Παρασκευή 3 Φεβρουαρίου 2012

Δυσκολίες από τις χιονοπτώσεις


Σοβαρά προβλήματα σε αρκετές περιοχές της Βόρειας Ελλάδας, κυρίως δυσκολία στις μετακινήσεις ακόμη και στην εθνική οδό, προκαλούν οι συνεχιζόμενες χιονοπτώσεις που «έντυσαν» στα λευκά όλη τη Μακεδονία και τη Θράκη.
Με χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων κι από ένα ρεύμα κυκλοφορίας ανά κατεύθυνση, σύμφωνα με πρωινή ενημέρωση της Αστυνομίας, διεξάγεται η κυκλοφορία των οχημάτων στην Εθνική Οδό Αθηνών - Θεσσαλονίκης (ΠΑΘΕ), στην περιοχή της Πιερίας (από το 393ο έως το 474ο χλμ.). Με αλυσίδες, εξάλλου, πρέπει να είναι εφοδιασμένοι οι οδηγοί που κινούνται στον ίδιο οδικό άξονα, από το 382ο έως το 390ό χλμ. (στο γεωγραφικό έδαφος της Λάρισας), και στα δύο ρεύματα. 
 Αλυσίδες χρειάζονται, επίσης, οι οδηγοί που κινούνται στο εθνικό και επαρχιακό οδικό δίκτυο της Δυτικής Μακεδονίας, καθώς επίσης στην Εγνατία Οδό, από τα διόδια του Πολυμύλου έως τον κόμβο της Σιάτιστας (στην γεωγραφική περιοχή του νομού Κοζάνης). Η κυκλοφορία των φορτηγών άνω των 3,5 τόνων απαγορεύεται σ' όλο το οδικό δίκτυο της Δυτικής Μακεδονίας. Στην Εγνατία Οδό χρειάζονται επίσης αλυσίδες στο τμήμα από το 423ο έως το 497ο χλμ. (περιοχή Καβάλας).
Απαραίτητη είναι η χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων σε πολλά σημεία του ορεινού και επαρχιακού οδικού δικτύου της Θεσσαλίας, της Κεντρικής και Ανατολικής Μακεδονίας, αλλά και του Έβρου. Την ίδια ώρα, διεκόπη η κυκλοφορία των οχημάτων σε κάποιους ορεινούς επαρχιακούς δρόμους της Λάρισας και της Μαγνησίας. 
Χιόνια έπεσαν στα ορεινά του νομού Θεσσαλονίκης, ενώ κλειστή είναι η επαρχιακή οδός Αγίου Βασιλείου - Χορτιάτη.
Στα λευκά "ντύθηκε" η Δυτική Μακεδονία, ενώ χιόνια έπεσαν στη Βέροια, την Έδεσσα, την Κατερίνη και τη Χαλκιδική. Χιονοπτώσεις σημειώθηκαν στη Λάρισα, την Καρδίτσα και τα Τρίκαλα, ενώ ασθενής χιονόπτωση είχαν το πρωί η Καβάλα και η Αλεξανδρούπολη.
Ο υδράργυρος το πρωί κατέγραψε -9 βαθμούς Κελσίου στη Φλώρινα, -8 στο Νευροκόπι και -8 στην Ορεστιάδα. Στη Θεσσαλονίκη, η θερμοκρασία ήταν στους -2 βαθμούς Κελσίου. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.