Τετάρτη 21 Δεκεμβρίου 2016

Αναβλήθηκε η συζήτηση στη Μητροπολιτική Επιτροπή Θεσσαλονίκης για τον Βιολογικό του Μεσημερίου

Αναβλήθηκε η συζήτηση που επρόκειτο να πραγματοποιηθεί αργά το μεσημέρι στην Μητροπολιτική Επιτροπή Θεσσαλονίκης, σχετικά με την ένταξη στο νέο ΕΣΠΑ του βιολογικού καθαρισμού λυμάτων του Μεσημερίου. Έξω από την αίθουσα, επικράτησε ολιγόωρη ένταση μεταξύ των κατοίκων που αντιδρούν στην κατασκευή του βιολογικού και αυτών που τάσσονται υπέρ της.

Η αναβολή συζήτησης του θέματος αυτού καθώς και άλλων σοβαρών θεμάτων που περιλαμβάνονταν στην ημερήσια διάταξη, κρίθηκε αναγκαία, όπως δήλωσε ο πρόεδρος της Μητροπολιτικής Επιτροπής Θεσσαλονίκης, Μιχάλης Τζόλλας, καθώς απουσίαζε για σοβαρή προσωπική της υπόθεση η αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης, Βούλα Πατουλίδου, η οποία ήταν και η εισηγήτρια του σχετικού θέματος, όπως και των άλλων έξι της ημερήσιας διάταξης.
Η Μητροπολιτική Επιτροπή, καλείται να γνωμοδοτήσει θετικά ή αρνητικά για  την περιβαλλοντική αδειοδότηση του έργου «Αποχέτευση και επεξεργασία λυμάτων οικισμού Μεσημερίου».
Στην αίθουσα συνεδριάσεων της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, είχαν προσέλθει αρκετοί κάτοικοι του Μεσημερίου που λένε ναι στην κατασκευή δικτύου αποχέτευσης στο Μεσημέρι, αντιδρούν όμως στη δημιουργία του βιολογικού μέσα στο χωριό, με επικεφαλής τον γνωστό καλλιτέχνη, Δημήτρη Ζερβουδάκη. Επίσης, κάτοικοι του Μεσημερίου που τάσσονται υπέρ της κατασκευής του βιολογικού, με επικεφαλής τον δήμαρχο Θερμαϊκού, Γιάννη Μαυρομάτη και την αντιδήμαρχο τεχνικών υπηρεσιών, Πάττη Πασχαλίδου. Ενώ παραβρίσκονταν για να αναπτύξουν τη θέση της δημοτικής παράταξης «Συμπολιτεία Θερμαϊκού», επί του θέματος, ο επικεφαλής της «Συμπολιτείας», Σπύρος Κουζινόπουλος και ο δημοτικός σύμβουλος Γιάννης Τσακμάκας.
Το θέμα θα συζητηθεί σε νέα συνεδρίαση της Μητροπολιτικής Επιτροπής Θεσσαλονίκης πιθανότατα μετά τις γιορτές.
Τα θέματα της σημερινής ημερήσιας διάταξης ήταν τα ακόλουθα:
ΘΕΜΑ 1ο: «Ενημέρωση σχετικά με το έργο ‘’Στρατηγική Ολοκληρωμένης Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης Θεσσαλονίκης’’»
Εισηγήτρια: κ. Π. Πατουλίδου, Αντιπεριφερειάρχης Μ.Ε.Θ.

ΘΕΜΑ 2ο: «Επιστροφή αχρεωστήτως καταβληθέντων τελών και λοιπών εσόδων της Μητροπολιτικής Ενότητας Θεσσαλονίκης» (Απόφαση αριθμ. 2225/13-12-2016 της Οικονομικής Επιτροπής)
Εισηγήτρια: κ. Π. Πατουλίδου, Αντιπεριφερειάρχης Μ.Ε.Θ.

