Πέμπτη 18 Σεπτεμβρίου 2014

Σε κάθειρξη 5 ετών ο ρατσιστής γιατρός της Ν.Μηχανιώνας

Το πρωτοσέλιδο δημοσίευμα της σημερινής "Μακεδονίας"
για τον ρατσιστή νευρολόγο γιατρό της Νέας Μηχανιώνας
Σε ποινή κάθειρξης 5 ετών, καταδίκασε το Κακουργιοδικείο Θεσσαλονίκης τον ρατσιστή γιατρό από τη Νέα Μηχανιώνα, με την κατηγορία ότι ως γιατρός του άλλοτε ΙΚΑ συνταγογραφούσε... με τη σέσουλα ναρκωτικά χάπια σε τοξικομανή. Ο ίδιος νευρολόγος γιατρός, είχε συλληφθεί τον περασμένο Μάρτιο για ρατσιστική συμπεριφορά, επειδή είχε αναρτήσει στο ιατρείο του  επιγραφή που ανέφερε στη γερμανική γλώσσα ότι «οι Εβραίοι είναι ανεπιθύμητοι», ενώ στην κατοχή του είχαν βρεθεί και ναζιστικά σύμβολα.

Η νέα δικαστική περιπέτειά του δεν αφορούσε συμπεριφορά ανάλογη με εκείνη προ μηνών, αλλά το αδίκημα της κατάχρησης ιδιότητας γιατρού σε βαθμό κακουργήματος. Συγκεκριμένα, ο 57χρονος νευρολόγος κατηγορείτο ότι ως γιατρός του άλλοτε ΙΚΑ συνταγογραφούσε... με τη σέσουλα ναρκωτικά χάπια σε τοξικομανή. Για τον σκοπό αυτό, ο τελευταίος χρησιμοποιούσε το βιβλιάριο ασθενείας της άρρωστης ηλικιωμένης μητέρας του.
Το Κακουργιοδικείο Θεσσαλονίκης, που εξέτασε την υπόθεση, έκρινε ένοχο τον γιατρό, επιβάλλοντάς του ποινή κάθειρξης 5 ετών. Το δικαστήριο αποφάσισε να τον αφήσει ελεύθερο ενόψει του Εφετείου, με την προϋπόθεση της καταβολής εγγυοδοσίας, ύψους 5000 ευρώ.
Ένοχος για ηθική αυτουργία στο παραπάνω αδίκημα κρίθηκε κι ο τοξικομανής, στον οποίο επιβλήθηκε εξαγοράσιμη ποινή φυλάκισης ενός έτους, ενώ το δικαστήριο στην ετυμηγορία του έλαβε υπ' όψιν την τοξικομανία του.
Καταπέλτης σε βάρος του γιατρού, ήταν ο εισαγγελέας της έδρας. "Ο κατηγορούμενος είναι επικίνδυνος για την κοινωνία" ανέφερε κατά την πρότασή του ο αντιεισαγγελέας Εφετών Βασ. Φλωρίδης.
Η υπόθεση άρχισε να ερευνάται πριν από 8 χρόνια, όταν ύστερα από τυχαίο αστυνομικό έλεγχο, συνελήφθη ο τοξικομανής, που αργότερα, εξεταζόμενος από τις δικαστικές αρχές, ανέφερε ότι προμηθευόταν τα ναρκωτικά χάπια -όπως βουλμπεγκάλ, υπνοσεντόν κ.ά.- από τον κατηγορούμενο νευρολόγο. Μάλιστα, φέρεται να υποστήριξε ότι ο γιατρός "ήταν γνωστός στην πιάτσα" κι ότι "με ένα 50ευρω σου γράφει ό,τι θέλεις".
Πάντως, ο κατηγορούμενος γιατρός, απολογούμενος, αρνήθηκε την κατηγορία, δηλώνοντας ότι συνταγογραφούσε για την άρρωστη ηλικιωμένη γυναίκα, την οποία γνώριζε από το παρελθόν. Δεν μπόρεσε, όμως, να δικαιολογήσει το είδος και τη συχνότητα των συνταγογραφούμενων χαπιών, που δεν είχαν σχέση με την πάθησή της ασθενούς.
Υπενθυμίζεται ότι για την υπόθεση της ρατσιστικής συμπεριφοράς, που εκκρεμεί στο Εφετείο, είχε καταδικαστεί πρωτοδίκως σε φυλάκιση 16 μηνών.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.