Σάββατο 20 Σεπτεμβρίου 2014

Συνεχίζεται για ακόμη ένα μήνα η έκθεση του CERN

Θα συνεχίσει να λειτουργεί για ακόμη ένα μήνα η έκθεση του CERN στις εγκαταστάσεις της ΔΕΘ, καθώς  έγινε πόλος έλξης για χιλιάδες επισκέπτες το προηγούμενο δεκαήμερο στη Θεσσαλονίκη στη διάρκεια της 79ης ΔΕΘ και εξακολουθεί  να προσελκύει τα βλέμματα του κοινού.

Ανταποδίδοντας την αγάπη του κόσμου για τη ΔΕΘ, η τιμή εισόδου στη διαδραστική έκθεση του CERN ορίστηκε μόνο στο 1 ευρώ, ενώ θα υποδέχεται τους επισκέπτες της από σήμερα και μέχρι την 21η Οκτωβρίου στο περίπτερο 14 του Διεθνούς Εκθεσιακού Κέντρου Θεσσαλονίκης. Θα απευθύνεται δε σε μικρούς και μεγάλους, ενώ θα υποδέχεται και οργανωμένες επισκέψεις σχολείων.
Το ωράριο λειτουργίας θα είναι τις καθημερινές από τις 9:00 έως τις 20:00 και τα Σαββατοκύριακα και τις αργίες από τις 11:00 έως τις 21:00. Το «μαγικό» ταξίδι στην προέλευση του Σύμπαντος, στα βασικά συστατικά της ύλης, αλλά και στα πειράματα στον Μεγάλο Επιταχυντή Συγκρουόμενων Δεσμών Αδρονίων συνεχίζεται.
Στο ίδιο περίπτερο και σε συνεργασία με το Τεχνολογικό Μουσείο του CERN θα συνεχιστεί και το Playground των Google Developers. Το «Playground Extended» θα επικεντρωθεί στα παιδιά και τη νεολαία, με τρεις θεματικές ενότητες: Touchless τεχνολογία (LEAP Motion), Αυτοματισμός και παιχνίδια, Εικονική πραγματικότητα και Google cardboard.

Στο πλαίσιο αυτό θα πραγματοποιούνται εργαστήρια και codelabs για τα παιδιά και τους γονείς τους, που θα τους εισάγουν στα βασικά στοιχεία του προγραμματισμού, ενώ παράλληλα θα υπάρχουν ειδικές «Coding with Cubes» και LEGO ημέρες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.