Δευτέρα 15 Σεπτεμβρίου 2014

Να δοθούν εξηγήσεις για τα σβησμένα αρχεία

Για ένα «πολύ δυσάρεστο γεγονός», όπως το χαρακτήρισε, ενημέρωσε το δημοτικό συμβούλιο Θερμαϊκού κατά την τελευταία του συνεδρίαση, ο δήμαρχος Γιάννης Μαυρομάτης: Ότι την 1η Σεπτεμβρίου που εγκαταστάθηκε ο ίδιος στο γραφείο του δημάρχου, αναλαμβάνοντας τα καθήκοντά του, διαπίστωσε ότι είχαν σβηστεί όλα τα αρχεία από τον ηλεκτρονικό υπολογιστή. Σε τέτοια θέματα, εμείς είμαστε κατηγορηματικοί. Θα πρέπει «εδώ και τώρα» η προηγούμενη διοίκηση του δήμου και προσωπικά ο Γιάννης Αλεξανδρής να βγουν δημόσια και να εξηγήσουν το τι ακριβώς συνέβη στη συγκεκριμένη περίπτωση.

Βέβαια, υπάρχει και η εξήγηση την οποία έδωσε στον κ.Μαυρομάτη, ο επίσης απελθών Γενικός Γραμματέας του δήμου, Ελευθέριος Κεραμιδάκης, ότι τα αρχεία «διαγράφτηκαν από λάθος». Όμως πιστεύουμε ότι η εξήγηση ενός υπηρεσιακού παράγοντα δεν είναι επαρκής, αλλά χρειάζεται να πει ο ίδιος ο πρώην δήμαρχος το τι ακριβώς συνέβη. Πολύ περισσότερο που όπως είπε και ο νέος δήμαρχος «αν αυτό συνέβαινε σε μία ιδιωτική επιχείρηση θα συνεπάγονταν και ποινικές ευθύνες»
Σίγουρα, μπορεί αν υπήρχαν στον υπολογιστή και κάποια προσωπικά θέματα που έπρεπε να αφαιρεθούν, όμως αυτό δεν δικαιολογεί με τίποτα την διαγραφή όλου του αρχείου. Ενώ, σύμφωνα με την πρακτική που ακολουθείται σε τέτοιες περιπτώσεις, όποιος απέρχεται από έναν οργανισμό, μπορεί να πάρει κάποια αντίγραφα, όχι όμως και όλο το αρχείο.

Τώρα, περιμένουμε όλοι να δούμε αν αποδώσει καρπούς η προσπάθεια ανάκτησης των σβησμένων αρχείων, την οποία ανέθεσε η διοίκηση του δήμου σε ειδικούς. Και εάν συμβεί αυτό, θα μπορούμε τότε να ξέρουμε και την αξία των εγγράφων που χάθηκαν κατά λάθος ή όχι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.