Πέμπτη 8 Δεκεμβρίου 2016

Μπουτάρης: «Δυσάρεστη εμπειρία» το συνέδριο της ΚΕΔΕ

«Δυσάρεστη εμπειρία» χαρακτήρισε το τριήμερο ετήσιο τακτικό συνέδριο που πραγματοποίησε η Κεντρική ‘Ένωση Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ) στη Θεσσαλονίκη ο δήμαρχος, Γιάννης Μπουτάρης.

«Ήταν πραγματικά δυσάρεστη εμπειρία το φετινό συνέδριο της ΚΕΔΕ. Όχι ότι τα άλλα ήταν καλύτερα, όμως η ΚΕΔΕ έχει καταντήσει να είναι μικρή Βουλή. Αντί να συζητάμε τα προβλήματα των δήμων, υπάρχει έντονη πολιτική αντιπαράθεση που είναι ντροπή», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Μπουτάρης στη διάρκεια της συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου του δήμου Θεσσαλονίκης.
Σύμφωνα με το δήμαρχο Θεσσαλονίκης «η ΚΕΔΕ έχει κακή σύνθεση γιατί λειτουργεί σαν μια μικρή Βουλή. Είναι ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ. Το ίδιο συμβαίνει και στις Περιφερειακές Ενώσεις Δήμων (ΠΕΔ), ίσως σε μικρότερο βαθμό».
Στο συνέδριο της ΚΕΔΕ αναφέρθηκε και η επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Θεσσαλονίκη- Ανοιχτή Πόλη», Ρία Καλφακάκου, η οποία επέκρινε τη στάση του προέδρου της ΚΕΔΕ και δημάρχου Αμαρουσίου, Γιώργου Πατούλη.
«Μόνο συνέδριο της αυτοδιοίκησης δεν ήταν αυτό που έγινε στη Θεσσαλονίκη. Ο κ. Πατούλης εξυμνούσε τον κ. Μητσοτάκη και έτρεχε από πίσω του. Δεν κράτησε τη θέση του ως πρόεδρος του αυτοδιοικητικού οργανισμού που είναι η ΚΕΔΕ», είπε η κ.Καλφακάκου.

Στο θέμα στάθηκε και ο δημοτικός σύμβουλος της παράταξης «Εντάξει», Εφραίμ Κυριζίδης, υποστηρίζοντας πως «ο Πατούλης έχει εκλεγεί και δυστυχώς για εσάς που τα βλέπετε όλα με τα κομματικά γυαλιά τα συμπεράσματα του συνεδρίου είχαν δριμύτατη κριτική για τις κυβερνητικές επιλογές».

Απάντηση Πατούλη

Απαντώντας στις δηλώσεις Μπουτάρη ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ, Γιώργος Πατούλης ανέφερε σε γραπτή ανακοίνωσή του ότι «η ΚΕΔΕ δεν είναι μια μικρή Βουλή, αλλά ο «πολιτικός καθρέπτης» των τοπικών μας κοινωνιών, μέσα από τους αιρετούς εκπροσώπους του θεσμού μας». Και για να αποπροσανατολίσει από το «μίνι-πραξικόπημα» που επιχειρήθηκε στο κλείσιμο του συνεδρίου, με το ψήφισμα να ψηφίζεται από μόνο 65 αντιπροσώπους από τους συνολικά 500, ισχυρίστηκε ότι «κάποιες αυτοδιοικητικές παρατάξεις που στηρίζουν την κυβερνητική πολιτική στο χώρο της Αυτοδιοίκησης, επιχείρησαν να υποβιβάσουν το επίπεδο του πολιτικού διαλόγου κατά την ψήφιση των συμπερασμάτων του Συνεδρίου».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.