ΘΕΜΑ 3ο: «Προσωρινή Εργοταξιακή Σήμανση για τη ρύθμιση της κυκλοφορίας στην Επαρχιακή οδό 25 (Διασταύρωση Ε.Ο.2 – Σταυρός - Όρια Ν. Χαλκιδικής), για την κατασκευή δικτύου αποχέτευσης ακαθάρτων, στα πλαίσια του έργου ‘’Κατασκευή εσωτερικών δικτύων αποχέτευσης, αντλιοστασίων και καταθλιπτικών αγωγών των οικισμών Σταυρού και Βρασνών του Δήμου Βόλβης’’ εντός του οικισμού Σταυρού, του Δήμου Βόλβης»
Εισηγήτρια: κ. Π. Πατουλίδου, Αντιπεριφερειάρχης Μ.Ε.Θ.
Αγορητής: κ. Δημ. Αγγελίδης, Προϊστάμενος Τμήματος Συγκοινωνιακών 
                   Έργων Δ.Τ.Ε./Π.Ε.Θ.    
 
ΘΕΜΑ 4ο: «Γνωμοδότηση για την περιβαλλοντική αδειοδότηση της δραστηριότητας «Μονάδα παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας από βιορευστά, ισχύος 100 KWe» της εταιρίας με την επωνυμία “ΝΕΕΣ ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΕΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ Μ.Ε.Π.Ε.” και διακριτικό τίτλο “FACTORY GROUP Μ.Ε.Π.Ε.”, σε αγροτεμάχιο στην εκτός σχεδίου περιοχή της Περιστεράς, της Δημοτικής Ενότητας Βασιλικών του Δήμου Θέρμης, Περιφερειακή Ενότητα Θεσσαλονίκης, Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας»
Εισηγήτρια: κ. Π. Πατουλίδου, Αντιπεριφερειάρχης Μ.Ε.Θ.
 
ΘΕΜΑ 5ο: «Γνωμοδότηση για τη Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων της δραστηριότητας ''Μονάδα απορρύπανσης – διάλυσης ΟΤΚΖ και λοιπών οχημάτων - απορρύπανσης και διαχείρισης αποβλήτων ηλεκτρικού και ηλεκτρονικού εξοπλισμού (ΑΗΗΕ) - διαχωρισμού κοπής και δεματοποίησης παλαιών μετάλλων και προσωρινής αποθήκευσης και μεταφόρτωσης συσσωρευτών μολύβδου, ΑΗΗΕ, αστικών ανακυκλώσιμων και λοιπών μη επικινδύνων στερεών αποβλήτων, της εταιρίας ''ΑΦΟΙ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗ ΑΒΒΕ & ΝΕ'' που είναι εγκατεστημένη στο 11ο χλμ ΠΕΟ Θεσσαλονίκης – Κιλκίς που βρίσκονται στο ΒΙΠΑ Νεοχωρούδας, της ΔΕ Καλλιθέας, του Δήμου Ωραιοκάστρου, Π.Ε. Θεσσαλονίκης, Π.Κ.Μ.»
Εισηγήτρια: κ. Π. Πατουλίδου, Αντιπεριφερειάρχης Μ.Ε.Θ.
 
ΘΕΜΑ 6ο: «Γνωμοδότηση για την περιβαλλοντική αδειοδότηση της Εγκατάστασης επεξεργασίας λυμάτων που βρίσκεται στην περιοχή Βρυς Δ.Κ. Σοχού Δήμου Λαγκαδά Μ.Ε.Θ.»
Εισηγήτρια: κ. Π. Πατουλίδου, Αντιπεριφερειάρχης Μ.Ε.Θ.
 
ΘΕΜΑ 7ο: «Γνωμοδότηση για την περιβαλλοντική αδειοδότηση του έργου ‘’Αποχέτευση και επεξεργασία λυμάτων οικισμού Μεσημερίου Δ.Ε. Επανομής Δήμου Θερμαϊκού Μ.Ε.Θ.’’»
Εισηγήτρια: κ. Π. Πατουλίδου, Αντιπεριφερειάρχης Μ.Ε.Θ.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.