Τρίτη 28 Φεβρουαρίου 2012

Ιράν: Φιάσκο τα περί "πυρηνικής απειλής"

Μας βομβαρδίζουν συνέχεια οι αμερικάνοι «σύμμαχοι» και οι ευρωπαίοι «εταίροι» μας με τρομολαγνικές ανακοινώσεις περί πυρηνικής απειλής από το Ιράν. Και να οι ψυχροπολεμικές δηλώσεις και τα μέτρα κατά της Τεχεράνης από τις ΗΠΑ, να και το εμπάργκο από την Ευρωπαϊκή Ένωση, που εκτίναξε στα ύψη τις τιμές των υγρών καυσίμων. Έλα όμως που αυτή η περιβόητη απειλεί αποκαλύπτεται τώρα ότι είναι… πλαστή. Κάτι μας θυμίζουν όλα αυτά. Τι; Τον περιβόητο μύθο περί «απειλής» από τον Μιλόσεβιτς που είχαν καλλιεργήσει τα ίδια κέντρα για να δικαιολογήσουν τους βομβαρδισμούς κατά της πρώην Γιουγκοσλαβίας.
Για να επανέλθουμε όμως στο θέμα του Ιράν, ένας από τους πλέον αρμόδιους, ο πρώην συνεργάτης της Διεθνούς Υπηρεσίας Ατομικής Ενέργειας (ΙΑΕΑ) Όλι Χέινονεν,  σε συνέντευξή του στην ισραηλινή εφημερίδα «Jerusalem Post»,  δήλωσε ότι το πρόγραμμα του Ιράν για την υλοποίηση του προγράμματος εμπλουτισμού του ουρανίου, βασίζεται σε  πεπαλαιωμένη τεχνολογία.
Κατά τα λεγόμενά του, «χιλιάδες φυγοκεντριστές ουρανίου τους οποίους η Τεχεράνη σχεδιάζει να εγκαταστήσει στη Νατάνζ, θα είναι εξοπλισμένοι με τεχνολογία, που από καιρό είναι εκτός χρήσης σε άλλες χώρες». Από το γεγονός αυτό ο εμπειρογνώμονας οδηγείται στο συμπέρασμα ότι η απειλή, που προέρχεται από το Ιράν, δεν είναι μεγάλη.
Την προηγούμενη εβδομάδα η ΙΑΕΑ (Διεθνής Υπηρεσία Ατομικής Ενέργειας)  δημοσιοποίησε την έκθεσή της, όπου αναφέρεται ότι το Ιράν αυξάνει τους ρυθμούς των εργασιών εμπλουτισμού του ουρανίου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.