Δευτέρα 22 Σεπτεμβρίου 2014

Κάθειρξη 25 ετών για τη ληστεία σε τράπεζα στην Περαία

Συνολική ποινή κάθειρξης 25 ετών και δέκα μηνών επέβαλε το Μικτό Ορκωτό Εφετείο Θεσσαλονίκης σε 26χρονο ομογενή, εκ των πρωταγωνιστών επεισοδιακής ληστείας που διεπράχθη το Φεβρουάριο του 2008 στην Περαία.

Επρόκειτο για ληστεία σε υποκατάστημα τράπεζας, από το οποίο οι δράστες -ο 26χρονος κατηγορούμενος κι ένας 31 ετών συνεργός του- άρπαξαν υπό την απειλή βαρύ οπλισμού (ένα Καλάσνικοφ, ένα υποπολυβόλο Σκόρπιον και δύο πιστόλια) 50.000 ευρώ από τα ταμεία. Κατά την αποχώρησή τους, όμως, έγιναν αντιληπτοί από αστυνομικούς που τους καταδίωξαν.
Προκειμένου να ξεφύγουν, οι -γεωργιανής καταγωγής- ληστές δεν δίστασαν να ανοίξουν πυρ εναντίον των αστυνομικών. Από τα πυρά τους τραυματίστηκε ευτυχώς ελαφρά διερχόμενος πολίτης. Τελικά, η δίκυκλη μοτοσικλέτα στην οποία επέβαιναν εγκλωβίστηκε και οι δράστες συνελήφθησαν. Όπως διαπιστώθηκε, τότε, οι αδίστακτοι κακοποιοί μετρούσαν στο ενεργητικό τους κι άλλες ένοπλες ληστείες τις οποίες είχαν διαπράξει σε προγενέστερο χρονικό διάστημα.

Για την υπόθεση της ληστείας στην Περαία, ο 26χρονος κρίθηκε ένοχος -μεταξύ άλλων για τρεις περιπτώσεις απόπειρας ανθρωποκτονίας- αλλά πήρε κατά πλειοψηφία το ελαφρυντικό της μετεφηβικής ηλικίας, με συνέπεια η ποινή του να μειωθεί σε σχέση με το πρωτόδικο δικαστήριο, όταν του επιβλήθηκε συνολική ποινή κάθειρξης 32 χρόνων. Ο συνεργός του, που είχε καταδικαστεί σε πρώτο βαθμό σε πολυετή ποινή κάθειρξης, δεν έκανε χρήση του δικαιώματος της έφεσης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.