Τετάρτη 17 Σεπτεμβρίου 2014

Ένας χρόνος από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα

Συμπληρώνεται την Πέμπτη ένας χρόνος από τη δολοφονία του αντιφασίστα μουσικού Παύλου Φύσσα από τάγμα εφόδου των Νεοναζί στο Κερατσίνι. Στις 6 μ.μ, το απόγευμα της Πέμπτης, συγκέντρωση στο σημείο της δολοφονίας στην Π. Τσαλδάρη και πορεία στους δρόμους του Κερατσινίου, εκδηλώσεις και διαδηλώσεις ανά την Ελλάδα, με το ίδιο σύνθημα: «Ποτέ ξανά φασισμός». Συναυλία στο Σύνταγμα την Παρασκευή. Δείτε αναλυτικά όλες τις εκδηλώσεις.

Ήταν ένα χρόνο πριν, όταν το δολοφονικό μαχαίρι των νοσταλγών του Νεοναζισμού, καρφώθηκε στην καρδιά του 34χρονου Παύλου Φύσσα, στο Κερατσίνι και όλη η Ελλάδα ήταν συγκλονισμένη με το φρικτό φονικό! Ένα χρόνο μετά, η βία και η τρομοκρατία είναι ακόμα ανάμεσά μας! 

ΤΟ ΧΡΟΝΙΚΟ ΤΗΣ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑΣ 
Τρίτη 17 Σεπτέμβρη 2013, ο  ράπερ μαζί με την παρέα του παρακολουθούσαν αγώνα σε καφετέρια στην περιοχή του Κερατσινίου, ενώ λίγα μέτρα πιο δίπλα μια άλλη παρέα έκανε, ή τουλάχιστον έτσι φαινόταν, το ίδιο.
Ξαφνικά, ανάμεσα στις δυο παρέες ξέσπασε άγριος καυγάς και το σκηνικό άλλαξε μόλις σε λίγα δευτερόλεπτα όταν το μέλος της Χρυσής Αυγής, Γιώργος Ρουπακιάς, κάρφωσε το μαχαίρι στον Παύλο Φύσσα.
Ο νεαρός ράπερ ξεψύχησε στην άσφαλτο στην αγκαλιά της αγαπημένης του αφήνοντας πίσω του πόνο για τους γονείς και τους συγγενείς και χιλιάδες ερωτηματικά για όλους τους υπόλοιπους.
Η Ελληνική Αστυνομία δέχεται κλήση στις 11.00 το βράδυ της Τρίτης. Λίγα δευτερόλεπτα μετά μια ομάδα αστυνομικών της ομάδας ΔΙΑΣ φτάνει στο σημείο.
Μάρτυρες σοκαρισμένοι αποκαλύπτουν πως μια ομάδα 50 ατόμων με ρόπαλα βρίσκονται στη συμβολή των οδών Ιφιγένειας και Παναγή Τσαλδάρη στην Καφετέρια το "Κοράλι".
Εκεί είναι που βρίσκουν αιμόφυρτο τον Παύλο Φύσσα. Λίγα δευτερόλεπτα πριν χάσει τις αισθήσεις του ο ίδιος προλαβαίνει να δείξει τον δράστη. Είναι ο Γιώργος Ρουπακιάς.

ΠΟΙΟΣ ΗΤΑΝ Ο ΠΑΥΛΟΣ ΦΥΣΣΑΣ
Το θύμα της δολοφονίας, γνωστός και ως Killah P,  γεννήθηκε στις 10 Απριλίου του 1979 και ήταν ράπερ.
Ο ίδιος αφού ολοκλήρωσε τις σχολικές του σπουδές δούλεψε για λίγο διάστημα στη Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη του Περάματοςόπου και εργαζόταν ο πατέρας του.
Από την ηλικία των 18 είχε γνωριστεί με μέλη της Freestyle Productions, εταιρείας παραγωγής low bap Μουσικής.
Είχε συνεργαστεί με γνωστούς καλλιτέχνες της ραπ και της hip hop μουσικής.
Για αυτόν η μουσική ήταν η διέξοδός του, το μέσο έκφρασής τουΔεν ανήκε σε καμία παράταξη αλλά είχε αναπτύξει αντιφασιστική δράση.

