 Δεκεμβρίου 2016

Νέες απειλές για επίσχεση εργασίας από τον ΟΑΣΘ

Mια καθυστέρηση εξαιτίας προβλήματος στο σύστημα του υπουργείου Οικονομικών ήρθε να πυροδοτήσει νέα ένταση μεταξύ κυβέρνησης-ΟΑΣΘ, ενώ ξεκίνησε η διαδικασία για την εισροή 9,7 εκατομμυρίων ευρώ στα ταμεία του ΟΑΣΘ, ως μέρος των οφειλών του Δημοσίου από τη διαφορά του ΦΠΑ.

Η διοίκηση του σωματείου εργαζομένων «σαν έτοιμη από καιρό» απειλεί με νέα επίσχεση εργασίας από αύριο εάν δεν υπάρξει άμεση καταβολή των δεδουλευμένων.
Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ Θεσσαλονίκης, «Για μια ακόμη φορά οι Θεσσαλονικείς χρησιμοποιούνται ως όμηροι ενώ η πόλη και ολόκληρος ο νομός κινδυνεύουν να βρεθούν χωρίς λεωφορεία. Οι αρνητικές επιπτώσεις που θα υπάρξουν στην αγορά εν μέσω οικονομικής κρίσης ουδόλως φαίνεται να ενδιαφέρουν το σωματείο εργαζομένων - μετόχων.  Όπως δεν τους ενδιαφέρει η ταλαιπωρία των κατοίκων της Θεσσαλονίκης η οποία γίνεται ιδιαίτερα έντονη τις μέρες αυτές που η ανάγκη μετακινήσεων είναι ιδιαίτερα αυξημένη λόγω των εορτών.
Η δραματική μείωση των δρομολογίων στην οποία έρχονται να προστεθούν οι συνεχείς βλάβες στα λεωφορεία, έχουν ως αποτέλεσμα τη μεγάλη διάρκεια αναμονής στις στάσεις αλλά και το συνωστισμό των επιβατών. Προβλήματα που ενώ οξύνονται διαρκώς δε φαίνεται να απασχολούν τη διοίκηση του σωματείου η οποία παραμένει σταθερά προσηλωμένη στον αντιπολιτευτικό της ρόλο.
Ο ΣΥΡΙΖΑ Θεσσαλονίκης έχει επανειλημμένα πάρει θέση στο θέμα του ΟΑΣΘ, τασσόμενος υπέρ ενός δημόσιου φορέα συγκοινωνιών. Δεδομένης όμως της κατάστασης την οποία η σημερινή κυβέρνηση κληρονόμησε,  καλεί τη διοίκηση του ΟΑΣΘ να εκπληρώσει τις συμβατικές της υποχρεώσεις αντί να σχεδιάζει αυξήσεις στα εισιτήρια και τις μηνιαίες κάρτες.
Επίσης καλεί τη διοίκηση του σωματείου, επειδή τα μέλη του εργάζονται σε ιδιωτικό φορέα και όχι στο δημόσιο, να απευθύνεται προς αυτόν για τις όποιες διεκδικήσεις του. Κι ακόμη να φροντίσει για την άνετη και πολιτισμένη μετακίνησή των κατοίκων της Θεσσαλονίκης όπως είναι υποχρέωσή του». 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.