Δευτέρα 6 Φεβρουαρίου 2012

Τραγελαφικές καταστάσεις στην ΑΕΝ


Τραγελαφικές καταστάσεις, βιώνουν οι  900 περίπου σπουδαστές της Ακαδημίας Εμπορικού Ναυτικού (ΑΕΝ) Μακεδονίας, καθώς συνεχίζεται το αλαλούμ σχετικά με τη λειτουργία των τριών σχολών αλλά και τους χώρους στέγασής τους. Έτσι, ενώ οι εξετάσεις εξαμήνου για τη Σχολή Πλοιάρχων, ξεκίνησαν τη Δευτέρα στο κτίριο της, εντός της ΑΕΝ, οι εξετάσεις για τη Σχολή Μηχανικών γίνονται στο ΕΠΑΛ Επανομής, ενώ στη Σχολή Σωστικών όλα βρίσκονται κυριολεκτικά στον αέρα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, μετά τον άγριο καυγά μεταξύ του υπουργού Ανάπτυξης, Μιχάλη Χρυσοχοϊδη και του υφυπουργού του, Άδωνι Γεωργιάδη, η Σχολή Σωστικών που την περασμένη Παρασκευή μετακόμισε από τις αίθουσες  του «Καψαλάκειου Πολιτιστικού Κέντρου» πίσω στο κανονικό της κτίριο, στην ΑΕΝ, σήμερα εξετάζονταν το ενδεχόμενο να επιστρέψει ξανά στο «Καψαλάκειο», καθώς τα προβλήματα στατικότητας του κτιρίου  παραμένουν.
Με όλη αυτή την κατάσταση οι σπουδαστές έχουν βρεθεί σε αδιέξοδο, η άμεση επισκευή των κτιρίων της ΑΕΝ Μακεδονίας, που την είχε υποσχεθεί ο υφυπουργός Ανάπτυξης και Ναυτιλίας κ. Α.Γεωργιάδης  δεν φαίνεται να δρομολογείται και το σημαντικότερο, δεν υπάρχει το παραμικρό «φως» στο αίτημα για επίλυση των σοβαρών προβλημάτων στέγασης και φοίτησης των σπουδαστών της Ακαδημίας.
Για περισσότερα διαβάστε: http://farosthermaikou.blogspot.com/2012/02/blog-post_1056.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.