Τετάρτη 14 Δεκεμβρίου 2016

B. Πατουλίδου: Ξεκινούν τα έργα αποκατάστασης στις πλημμυροπαθείς περιοχές του δήμου Θερμαϊκού

Ξεκινούν τα έργα αποκατάστασης στις περιοχές του Κέντρου Υγείας Μηχανιώνας, της ιχθυόσκαλας και του ΠΙΚΠΑ του Δήμου Θερμαϊκού καθώς και στο Αγνάντι Επανομής που υπέστησαν τις μεγαλύτερες ζημιές κατά τις πλημμύρες του περασμένου Σεπτεμβρίου στο Δήμο Θερμαϊκού. Τα παραπάνω ανέφερε η αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης, Βούλα Πατουλίδου, σε δημοσιογράφους, στο περιθώριο της συνεδρίασης της Μητροπολιτικής Επιτροπής Θεσσαλονίκης.

Η κ. Πατουλίδου υπογράμμισε ότι οι παραπάνω περιοχές επλήγησαν στον μεγαλύτερο βαθμό από τα έντονα καιρικά φαινόμενα και όπως είναι λογικό, τα έργα που θα πραγματοποιηθούν καταλαμβάνουν μεγάλο μέρος της χρηματοδότησης.
Με βάση την ενημέρωση που είχε από τους υπεύθυνους της Πολιτικής Προστασίας, η αντιπεριφρειάρχης επισήμανε ότι σχεδόν ολοκληρώθηκε η απομάκρυνση των ογκωδών από τα πρανή και από όλους τους δρόμους στο Δήμο Θερμαϊκού ενώ ολοκληρώθηκε ο καθαρισμός των οκτώ ρεμάτων (επτά στην περιοχή του Θερμαϊκού και ενός στο Μεσημέρι).
Επίσης, έργα αποκατάστασης έγιναν στις παραλίες και σε συνεργασία και με τις δασικές υπηρεσίες γίνεται υλοτόμηση των δέντρων που έχουν πέσει ή έχουν σπάσει για να αποκατασταθούν οι πλαγιές. Επιπλέον η αγροτική οδοποιία σχεδόν έχει ολοκληρωθεί και μάλιστα αυτή που εξυπηρετεί οικιστικές ανάγκες. Αναφορικά με τις ασφαλτοστρώσεις η αντιπεριφέρεια περιμένει από τις τεχνικές υπηρεσίες του Δήμου Θερμαϊκού τις προτεραιότητες που θα τεθούν για την αποκατάσταση των δημοτικών δρόμων.
Απαντώντας σε ερώτηση για τον χρονικό ορίζοντα υλοποίησης των μεγαλύτερων έργων αποκατάστασης στο δήμο Θερμαϊκού, η κ. Πατουλίδου, τον τοποθέτησε στα μέσα του 2017. Στο μεταξύ η Μητροπολιτική Επιτροπή Θεσσαλονίκης ενέκρινε σήμερα προγραμματική σύμβαση για την συντήρηση τμημάτων της επαρχιακής οδού Θεσσαλονίκης - Μηχανιώνας, από τα όρια του δήμου Θερμαϊκού μέχρι τη Ναυτική Σχολή. Όπως ανέφερε η αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης Βούλα Πατουλίδου, τα έργα, ύψους 159.000 ευρώ θα ολοκληρωθούν μέσα σε έξι μήνες. 
Το πρόβλημα στην περιοχή του δήμου Θερμαϊκού μετά τις πλημμύρες του περασμένου Σεπτεμβρίου είναι πολύ μεγαλύτερο από τις ανάγκες της προγραμματικής σύμβασης τόνισε ο Γιώργος Θεοδωρόπουλος από τη "Ριζοσπαστική Αριστερή Ενότητα", ενώ ερωτήματα για το έργο διατύπωσαν ο Θεόδωρος Ιγνατιάδης από τη "Λαϊκή Συσπείρωση" και η Νιόβη Παυλίδου από τους "Πολίτες Μπροστά".
"Το ότι έγιναν οι όποιες ζημιές μεγάλης εμβέλειας στο Δήμο Θερμαϊκού είναι κατανοητό και καταγεγραμμένο από την πολιτική προστασία, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι θα σταματήσουν μικρές και απαραίτητες προγραμματικές συμβάσεις" απάντησε η κ. Πατουλίδου. Διευκρίνισε, εξάλλου, ότι παρόμοιες προγραμματικές συμβάσεις έγιναν και με άλλους δήμους όπως, για παράδειγμα, με τους Δήμους Θέρμης, Δέλτα, Βόλβης, Αμπελοκήπων - Μενεμένης και Πυλαίας - Χορτιάτη. 


Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.