Σάββατο 13 Σεπτεμβρίου 2014

«Συμπολιτεία»: Ανάγκη συναίνεσης και όχι αντιπαράθεσης στα σοβαρά προβλήματα του δήμου Θερμαϊκού

Ανέβηκαν οι τόνοι επικίνδυνα, στο δημοτικό συμβούλιο Θερμαϊκού, το απόγευμα της Παρασκευής, όταν στην αρχή της συνεδρίασης ο δήμαρχος Γιάννης Μαυρομάτης έφερε εκτός ημερησίας διατάξεως πρόταση με την οποία το Δ.Σ. «ζητάει από το ΤΑΙΠΕΔ να προχωρήσει στην προκήρυξη διαγωνισμού με χρήση του ακινήτου αυτού ως χώρου κάμπινγκ, όπως λειτουργούσε δηλαδή επί δεκαετίες και είναι γνωστό σε όλη την περιοχή».

Ενημερώνοντας το σώμα ο κ.Μαυρομάτης ανέφερε ότι τέλη Αυγούστου, σε μία κάθοδό του στην Αθήνα συναντήθηκε με τη διοίκηση του ΤΑΙΠΕΔ. Για να προσθέσει ότι «μετά από εκτεταμένη ανταλλαγή απόψεων και κατάθεση προτάσεων, η διοίκηση του ΤΑΙΠΕΔ πείστηκε ότι εάν η βούληση του δήμου είναι να επαναλειτουργήσει το ακίνητο ως χώρος κάμπινγκ, τότε το ΤΑΙΠΕΔ θα προχωρήσει στον ανάλογο διαγωνισμό».
Λαμβάνοντας το λόγο ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης, Γιώργος Τσαμασλής, θύμισε την πρόσφατη απόφαση που είχε λάβει ομόφωνα το προηγούμενο δημοτικό συμβούλιο Θερμαϊκού, με το οποίο ζητείται να περιέλθει ο χώρος του κάμπινγκ στο δήμο. Τονίζοντας ότι αυτή είναι και η θέση της παράταξής του ότι δηλαδή θα πρέπει να επιμείνουμε στο ΤΑΙΠΕΔ να περάσει το κάμπινγκ στα χέρια του δήμου. «Πρόκειται για ένα ακίνητο που βρίσκεται στην καρδιά του δήμου μας και άρα πρέπει να αποτελεί δημοτική περιουσία», είπε ο κ.Τσαμασλής.
Τα τελευταία λόγια του επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης, προκάλεσαν την απρόσμενη «έκρηξη» του δημάρχου που επιτέθηκε προσωπικά στον κ.Τσαμασλή, λέγοντάς του ότι «σας υποτίμησε το ΤΑΙΠΕΔ όταν ήσασταν αντιπεριφερειάρχης και δεν σας έδωσε καμία απάντηση, ενώ εμείς μέσα σε έξι μέρες καταφέραμε να γίνει κάτι προς όφελος του δήμου».
Στην παρέμβασή του ο επικεφαλής της «Συμπολιτείας Θερμαϊκού» εξέφρασε τη θλίψη του για το επίπεδο της συζήτησης μεταξύ των δύο ανδρών, τονίζοντας με έμφαση ότι σε τέτοια πολύ σοβαρά θέματα που απασχολούν το δήμο, θα πρέπει να αποφεύγονται οι εντάσεις, οι διαξιφισμοί, οι προσωπικές αντιπαραθέσεις και όλοι μαζί, σε κλίμα συναίνεσης, να αναζητούν τις κατάλληλες λύσεις που θα είναι προς όφελος του δήμου και των δημοτών.
Στη συνέχεια ο κ.Κουζινόπουλος αναφέρθηκε στους αγώνες της «Συμπολιτείας Θερμαϊκού» για το θέμα του κάμπινγκ της Αγίας Τριάδας, τις κινητοποιήσεις που οργάνωσε, με τελευταία τη μεγάλη συναυλία στα τέλη Ιουλίου που την παρακολούθησαν 5.000 πολίτες, αλλά και τις δυναμικές παρεμβάσεις, με τις οποίες πέτυχε την έκδοση ομόφωνων ψηφισμάτων από το δημοτικό συμβούλιο Θερμαϊκού και την Μητροπολιτική Επιτροπή Θεσσαλονίκης που ζητούν να περιέλθει ο χώρος του κάμπινγκ στο δήμο Θερμαϊκού.

Τέλος, ο επικεφαλής της «Συμπολιτείας», εκφράζοντας αμφιβολίες για τις πραγματικές προθέσεις του ΤΑΙΠΕΔ ζήτησε να υπάρχει η αποφασιστική συμμετοχή και ο έλεγχος του δήμου πριν υπάρξει οποιαδήποτε προκήρυξη του Ταμείου για την εκμίσθωση του χώρου ως κάμπινγκ και μόνο ως κάμπινγκ, ώστε να αποτραπούν ενδεχόμενες άλλες προθέσεις για το χώρο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.