Ο δολοφονημένος νέος, κηδεύτηκε στις 19 Σεπτέμβρη 2013, στο νεκροταφείο Σχιστού.
Συλλογικότητες, οργανώσεις, ανένταχτοι αγωνιστές και αντιφασιστικές κινήσεις μετατρέπουν αυτό το μήνα σε Αντιφασιστικό Σεπτέμβρη στις γειτονιές. Με σειρά δράσεων, πολιτιστικών και πολιτικών εκδηλώσεων στις γειτονιές του Κερατσινίου, της Δραπετσώνας, του Περάματος, της Νίκαιας, του Κορυδαλλού και του Πειραιά για να ξηλωθεί η νεοναζιστική απειλή.
Την απάντηση στους νεοναζί μπορεί να δώσει η λαική κινητοποίηση, το αντιφασιστικό κίνημα. Μέσα από τις παρεμβάσεις, τον πολιτισμό, την παιδεία παλεύουμε για να μην αφήσουμε έδαφος στη φασιστική ιδεολογία.

Πρόγραμμα:
-Πέμπτη 18 Σεπτέμβρη, ένα χρόνο μετά τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, 6 μ.μ συγκέντρωση στο σημείο της δολοφονίας στην Π. Τσαλδάρη και πορεία στους δρόμους του Κερατσινίου. Την ίδια μέρα, μετονομάζεται η Π. Τσαλδάρη σε «Οδό αντιφασίστα Παύλου Φύσσα».
-Παρασκευή 19 Σεπτέμβρη, μεγάλη συναυλία των φίλων του Παύλου και της πρωτοβουλίας «Δεν Ξεχνάμε» με τη συμμετοχή δεκάδων καλλιτεχνών, στο Σύνταγμα 5 μ.μ
-Κυριακή 21 Σεπτέμβρη στις 6 μ.μ αντιφασιστική συνέλευση, εκδηλώσεις και συναυλία του συντονισμού των συλλογικοτήτων με τους Εncardia,Φωτεινή Βελεσιώτου, Νατάσσα Μποφίλιου. Οι εκδηλώσεις θα πραγματοποιθούν στο πάρκο Σελεπίτσαρι (Αμφιάλη) και η συναυλία στο 3οΛύκειο, δίπλα στο πάρκο.
-Σάββατο 8 Νοέμβρη, το πρώτο Πανευρωπαϊκό ραντεβού αντιφασιστικής δράσης. Με μεγάλη συναυλία με τους Justin Sullivan και Dean White από τους New Model Army – Baildsa κ.α. και αντιφασιστικές διαδηλώσεις σε γειτονιές και πόλεις της χώρας, τις προηγούμενες μέρες.
Ρουπακιάς
Οι κινητοποιήσεις ανά πόλη
-Θεσσαλονίκη: Πέμπτη 18/9, στις 6.30 μ.μ., στο Αγαλμα Βενιζέλου)
-Γιάννενα: Ο ΣΥΡΙΖΑ Ηπείρου καλεί όλους τους αντιφασίστες και τις αντιφασίστριες, όλα τα μέλη, τους φίλους και τις φίλες του ΣΥΡΙΖΑ στην αντιφασιστική πορεία που θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 18 Σεπτεμβρίου 2014, στις 19:00 μπροστά στο κτίριο της Περιφέρειας Ηπείρου.
-Καλαμάτα: Πέμπτη 18 /9/2014 στις 8 μ.μ. απο την Πλατεία 23ης Μαρτίου 
-Τρίκαλα: 7 μ.μ. Συγκέντρωση, και 8 μ.μ. πορεία στην Πλ. Ρήγα Φεραίου. Την Τετάρτη 17/9 θα υπάρξει έκθεση αντιφασιστικής φωτογραφίας και οπτικοακουστικό αφιέρωμα στον Παύλο Φύσσα, στην Ασκληπιού (πρώην Τζάκσον). Στις εκδηλώσεις καλεί και το «Φυσάει Κόντρα».
-Χανιά: Πέμπτη 18/9, 7.30 μ.μ. στην Πλ. Αγοράς

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.