Παρασκευή 26 Σεπτεμβρίου 2014

Καταπλέει στο Θερμαϊκό το ιστιοφόρο Sea Cloud,

Καταπλέει τη Δευτέρα στη Θεσσαλονίκη το ιστιοφόρο Sea Cloud, με τα 30 πανιά, που περικλείει ένα μεγάλο κομμάτι της σύγχρονης ιστορίας H ιστορία του μεγαλοπρεπούς ιστιοφόρου με τα 30 πανιά, που θα κάνει την εμφάνισή του στα νερά του Θερμαϊκού Κόλπου, στις 8 το πρωί της Δευτέρας, είναι πιο συναρπαστική κι από την πλοκή πολλών μυθιστορημάτων.

Εχει διατελέσει Προεδρικό γιοτ, διπλωματικό... παλάτι, σχολείο ωκεανολογίας, αλλά και πολεμικό σκάφος: λίγοι προσέχουν ίσως τα πέντε ορειχάλκινα διακριτικά στην περιοχή της τιμονιέρας, που θυμίζουν τις λεγόμενες "σαρδέλες" στο μανίκι των αξιωματικών του στρατού, αλλά ο συμβολισμός τους είναι δυνατός: καθένα από αυτά αντιστοιχεί σε μισό χρόνο ενεργής στρατιωτικής υπηρεσίας στον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο.
Το συγκεκριμένο ιστιοφόρο ήταν το πρώτο, μετά τον Αμερικανικό Εμφύλιο, πολεμικό πλοίο των ΗΠΑ που λειτούργησε με μικτό φυλετικά πλήρωμα. Στη Θεσσαλονίκη θα καταπλεύσει ως κρουαζιερόπλοιο πλέον, που ταξιδεύει τους περίπου 60 Αμερικανούς επιβάτες του στα νερά τής Μεσογείου και της Αδριατικής.

Σήμερα, το θρυλικό αυτό καράβι, με μήκος 109 μέτρων, πλάτος σχεδόν 15 και ύψος κεντρικού καταρτιού άνω των 54 μέτρων, οργώνει τις θάλασσες ως κρουαζιερόπλοιο, ενώ έχει 32 καμπίνες εξαιρετικής πολυτέλειας.
Τη Δευτέρα θα δέσει στη Θεσσαλονίκη, μεταφέροντας 61 επιβάτες, κυρίως Αμερικανούς και πλήρωμα σε αναλογία σχεδόν... ένα προς ένα (59 άτομα πλήρωμα για 61 επιβάτες). Στη Θεσσαλονίκη θα φτάσει προερχόμενο από την Καβάλα και θα αναχωρήσει στις 7 το απόγευμα της Δευτέρας, με προορισμό τονΠειραιά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.