Παρασκευή 12 Σεπτεμβρίου 2014

Έτσι αντιλαμβάνεται ο κ.Μαυρομάτης την πολυφωνία...

Είναι η στιγμή που ο κ.Μαυρομάτης μιλάει για "ενωτική διοίκηση, χωρίς
διαχωρισμούς και αποκλεισμούς". Όλα αυτά τα αναίρεσε σήμερα.... 
Απτές αποδείξεις του πως αντιλαμβάνεται την πολυφωνία, τον πλουραλισμό, την αναλογική εκπροσώπηση των δημοτικών παρατάξεων και σε τελευταία ανάλυση, την έννοια της Δημοκρατίας, έδωσε ο δήμαρχος Θερμαϊκού, Γιάννης Μαυρομάτης, από την πρώτη κιόλας τακτική συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, το απόγευμα της Παρασκευής, αποκλείοντας εκπροσώπους της «Συμπολιτείας Θερμαϊκού» από τα διοικητικά συμβούλια δημοτικών επιχειρήσεων και επιτροπών.

Έτσι, αποτελούν πλέον κενές περιεχομένου οι διαβεβαιώσεις που έδινε στις 24 Αυγούστου ο νεοεκλεγείς δήμαρχος κατά την τελετή ορκωμοσίας του, όταν προσπαθούσε να πείσει ότι  «Θέλουμε μία δημοκρατική διοίκηση ενωτική, χωρίς διαχωρισμούς και αποκλεισμούς». Κι όμως σήμερα, ύψωσε τείχη διαχωρισμών και αποκλεισμών, αρνούμενος να παραχωρήσει θέσεις στη «Συμπολιτεία Θερμαϊκού», η οποία σημειωτέον στις τελευταίες δημοτικές εκλογές ψηφίστηκε από το 20% περίπου των ψηφοφόρων του δήμου.
Με βάση αυτές τις υποσχέσεις του κ.Μαυρομάτη, όταν ήρθε το πρώτο θέμα ημερήσιας διάταξης για τη συγκρότηση διοικητικού συμβουλίου της «Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης και Αποχέτευσης Δήμου Θερμαϊκού»(ΔΕΥΑΘ), ο επικεφαλής της «Συμπολιτείας», Σπύρος Κουζινόπουλος, ζήτησε να υπάρξει αναλογική εκπροσώπηση και συγκεκριμένα:
Η επιχείρηση διοικείται από εννεαμελές Δ.Σ. που ορίζεται από το δημοτικό συμβούλιο και αποτελείται από πέντε (5) δημοτικούς συμβούλους, εκ των οποίων ένας τουλάχιστον προέρχεται από τη μειοψηφία, τρεις (3) κατοίκους του δήμου που έχουν πείρα ή γνώσεις σχετικές με το αντικείμενο, ένας (1) εκπρόσωπος των εργαζομένων και ένα (1) μέλος κοινωνικού φορέα που έχει έδρα τα όρια του δήμου. Στο πλαίσιο της αναλογικότητας, η «Συμπολιτεία» ζήτησε από τους πέντε συμβούλους, οι τρεις να προέρχονται από τη συμπολίτευση, ο τέταρτος από τη μείζονα αντιπολίτευση και ο πέμπτος από την ελάσσονα αντιπολίτευση. Προτείνοντας συγκεκριμένα για τη θέση του δημοτικού συμβούλου τον Γραμματέα του Δημοτικού Συμβουλίου, Γιάννη Τσακμάκα, που το αντικείμενο των σπουδών και της δουλειάς του είναι η ύδρευση και η αποχέτευση και για τη θέση του ενός από τους τρεις κατοίκους, τον χημικό μηχανικό κ.Θανάση Κλείτσα, άριστο επίσης γνώστη των θεμάτων της επιχείρησης. Με τον κ.Μαυρομάτη να επιμένει πεισματικά στην αρχική του πρόταση, με συνέπεια η «Συμπολιτεία Θερμαϊκού» να αποκλειστεί από τη συμμετοχή της στη σημαντική αυτή δημοτική επιχείρηση.
Κατόπιν της επιμονής της πλειοψηφίας στην αντιδημοκρατική της στάση, η σύνθεση του ΔΣ της ΔΕΥΑΘ διαμορφώθηκε ως εξής:
Πρόεδρος: Αγγελος Σαμακοβλής. Αντιπρόεδρος:Γιάννης Καλονάς, Μέλη:
Ν.Γιάκης, Μ.Χάκης, Μ.Μπαλασάς, Σ.Φιδέλης και Γ.Τεκίδης, καθώς επίσης τους Γιάννη Βογιατζή ως εκπρόσωπο της μείζονος αντιπολίτευσης και την εργαζόμενη Ουζγούρογλου Νικολέτα.
Ανάλογη, ήταν η στάση του δημάρχου κ.Μαυρομάτη και της δημοτικής του ομάδας και στη συγκρότηση του διοικητικού συμβουλίου της «Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης Θερμαϊκού», επιμένοντας στον ασφυκτικό έλεγχο της διοίκησης και αρνούμενοι να παραχωρήσουν έδρα στη «Συμπολιτεία», με συνέπεια την έκρηξη του επικεφαλής της «Συμπολιτείας», που κατηγόρησε τη διοίκηση Μαυρομάτη για αναντιστοιχία λόγων και έργων και για ασυνέπεια στις δεσμεύσεις της.
Με βάση την πρόταση του δημάρχου, που την ψήφισαν «Μονοκούκι» οι σύμβουλοί του, εκλέχθηκαν στη ΔΗΚΕΘ οι:  Πρόεδρος, Κική Καζουλίδου, Αντιπρόεδρος Νίκος Μπαλάφας και μέλη οι Κολάρας, Μισαλέμης, Δημητριάδου, Ρούσος, Γαργαροπούλου, με μόνη συμμετοχή από τη μείζονα αντιπολίτευση του κ.Νίκου  Παράσχου (αντιπολίτευση) και την εργαζόμενη Φ.Αποστόλου
Τελικά η «Συμπολιτεία» έλαβε θέσεις στα συμβούλια των Σχολικών Επιτροπών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, κι αυτό γιατί προβλέπονταν να υπάρχουν δύο σύμβουλοι της μειοψηφίας σε κάθε μία από τις επιτροπές . Έτσι εκλέχθηκαν:
-Για την Πρωτοβάθμια Σχολική Επιτροπή πρόεδρος ο Αντώνιος Ζαβέρκος και μέλη οι Μπίρος, Τζάκης, Τζέκος, Καλονάς, Μητροπούλου (Κ.Βογιατζής) Τσακμάκας, Ευθυμίου Αλέξανδρος και Γεώργιος Μαύρος από την Ένωση Γονέων.
-Για την Δευτεροβάθμια Σχολική Επιτροπή, πρόεδρος η Αικ.Χατζηχριστοφή και μέλη οι Αδαμίδης, Πασχαλίδου, Ζδούκος, Καρακωστάνογλου, Στεργίου, Χατζηγεωργίου και Λιβεριάδου εκπρόσωπος της Ένωσης Γονέων



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.