Τετάρτη 17 Σεπτεμβρίου 2014

Λένε ΟΧΙ στον επανέλεγχο συμβάσεων, 19 δήμαρχοι

Την απόφασή τους να μην επιτρέψουν τον κατ΄ ευφημισμό “επανέλεγχο” των συμβάσεων των υπαλλήλων των Δήμων καθιστούν σαφή σε κοινή δήλωσή τους 19 Δήμαρχοι από όλη την Ελλάδα. Συνέντευξη τύπου από τους 10 δημάρχους της Αττικής την Πέμπτη 18 Σεπτεμβρίου 2014 στην ΠΕΔΑ Αττικής.


 Και αυτό γιατί θεωρούν πως πρόκειται για “ένα κατ΄ ευφημισμό επανέλεγχο των συμβάσεων εργασίας που μετατράπηκαν από ορισμένου σε αορίστου χρόνου” που σχετίζεται με την “ προσπάθεια της κυβέρνησης να γεμίσει τη δεξαμενή των απολύσεων, ώστε να μην παρεκκλίνει ούτε κατ΄ ελάχιστο των δεσμεύσεών της έναντι της τρόικα βάζει για ακόμη μία φορά στο στόχαστρο την Αυτοδιοίκηση – αυτή τη φορά με τον”. 
 
Οι δεκαεννιά δήμαρχοι επισημαίνουν -μεταξύ άλλων- ότι “η πραγματικότητα είναι ότι συνεχίζει – δέκα χρόνια μετά την έκδοση του διατάγματος Παυλόπουλου – την ταλαιπωρία χιλιάδων εργαζομένων που παρέμεναν επί μακρόν όμηροι της αγωνίας αν θα ανανεωθεί ή όχι η σύμβασή τους, που δούλευαν σκληρά, συχνά απλήρωτοι ή ανασφάλιστοι, και που κατάφεραν μόλις πριν λίγα χρόνια να δικαιωθούν.
Η πραγματικότητα είναι ότι η διαδικασία μετατροπής των συμβάσεων εργασίας από ορισμένου σε αορίστου χρόνου έγινε σύμφωνα με τα κριτήρια που έθετε ο νόμος, με την παρεμβολή αποφάσεων των δημοτικών συμβουλίων και με τον έλεγχο των συμβάσεων από το ΑΣΕΠ.
 
Η πραγματικότητα είναι ότι – αν ήθελε πράγματι να εντοπίσει τα πλαστά στοιχεία – η κυβέρνηση είχε τον τρόπο είτε δια του ΑΣΕΠ, που έχει στην κατοχή του τους φακέλους όλων των μετατραπεισών συμβάσεων, είτε δια των ίδιων των Δήμων, να βρει και να διώξει παραδειγματικά τις περιπτώσεις αυτές.
 
Η πραγματικότητα είναι ότι η κυβέρνηση επιδιώκει την από μηδενική βάση και  με αλλαγμένα κριτήρια επανεξέταση των συμβάσεων, ώστε να βρει πρόφαση να προχωρήσει σε μαζικές απολύσεις.
 
Η πραγματικότητα, τέλος, είναι ότι η απόλυση χιλιάδων συμβασιούχων και η κατάργηση των θέσεών τους, θα αφήσει τις υπηρεσίες των Δήμων πραγματικά διαλυμένες, αφού σε πολλές περιπτώσεις οι συμβασιούχοι αποτελούν την πλειοψηφία ακόμα και κρίσιμων υπηρεσιών, όπως η καθαριότητα, οι κοινωνικές δομές, οι παιδικοί σταθμοί κ.λπ.”. 

 
Ποιοι είναι οι δήμαρχοι που αρνούνται τον “επανέλεγχο” των συμβάσεων:
 
-Δήμαρχος Αιγάλεω, Δημήτρης Μπίρμπας
-Δήμαρχος Αγίας Παρασκευής, Γιάννης Σταθόπουλος
-Δήμαρχος Ανωγείων, Μανώλης Καλλέργης
-Δήμαρχος Βύρωνα, Άκης Κατωπόδης
-Δήμαρχος Ζωγράφου, Τίνα Καφατσάκη
-Δήμαρχος Καισαριανής, Γιώργος Κοντόσταυλος
-Δήμαρχος Κερατσινίου-Δραπετσώνας, Χρήστος Βρεττάκος
-Δήμαρχος Κέρκυρας, Κώστας Νικολούζος
-Δήμαρχος Κοζάνης, Λευτέρης Ιωαννίδης
-Δήμαρχος Λεβαδέων, Γιώτα Πούλου
-Δήμαρχος Λευκάδας, Κώστας Δρακονταειδής
-Δήμαρχος Ναυπακτίας, Τάκης Λουκόπουλος
-Δήμαρχος Νέας Ιωνίας, Ηρακλής Γκότσης
-Δήμαρχος Περάματος, Γιάννης Λαγουδάκης
-Δήμαρχος Σκύρου, Μίλτος Χατζηγιαννάκης
-Δήμαρχος Σφακιών, Παύλος Πολάκης
-Δήμαρχος Τυρνάβου , Παναγιώτης Σαρχώσης
-Δήμαρχος Φιλαδελφείας-Χαλκηδόνος, Άρης Βασιλόπουλος
-Δήμαρχος Χαλανδρίου, Σίμος Ρούσος


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.