Παρασκευή 3 Φεβρουαρίου 2012

«Μύλος» με τη μετακόμιση της ΑΕΝ

«Χαμός» όταν ο Χρυσοχοίδης πληροφορήθηκε τις ενέργειες Αδώνιδος

Από την επίσκεψη που είχε πραγματοποιήσει
ο Αδωνις Γεωργιάδης στον δήμο Θερμαϊκού
Φαιδράς πορτοκαλέας δεύτερη συνέχεια:  Τα πήρε λένε "στο κρανίο" ο υπουργός Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας, Μιχάλης Χρυσοχοϊδης, μόλις πληροφορήθηκε ότι ο υφιστάμενός του υφυπουργός Άδωνις Γεωργιάδης ενέκρινε την επαναλειτουργία της Ακαδημίας Εμπορικού Ναυτικού (ΑΕΝ) Μακεδονίας. Και το πρωί της Παρασκευής έγινε... «τρελός χαμός» στο υπουργείο ανάμεσά τους και υπάρχει το ενδεχόμενο να μην επαναλειτουργήσει από τη Δευτέρα η Ακαδημία στα κτίριά της, στη Νέα Μηχανιώνα!

Όπως είναι γνωστό, ο κ. Χρυσοχοϊδης αποφάσισε τον περασμένο Σεπτέμβριο την αναστολή λειτουργίας της ΑΕΝ Μακεδονίας, με βάση ένα παλιό πόρισμα ότι πολλά από τα κτίρια της παρουσιάζουν σοβαρά προβλήματα στατικότητας, που τα καθιστούν επικίνδυνα.
Για να μην χαθεί το ακαδημαϊκό έτος για τους 900 περίπου σπουδαστές της Ακαδημίας, ο δήμος Θερμαϊκού προσφέρθηκε να διατεθούν οι αίθουσες δύο σχολικών συγκροτημάτων (Γυμνάσια Ν.Μηχανιώνας και ΕΠΑΛ Επανομής) καθώς και του «Καψαλάκειου Πολιτιστικού Κέντρου» και επί τετράμηνο περίπου τα μαθήματα γίνονται κανονικά στις αίθουσες αυτές.
Ήρθε όμως στις 19 Δεκεμβρίου 2011 για επίσκεψη στα κτίρια της ΑΕΝ Μακεδονίας  ο προερχόμενος από το ΛΑΟΣ υφυπουργός Ανάπτυξης και Ναυτιλίας, Άδωνις Γεωργιάδης και έδωσε την υπόσχεση ότι θα εκτελεστούν ταχύτατα εργασίες επισκευής των κτιρίων ώστε «τα μαθήματα να γίνονται κανονικά στους χώρους της Ακαδημίας από τον Μάρτιο»
Και επειδή φυσικά ήταν αδύνατο μέσα στην ενάμιση αυτόν μήνα να βρεθούν τα χρήματα, να γίνουν οι σχετικές μελέτες και να εκτελεστούν οι εργασίες αποκατάστασης της στατικότητας των κτιρίων και δεδομένου ότι πλησιάζει και η λήξη της θητείας της παρούσας κυβέρνησης, ήρθε την Πέμπτη ο επονομαζόμενος και «μπουμπούκος»  υφυπουργός και με έγγραφό του προς τη διοίκηση της Ακαδημίας και τον δήμο Θερμαϊκού «γνωμάτευσε» ότι μπορούν να επαναχρησιμοποιηθούν κάποια από τα κτίρια της ΑΕΝ Μακεδονίας.
Ποιο ήταν το επιχείρημά του; Τα…. μερεμέτια που έγιναν στους σοβάδες της ψευδοροφής του αμφιθεάτρου της Ακαδημίας. Αυτά τελικά, ήταν τα «έργα αποκατάστασης» που είχε υποσχεθεί στους σπουδαστές!!
Μέχρι την ώρα που γράφονται αυτές οι γραμμές οι πληροφορίες μας λένε ότι ήταν τόσο έντονη η αντίδραση του αρμόδιου υπουργού για τα καμώματα του υφυπουργού του, ώστε εξετάζονταν το ενδεχόμενο ακόμη και να ακυρωθεί  η επανέναρξη  μαθημάτων των τριών σχολών της ΑΕΝ Μακεδονίας (Εμποροπλοιάρχων, Μηχανικών και Σωστικών Μέσων) από την προσεχή Δευτέρα 6 Φεβρουαρίου στα κτίρια της Ακαδημίας στη Νέα Μηχανιώνα.
Την ίδια ώρα όμως, το πρωί της Παρασκευής έγινε η μετακόμιση της σχολής Σωστικών Μέσων από το «Καψαλάκειο»  πίσω στην ΑΕΝ (θρανία, γραφεία, μοντέλα μηχανημάτων κλπ), ενώ ανακοινώθηκε ότι και οι εξετάσεις που αρχίζουν από Δευτέρα στη σχολή Εμποροπλοιάρχων, θα γίνουν κανονικά στα κτίρια της Ακαδημίας. Μύλος δηλαδή….


Περισσότερα σχετικά με την ΑΕΝ Μακεδονίας διαβάστε:

1 σχόλιο:

  1. Τελικά τα 608 000 € για της προμελέτης....μετατράπηκαν σε ...στοκαρίσματα;;;
    Έχουν ή δεν έχουν πρόβλημα στατικότηταας τα κτήρια;;; Ποιος δουλεύει ποιον;;;Και γιατί;;;Πότε θα μάθουμε τι γίνονται τα χρήματά μας;;;Ποιοι τα τρώνε κα μας βάζουν να τα πληρώνουμε εμείς;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.