Δευτέρα 8 Σεπτεμβρίου 2014

Μηδενικές αυξήσεις στα δημοτικά τέλη από δήμο Αμπελοκήπων

Μηδενικές αυξήσεις στα ανταποδοτικά τέλη καθαριότητας και φωτισμού που καταβάλλουν οι πολίτες αποφάσισε για το νέο έτος η διοίκηση του δήμου Αμπελοκήπων-Μενεμένης, όπως προκύπτει από το σχέδιο του προϋπολογισμού που έχει συνταχθεί για το 2015.

«Είμαστε ο δήμος με τα πιο φθηνά δημοτικά τέλη», ανέφερε σχετικά ο δήμαρχος Αμπελοκήπων-Μενεμένης Λάζαρος Κυρίζογλου, σημειώνοντας ότι «στις αποφάσεις μας αυτές προχωρούμε με κοινωνική ευαισθησία και λαμβάνοντας υπ’ όψιν τη σύνθεση του πληθυσμού μας (κάτοικοι με χαμηλά εισοδήματα, άνεργοι κ.λπ.), την οικονομική κρίση και την κρίση στην αγορά, την αυξημένη ανεργία, το κόστος ζωής, τις φοροεπιδρομές της κυβέρνησης και τη μείωση του εισοδήματος όλων των πολιτών».
Σύμφωνα με τις σχετικές αποφάσεις της δημοτικής αρχής και κατά το νέο έτος τα δημοτικά τέλη θα παραμείνουν στο ύψος των 1,65 ευρώ/τ.μ. για τις κατοικίες και στο ποσό των 3,47 ευρώ/τ.μ. για τα καταστήματα. Εξάλλου για ακόμη μία χρονιά θα ισχύσουν εκπτώσεις της τάξης του 50% για τους πολύτεκνους, τους τρίτεκνους, τους κωφούς, τους παραπληγικούς και τα άτομα με ειδικές ανάγκες.
Υπενθυμίζεται ότι η διοίκηση του δήμου το 2011 είχε προχωρήσει σε μειώσεις των ανταποδοτικών τελών στη δημοτική ενότητα της Μενεμένης κατά 18% για τα νοικοκυριά και κατά 20% για τα καταστήματα, ώστε να υπάρξει εναρμονισμός με τα τέλη που ίσχυσαν για τη δημοτική ενότητα των Αμπελοκήπων. Το 2012 είχαν αποφασιστεί πρόσθετες μειώσεις της τάξης του 6% σε όλες τις κατηγορίες δημοτικών τελών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.