Τρίτη 16 Σεπτεμβρίου 2014

Αλήθειες και ψέμματα για το κάμπινγκ Αγίας Τριάδας

Με σημερινό δελτίο τύπου, ο δήμαρχος Θερμαϊκού διατυπώνει τον αναληθή ισχυρισμό ότι ο ίδιος «λίγες, μόλις ημέρες μετά την ανάληψη των καθηκόντων του ο δήμαρχος Θερμαϊκού  Γιάννης Μαυρομάτης ανέτρεψε την αρχική απόφαση του ΤΑΙΠΕΔ να πουλήσει τα 120 στρέμματα του κάμπινγκ της Αγίας Τριάδας με σκοπό την κατασκευή κατοικιών». Και ότι «η νέα δημοτική αρχή είχε δεσμευθεί προεκλογικά και συνέχισε και μετά την ανάληψη της διοίκησης, ότι θα ανατρέψει την απόφαση του ΤΑΙΠΕΔ».

Όπως πολύ καλά θυμούνται οι συνδημότες μας, την απόφαση του ΤΑΙΠΕΔ για το ξεπούλημα και την τσιμεντοποίηση του κάμπινγκ της Αγίας Τριάδας, δεν την ανέτρεψε ο δήμαρχος Θερμαϊκού και κανένας κύριος Μαυρομάτης, αλλά η «Συμπολιτεία Θερμαϊκού» με τους σκληρούς αγώνες της και συγκεκριμένα:
1.    Με την ανοιχτή εκδήλωση, την Πρωτομαγιά του 2014, εντός του χώρου του κάμπινγκ, με τη συμμετοχή εκατοντάδων πολιτών του Θερμαϊκού
2.    Με τη διανομή ενημερωτικού υλικού, τις αφίσες και τα πανό σε όλο το πολεοδομικό συγκρότημα Θεσσαλονίκης.
3.    Με την παρουσίαση ολοκληρωμένου φακέλου και τεχνικής μελέτης με πληθώρα επιχειρημάτων κατά της απόφασης του ΤΑΙΠΕΔ
4.     Απευθύνοντας πρόσκληση προς όλες τις δημοτικές παρατάξεις, καλώντας να πάρουν θέση και να τοποθετηθούν κατά της εκποίησης του κάμπινγκ από το ΤΑΙΠΕΔ.
5.    Με το ομόφωνο ψήφισμα που έλαβε στις 25 Ιουνίου 2014 το δημοτικό συμβούλιο Θερμαϊκού, μετά από κατάθεση πρότασης της «Συμπολιτείας», κατά της εκποίησης και με αίτημα η όποια εκποίηση να γίνει μόνο μέσω του δήμου Θερμαϊκού στον οποίο πρέπει να περιέλθει ο χώρος.
6.    Με την επίσης ομόφωνη απόφαση που έλαβε στις 10 Ιουλίου 2014 η Μητροπολιτική Επιτροπή Θεσσαλονίκης, μετά από αίτημα της «Συμπολιτείας», απορρίπτοντας την μελέτη περιβαλλοντολογικών επιπτώσεων του ΤΑΙΠΕΔ για την καταστροφή του κάμπινγκ.
7.    Τέλος, με τη διήμερη συναυλία-εκδήλωση διαμαρτυρίας κατά του ΤΑΙΠΕΔ, στο χώρο του κάμπινγκ, που οργάνωσε η «Συμπολιτεία», μαζί με άλλους φορείς της περιοχής το Σαββατοκύριακο 19 και 20 Ιουλίου 2014, και όπου συμμετείχαν πάνω από 6.000

Η αντιφατική στάση του κ.Μαυρομάτη
Ποια ήταν εξαρχής η στάση του κ.Μαυρομάτη απέναντι σε όλες αυτές τις ενέργειες της «Συμπολιτείας Θερμαϊκού»; Να επιτίθεται συνεχώς κατά της παράταξης και του επικεφαλής της, με το έωλο επιχείρημα ότι «ο δήμος δεν πρέπει να διεκδικήσει το χώρο του κάμπινγκ Αγίας Τριάδας γιατί δεν του ανήκει», άρα δηλαδή να ξεπουληθεί, όπως σχεδιάζει το ΤΑΙΠΕΔ. Για να φτάσει μάλιστα στο σημείο να κατηγορεί δημόσια την παράταξή μας για … «λαϊκισμό». 
Και μόνο μετά τις εκλογές της 18ης Μαίου, όταν είδε την τεράστια απήχηση που είχαν οι θέσεις της «Συμπολιτείας» ακόμη και στα στελέχη της παράταξής του, τότε έσπευσε να κάνει στροφή, ασπαζόμενος τις θέσεις που εδώ και εννέα μήνες διατυπώναμε επί του θέματος.
Μάλιστα, ο κ. Γιάννης Μαυρομάτης, είχε αναλάβει δημόσια και δύο δεσμεύσεις, τις οποίες τώρα εμφανίζεται να τις λησμονεί:
-Η πρώτη, στο δημοτικό συμβούλιο Θερμαϊκού της 25-6-2014 «για τη δημιουργία διαπαραταξιακής επιτροπής, η οποία μετά και από διαβούλευση με τους κατοίκους της περιοχής, θα επεξεργαστεί ολοκληρωμένη πρόταση για την αξιοποίηση του χώρου του κάμπινγκ από το δήμο Θερμαϊκού».
-Και η δεύτερη, στις 10-7-2014 στη Μητροπολιτική Επιτροπή Θεσσαλονίκης, όταν δεσμεύτηκε ότι η νέα δημοτική αρχή, θα προβεί σε τροποποίηση του Γενικού Πολεοδομικού Σχεδίου της περιοχής, ώστε να προβλέπεται πως ο συγκεκριμένος χώρος θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί μόνο ως κάμπινγκ από το δήμο.

Αλλά πολλά περισσότερα επί του θέματος, έχουμε να πούμε στη συνέχεια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.