Δευτέρα 8 Σεπτεμβρίου 2014

Συνάντηση Κουτσούμπα με εργαζόμενους στο Μετρό

Στη Θεσσαλονίκη, βρίσκεται ο Γενικός Γραμματέας του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας  στο πλαίσιο τριήμερης περιοδείας του στη Μακεδονία. Σήμερα Δευτέρα το πρωί θα επισκεφθεί τη ΔΕΘ και θα συναντηθεί με τη Διοίκηση της ΔΕΘ – HELEXPO, στις 11.30 θα δώσει συνέντευξη Τύπου (αίθουσα C, Ν. Γερμανός) ενώ στις 13.30 θα συναντηθεί με την πρόεδρο και τον καλλιτεχνικό διευθυντή του ΚΘΒΕ και με εκπροσώπους των σωματείων του.

Την Κυριακή ο κ. Κουτσούμπας μίλησε σε πολυπληθή συγκέντρωση οπαδών του κόμματός του στη Νάουσα, και συναντήθηκε στη Θεσσαλονίκη με εκπροσώπους του σωματείου εργαζομένων στο υπό κατασκευή Μετρό.

Οι εργαζόμενοι ενημέρωσαν τον κ. Κουτσούμπα για τα εργασιακά και μισθολογικά τους ζητήματα (ημερομίσθια, συμβάσεις, κ.α.) και για θέματα που αφορούν τις συνθήκες υγιεινής και ασφάλεια στο χώρο εργασίας, αλλά και για τα προβλήματα που προκύπτουν γενικότερα για την πόλη από τις καθυστερήσεις στην κατασκευή του έργου. Του επεσήμαναν ακόμη την ανάγκη να εξασφαλισθεί η χρηματοδότηση για να συνεχιστούν τα αρχαιολογικά έργα.
Από την πλευρά του ο κ. Κουτσούμπας τόνισε ότι το ΚΚΕ θα επιδιώξει με παρεμβάσεις στη Βουλή και την ευρωβουλή, αλλά και με τη στήριξη του αγώνα των εργαζομένων να αναδειχτούν αυτά τα προβλήματα και να υπάρξουν λύσεις.

Είπε επίσης πως απαιτείται ενιαίος αγώνας από όλους τους εργαζόμενους στο μετρό της Θεσσαλονίκης σε συντονισμό με τους άλλους εργαζόμενους και το λαό της Θεσσαλονίκης, για τη διεκδίκηση των εργασιακών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων και τη γρήγορη κατασκευή του έργου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.