Τρίτη 16 Σεπτεμβρίου 2014

Μπουτάρης: Μουσείο Ολοκαυτώματος στη Θεσσαλονίκη

Τη δημιουργία Μουσείου Ολοκαυτώματος στη Θεσσαλονίκη ανακοίνωσε ο δήμαρχος, Γιάννης Μπουτάρης, μιλώντας τη Δευτέρα στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Θεσσαλονίκης, κατά την οποία παρουσίασε τους τομείς που θα ρίξει όλο το βάρος την ερχόμενη πενταετία.

Όπως είπε χαρακτηριστικά ο κ.Μπουτάρης το συγκεκριμένο μουσείο, σε συνδυασμό με ένα εκπαιδευτικό κέντρο για το ναζισμό, δεν θα είναι "αφιερωμένο στον αφανισμό των 55.000 συμπολιτών μας, αλλά θα είναι ένα σύμβολο στην πόλη κατά του Ολοκληρωτισμού".
Το προσεχές διάστημα αναμένεται να παρουσιαστεί η μελέτη για το Μουσείο, το οποίο θα γίνει στο χώρο του παλιού σιδηροδρομικού σταθμού και το κτιριακό σύμπλεγμα θα επεκταθεί σε περίπου 7.000 τετραγωνικά μέτρα.
Ο κ.Μπουτάρης παρουσίασε επίσης τους τομείς που θα ρίξει όλο το βάρος η νέα διοίκηση του δήμου, την ερχόμενη πενταετία. Οι τομείς αυτοί θα είναι η καταπολέμηση της ανεργίας, η κοινωνική πρόνοια, η καθαριότητα, η ενεργή συμμετοχή των πολιτών, η αποδοτικότερη εργασία των υπαλλήλων, αλλά και ο αυστηρός περιορισμός στην οικονομική διαχείριση.
"Προτεραιότητα μας είναι να καταπολεμήσουμε την ανεργία στην πόλη. Δεν είναι μια ιστορία που μπορούμε να αντιμετωπίσουμε μόνο με δικά μας μέσα. Εξαρτάται από πολλούς παράγοντες. Επίσης, στην κοινωνική πρόνοια και την κοινωνική αλληλεγγύη πρέπει να ρίξουμε βάρος", ανέφερε στην ομιλία του ο δήμαρχος.
Ο κ.Μπουτάρης αναφέρθηκε στην καθαριότητα της πόλης, στην αύξηση του πρασίνου αλλά και στο κυκλοφοριακό, σημειώνοντας πως θα "δυσκολέψει τη ζωή των αυτοκινητιστών", ενώ σ' όλα τα παραπάνω ζήτησε την ενεργή συμμετοχή των πολιτών. Όσο για τα οικονομικά του Δήμου, μίλησε, για αυστηρούς περιορισμούς στη διαχείριση, εξαιτίας των μειωμένων κρατικών εισπράξεων.
Εκτός όμως από τους πολίτες, στην προσπάθεια να αλλάξει "εικόνα" η Θεσσαλονίκη καλούνται να συμμετέχουν πρωτίστως οι δημοτικοί υπάλληλοι. Στο πλαίσιο αυτό, ο δήμαρχος ανέφερε την σκέψη να αναδεικνύεται "υπάλληλος του μήνα".

Οι απαντήσεις της αντιπολίτευσης
Ο επικεφαλής της αντιπολίτευσης, Σταύρος Καλαφάτης, στην τοποθέτησή του, μίλησε για deja vu: "Όποιος περίμενε να ακούσει ένα πρόγραμμα, με συγκεκριμένη στρατηγική και όραμα, έστω και με επικεφαλίδες, είναι βαθιά απογοητευμένος. Νομίζω ότι ζούμε ένα deja vu («αυτό το έχω ξαναδεί»). Ο δήμαρχος επιχείρησε να μηδενίσει το χρόνο, λες και ξεκινάει σήμερα μια νέα προσπάθεια".
Ο Τριαντάφυλλος Μηταφίδης, επικεφαλής της δημοτικής κίνησης "Θεσσαλονίκη - Ανοιχτή Πόλη", ανέφερε πως ο δήμαρχος "επανέλαβε τις προεκλογικές υποσχέσεις της παράταξης του, με τις οποίες κέρδισε τις εκλογές. Ο λαός λέει ο καλός ο μύλος όλα τα αλέθει και ο καλός ο δήμαρχος όλα τα αλέθει".
Τις δικές τους θέσεις παρουσίασαν ο Αρτέμης Ματθαιόπουλος από την "Ελληνική Αυγή", ο Μιχάλης Κωνσταντινίδης από τη "Λαϊκή Συσπείρωση", η Ελεάννα Ιωαννίδου από την παράταξη "Γειτονιές σε Δράση" και ο Γιώργος Ρακκάς "Μένουμε Θεσσαλονίκη".


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.