Σάββατο 13 Σεπτεμβρίου 2014

Τα οχήματα του δήμου Θερμαϊκού και η ανεξήγητη "έκρηξη" Μαυρομάτη

Ανεξήγητο εκνευρισμό, προκάλεσαν στο δήμαρχο και κάποια μέλη της διοίκησης Μαυρομάτη, οι προτάσεις της «Συμπολιτείας Θερμαϊκού», κατά τη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου το απόγευμα της Παρασκευής, να παρασχεθούν στο σώμα πληροφορίες και εξηγήσεις σχετικά με τα οχήματα του δήμου και τη διαδικασία επισκευής και συντήρησης τους.

Το θέμα ξεκίνησε κατά τη συζήτηση του 21ου θέματος, που ήταν η έγκριση μελέτης της τεχνικής υπηρεσίας του δήμου με βάση την οποία προβλέπεται ότι θα διατεθεί το πολύ σημαντικό ποσό 253.995,00 ευρώ για την επισκευή και συντήρηση οχημάτων και μηχανημάτων έργου του δήμου Θερμαϊκού.
Η μελέτη αφορά «εργασίες επισκευής και συντήρησης όλων των μεταφορικών μέσων, απορριμματοφόρων, οχημάτων και μηχανημάτων έργων του δήμου ανά ομάδα εργασίας, σε εξωτερικά συνεργεία για ένα έτος», όπως αναφέρεται στη σχετική μελέτη. Όπου προστίθεται ότι «οι εργασίες είναι απαραίτητες ώστε να διασφαλιστεί η ομαλή και εύρυθμη λειτουργία των υπηρεσιών, η εκτέλεση απαραίτητων δημοτικών έργων, η συλλογή απορριμμάτων και η μεταφορά τους στο ΧΥΤΑ Μαυροράχης και η ασφαλής μετακίνηση των υπαλλήλων δήμου Θερμαϊκού».
Παίρνοντας το λόγο ο επικεφαλής της «Συμπολιτείας Θερμαϊκού», Σπύρος Κουζινόπουλος, εξέφρασε τις αντιρρήσεις του για την ακολουθούμενη διαδικασία, καθώς ενώ στη μελέτη υπάρχουν άπειρες λεπτομέρειες για τα ανταλλακτικά και τις εργασίες που ίσως χρειαστεί να γίνουν (π.χ. αλλαγή ταμπούρα 50 ευρώ, αλλαγή φερμουίτ 250 ευρώ, κάρφωμα σιαγώνων 45 ευρώ κλπ), δεν υπάρχει καμία αναφορά στον αριθμό οχημάτων που διαθέτει σήμερα ο δήμος και ποια από αυτά χρήζουν άμεσης επισκευής ή συντήρησης.
Με την ευκαιρία, ο επικεφαλής της «Συμπολιτείας» ζήτησε να κατατεθεί στο δημοτικό συμβούλιο η σύμβαση που υπέγραψε η προηγούμενη δημοτική αρχή με τον εργολάβο, ο οποίος ανέλαβε την καθαριότητα στο δήμο Θερμαϊκού, δεδομένου ότι, σύμφωνα με καταγγελίες πολιτών, τα απορριμματοφόρα που διατίθενται από τον ιδιώτη δεν είναι καινούρια, αλλά παμπάλαια.
Η πρόταση αυτή, αντιμετωπίστηκε με εκνευρισμό από κάποιους δημοτικούς συμβούλους, ενώ η ένταση ανέβηκε ανεξήγητα, όταν ο Γραμματέας του δημοτικού συμβουλίου, Γιάννης Τσακμάκας, σύμβουλος της «Συμπολιτείας» ζήτησε να πληροφορηθεί αν αληθεύουν οι πληροφορίες ότι κάποια οχήματα του δήμου, βρίσκονται αυτή τη στιγμή σε ιδιωτικό συνεργείο στην Επανομή και ρώτησε τι είδους συμφωνία υπήρξε με τον ιδιοκτήτη του συνεργείου. Ενώ αναρωτήθηκε ποιες θα ήταν οι συνέπειες για το δήμο, αν τυχαία πήγαινε στο συγκεκριμένο συνεργείο το ΣΔΟΕ.  Ενώ τέλος ο σύμβουλος της «Συμπολιτείας» θύμισε την άρνηση της παράταξης Μαυρομάτη να υπερψηφίσει την ίδια εισήγηση με το ίδιο ποσό, όταν είχε έρθει για συζήτηση από την διοίκηση Αλεξανδρή.
Η ερώτηση αυτή του κ.Τσακμάκα, προκάλεσε τον αδικαιολόγητο εκνευρισμό και την ανεξήγητη έκρηξη του δημάρχου Γιάννη Μαυρομάτη, ο οποίος θεωρώντας τις ερωτήσεις αυτές ως εναντίον του … «προσωπική απειλή» (?), εξαπέλυσε απροσδόκητη επίθεση κατά του συμβούλου της «Συμπολιτείας», με απαράδεκτα υπονοούμενα και αστήρικτους υπαινιγμούς, την ίδια στιγμή που κάποιοι σύμβουλοι της παράταξής του από τα έδρανα διατύπωναν ειρωνικά σχόλια, χωρίς να σπεύσει, όπως όφειλε, ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου να τους επαναφέρει στην τάξη.
Ο πρόεδρος του Δ.Σ. κ.Σπύρος Αδαμίδης, υπέπεσε όμως και σε νέο ολίσθημα, όταν αρνήθηκε να δώσει το λόγο στον κ.Τσακμάκα για να απαντήσει επί προσωπικού στους υπαινιγμούς του δημάρχου.
Παρ΄ όλη αυτή την αναστάτωση, ο δήμαρχος Θερμαϊκού, αντί να δώσει σαφείς εξηγήσεις για το συγκεκριμένο θέμα, πέταξε κάποια στιγμή ότι ο ιδιοκτήτης του συγκεκριμένου συνεργείου της Επανομής προσφέρθηκε «εθελοντικά» να προβεί σε κάποιες ηλεκτροσυγκολλήσεις απορριμματοφόρων που αντιμετωπίζουν προβλήματα.  


1 σχόλιο:

  1. Καλησπερα σας και παλι....καιρο εχουμε να τα πουμε.....
    Λοιπον για να μην λεμε πολλα Αφου δεν μπορειτε να παρετε ευθειες απαντησεις απο τον δημαρχο για αυτα τα εξοδα υπαρχει και αλλος δρομος.Ποιες προυποθεσεις και ποια συνεργεια τις πληρουν (αδεια ασκησεως επαγγελματος ,πιστοποιηση ειδικοτητας ,δικαιωμα υπογραφης καλης λειτουργιας )οι ακομα και προσφορες τιμων τα οποια οταν δεν πληρουνται καθιστουν παρανομη την καθε αναθεση εργου.Αλλα αυτα πιστευω οτι τα ξερει ο κυριος Τσακμακας.Ουτε εκνευρισμους ουτε φωνες απλα πραγματα....
    Τα λεμε.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.