Κυριακή 18 Δεκεμβρίου 2016

Σύσκεψη για το Μετρό στην Καλαμαριά χωρίς την αντιπολίτευση!

Σύσκεψη για την πορεία των έργων του μετρό στην Καλαμαριά, χωρίς όμως την παρουσία εκπροσώπων της αντιπολίτευσης, συγκαλεί για αύριο Δευτέρα 19 Δεκεμβρίου στις 10 το πρωί, στο δημαρχιακό μέγαρο (Κομνηνών 58), ο δήμαρχος Καλαμαριάς, Θεοδόσης Μπακογλίδης.

Στη συνάντηση, θα συμμετέχουν ο Δήμαρχος Θεοδόσης Μπακογλίδης, ο πρόεδρος της ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ Γιάννης Μυλόπουλος, ο διευθυντής του Μετρό Θεσσαλονίκης Γιώργος Κωνσταντινίδης και ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών και Πολεοδομίας του Δήμου, Παναγιώτης Θεοδοσιάδης.
Όπως όμως καταγγέλει σε ανακοίνωσή της η Ριζοσπαστική Ενωτική Κίνηση Καλαμαριάς, «δηλαδή θα συμμετάσχει  ο δήμαρχος και ο αρμόδιος αντιδήμαρχος,  σα να μην αφορά το θέμα το σύνολο των δημοτών και κατοίκων της Καλαμαριάς, οι οποίοι εκφράζονται μέσα από άλλα σχήματα».
Η ανακοίνωση συνεχίζει: «Στη διάρκεια της συνάντησης θα συζητηθεί  η πορεία εξέλιξης των εργασιών της επέκτασης του Μετρό προς Καλαμαριά, καθώς και η συνεργασία των εμπλεκόμενων φορέων για την διάνοιξη της οδού Πόντου. Αμέσως μετά όλοι μαζί  θα επισκεφθούν τα εργοτάξια του Μετρό (σταθμός Καλαμαριάς και σταθμός Αρετσούς)….»
Για τη συνάντηση αυτή ούτε ενημερώθηκαν, ούτε κλήθηκαν δημοτικοί σύμβουλοι και δυνάμεις της αντιπολίτευσης, παρά τις αρχικές διακηρύξεις του Δημάρχου ότι τα έργα ΜΕΤΡΟ  απαιτούν «διαπαραταξιακή» προσέγγιση.
Αντίθετα, σε κάθε είδους μουσικές και καλλιτεχνικές ή άλλες εκδηλώσεις καλούνται συστηματικά όλοι οι σύμβουλοι και οι δυνάμεις της αντιπολίτευσης με αποστολή προσκλήσεων και ειδοποιήσεων !
Φαίνεται ότι τα έργα ΜΕΤΡΟ αποτελούν προσωπική υπόθεση του Δημάρχου και δεν έχουν λόγο οι υπόλοιπες δυνάμεις του δημοτικού συμβουλίου!
Γι΄ αυτό προτιμά να «συσκέπτεται» κλειστά και χωρίς την παρουσία της αντιπολίτευσης.

Η ΡΕΚΚ καλεί όλους τους δημοτικούς συμβούλους να είναι παρόντες   –έστω και «απρόσκλητοι» - τη Δευτέρα το πρωί στις 10 στο Δημαρχιακό Μέγαρο για να λάβουν άμεση γνώση των εξελίξεων «και παραδίδουμε τη στάση του Δημάρχου στην κρίση των δημοτών για τα αναγκαία συμπεράσματα», όπως λέει χαρακτηριστικά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.