Τρίτη 7 Φεβρουαρίου 2012

Ξεχείλιζαν οργή-αγανάκτηση στην πορεία


Ξεχείλιζε η οργή και η αγανάκτηση των εργαζομένων στις πορείες διαμαρτυρίας που πραγματοποιήθηκαν στη Θεσσαλονίκη για τις απαιτήσεις της τρόικας αλλά και τα νέα δεινά που επιβάλλει στον ελληνικό λαό η τρικομματική κυβέρνηση.

«Ένας στους δύο νέους και μια στις τρεις γυναίκες είναι άνεργοι, 12% των συμπολιτών μας ζουν με μηδενικό εισόδημα και 50% κάτω από τα όρια της φτώχιας» τόνισε στην ομιλία του στη συγκέντρωση του ΕΚΘ και της ΕΔΟΘ, ο πρόεδρος του ΕΚΘ Παναγιώτης Τσαραμπουλίδης, εκφράζοντας την αντίθεση των συνδικάτων «στο ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας», τις απολύσεις, την περικοπή μισθών και συντάξεων και «στις πολιτικές, που οδηγούν στην φτώχεια και στην εξαθλίωση». Χαιρετισμό απηύθυνε και το μέλος της διοίκησης της ΕΔΟΘ ΝΤ/ΑΔΕΔΥ Γιάννης Αμμανατίδης. Ακολούθησε πορεία που κατέληξε έξω από τη γενική γραμματεία Μακεδονίας – Θράκης.
Ξεχωριστή συγκέντρωση στο άγαλμα του Βενιζέλου πραγματοποίησε και το ΠΑΜΕ και στη συνέχεια ακολούθησε πορεία που κατέληξε νωρίτερα με διαφορά μισής ώρας στη γενική γραμματεία Μακεδονίας – Θράκης.
Προσυγκέντρωση στην Καμάρα πραγματοποίησαν τα πρωτοβάθμια σωματεία ιδιωτικού και δημοσίου τομέα και κινήσεις της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς, που κατευθύνθηκαν στη συγκέντρωση του ΕΚΘ και της ΕΔΟΘ και έκαναν μαζί τους πορεία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.