Κυριακή 19 Φεβρουαρίου 2012

Σε... αναμμένα κάρβουνα για την αποχέτευση της Επανομής


Απορρίφθηκε οριστικά το έργο από το Ταμείο Συνοχής, προσπάθειες να ενταχθεί τώρα η αποχέτευση στο ΕΣΠΑ
Πάνω σε … αναμμένα κάρβουνα, θα πατάει ο δήμος Θερμαϊκού μέχρι τα τέλη Μαρτίου περίπου, καθώς τότε θα ξεκαθαρίσει εάν θα ολοκληρωθεί η αποχέτευση της Επανομής, με κονδύλια από το ΕΣΠΑ ή εάν όλο το έργο θα τιναχτεί στον αέρα. Κι αυτό διότι το Ταμείο Συνοχής της Ε.Ε. απάντησε αρνητικά στις κρούσεις του δήμου για παράταση.

Ενημερώνοντας σχετικά το δημοτικό συμβούλιο ο δήμαρχος κ. Γιάννης Αλεξανδρής, άφησε να φανεί η αχτίδα ελπίδας που προέκυψε μετά τις επαφές που είχε την προηγούμενη εβδομάδα με στελέχη του υπουργείο Εσωτερικών. 
Τα στελέχη αυτά, διαβεβαίωσαν τον δήμαρχο Θερμαϊκού ότι υπάρχει η πρόθεση από το υπουργείο για την ένταξη του έργου στο ΕΣΠΑ και μάλιστα μέσω των δημόσιων επενδύσεων, κάτι που θα έχει σαν συνέπεια την μικρότερη οικονομική συμμετοχή του δήμου. Ζήτησαν όμως να υπάρξει ακριβής υπολογισμός του ποσού που θα μπορέσει να συνεισφέρει ο δήμος. Κατόπιν αυτού οι υπηρεσίες του δήμου Θερμαϊκού έχουν επιδοθεί τις τελευταίες ημέρες σε έναν αγώνα δρόμου για να συλλέξουν στοιχεία με τους οφειλέτες του δήμου, κυρίως αυτούς από την Επανομή που δεν πληρώνουν τίποτα για τους λογαριασμούς ύδρευσης. Ενώ ακόμη γίνεται υπολογισμός και των τελών σύνδεσης με το αποχετευτικό δίκτυο.
Παίρνοντας το λόγο ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης στο δήμο κ. Γιάννης Μαυρομάτης κατηγόρησε τη διοίκηση του δήμου Θερμαϊκού γιατί, όπως είπε, με υπαιτιότητά της το θέμα της αποχέτευσης της Επανομής παραμένει στάσιμο εδώ και 14 μήνες. «Μας λένε τώρα ότι θα πρέπει να περιμένουμε άλλους 4-5 μήνες για να δούμε αν θα ολοκληρωθεί επιτέλους το έργο της αποχέτευσης και κανείς δεν ενδιαφέρεται για την ταλαιπωρία των κατοίκων και τις ζημιές που παθαίνουν τα αυτοκίνητά τους διασχίζοντας τους σκαμμένους δρόμους», είπε ο κ. Μαυρομάτης. Για να καταλήξει λέγοντας: «Σας προτείναμε να βοηθήσουμε στις Βρυξέλλες ώστε να ξεπεραστεί το πρόβλημα με το Ταμείο Συνοχής κι εσείς δεν το θελήσατε αυτό».
Απαντώντας ο δήμαρχος κατηγόρησε τον κ. Μαυρομάτη αλλά και τον σύμβουλο της παράταξής του κ. Μπαλασά για λαϊκισμό. Και αφού αναφέρθηκε στις ενέργειες στις οποίες προέβη από την 1η Ιανουαρίου 2011 που ανέλαβε τη διοίκηση του δήμου, σχολίασε και τα περί Βρυξελλών λέγοντας: «Δεν το κρύβω ότι ο κ. Μαυρομάτης μου είπε ότι είναι πρόθυμος να βοηθήσει. Του είπα να το προχωρήσει λευκώ, αλλά έκτοτε δεν το ξαναανέφερε». 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.