Δευτέρα 20 Φεβρουαρίου 2012

Κ.Στεφανίδης: "Όραμα έχουμε, λεφτά δεν διαθέτουμε για να το υλοποιήσουμε"


"Έχουμε σαν διοίκηση του δήμου Θερμαϊκού όραμα για την ανάπτυξη του δήμου μας, αλλά οι συνθήκες ακόμα δεν είναι ευνοϊκές για να το υλοποιήσουμε», δηλώνει ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Θερμαϊκού κ. Κυριάκος Στεφανίδης σε συνέντευξή του στην Κυριακάτικη «Αυριανή Μακεδονίας-Θράκης», εκφράζοντας παράλληλα την αισιοδοξία του ότι «τα πράγματα σύντομα θα πάνε προς το καλύτερο».

Σχετικά με την οικονομική κατάσταση του δήμου, ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου παρατηρεί ότι «ο προϋπολογισμός του δήμου Θερμαϊκού δυστυχώς δεν έχει καμιά αναπτυξιακή προοπτική,  γνωρίζω όμως τις προσπάθειες του αντιδημάρχου οικονομικών για να μπορέσει με τα στενά πλαίσια που έχει θέσει ο «Καλλικράτης» να σχεδιάσει τον προϋπολογισμό. Δυστυχώς τα πάντα ξεκινούν από τα έσοδα».
Όπως λέει χαρακτηριστικά ο κ. Στεφανίδης, «όταν δεν έχεις προοπτική να έχεις τα έσοδα που θα έπρεπε από το κράτος, τότε περιορίζεις και τα έξοδά σου. Για να σας δώσω να καταλάβετε τα έσοδα για το 2011 είχαν προϋπολογιστεί στα 40.000.000 ευρώ και στο τέλος λόγω της ελλιπούς χρηματοδότησης από το κράτος διαμορφώθηκε σε κάτι παραπάνω από 20.000.000, από τα οποία τα 5.000.000 περίπου εκατομμύρια (25%) πήγαν σε χρέη παλαιοτέρων ετών και τα υπόλοιπα σε ανελαστικές δαπάνες, καύσιμα, συντηρήσεις και όχι στην ανάπτυξη. Δυστυχώς τα χρέη μας ξεπερνούν τα έσοδα που έχει ο δήμος μας κάθε χρόνο, γι’ αυτό άλλωστε είμαστε από τους δήμους που είμαστε στα «κόκκινα» λόγω χρεών».
Αναφερόμενος στη σχέση της τοπικής αυτοδιοίκησης με την κεντρική εξουσία ο κ Στεφανίδης  επισημαίνει την πλήρη αποτυχία των κυβερνητικών σχεδιασμών για τους  ΟΤΑ υπογραμμίζοντας: «Με βεβαιότητα μπορώ να πω ότι δεν πέτυχε ο "Καλλικράτης" γιατί δεν σχεδιάστηκε και εφαρμόστηκε σωστά. Τα αρνητικά αποτελέσματα τα αισθάνεται ο δημότης».
Σε ερώτηση εάν θα μπορέσει η διοίκηση του δήμου να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις του κόσμου, ξεπερνώντας τις όποιες δυσκολίες παρουσιάζονται καθημερινά, ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου εκφράζει την απαισιοδοξία του με αυτήν την οικονομική συγκυρία. Προσθέτοντας όμως πως «αυτό δεν σημαίνει ότι δεν θα προσπαθήσω με όλες μου τις δυνάμεις να πετύχω τους στόχους που είχαμε θέσει προεκλογικά και που ανταποκρίνονται στις απαιτήσεις του κόσμου».
Σχετικά με το στίγμα των προθέσεών του για την επόμενη ημέρα, ο κ. Κυριάκος Στεφανίδης δηλώνει: «Ανυπομονώ να παρουσιάσουμε έργο ώστε όταν τελειώσει η θητεία μας να μπορούμε να έχουμε το κεφάλι ψηλά και να κοιτάμε του δημότες κατάματα. Πρόθεσή μου είναι να υπάρξει καλύτερος συντονισμός των προσπαθειών της διοίκησης και σ’ αυτό το κομμάτι προσπαθώ να βοηθήσω, γιατί ως πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου έχω ένα θεσμικό ρόλο χωρίς καμιά εκτελεστική εξουσία».
Τέλος, απαντώντας σε ερώτηση για τους προσωπικού στόχους που θέτει σχετικά με το πολιτικό του μέλλον, ο κ. Στεφανίδης δηλώνει: «Δεν είμαι πολιτικός. Είμαι γιατρός στο επάγγελμα και εθελοντής – στρατιώτης στον αγώνα για την βελτίωση της ευημερίας όλων μας και κυρίως των παιδιών μας. Για να συνεχίσω να προσφέρω απαιτούνται 3 συγκριμένες προϋποθέσεις: α) να αισθάνομαι ικανοποίηση ότι έδωσα ότι μπορούσα το χρονικό διάστημα που μπορούσα, β) να αισθάνομαι ότι έχω ακόμα να δώσω και γ) ότι αυτό το αναγνωρίζουν κάποιοι σημαντικοί για εμένα άνθρωποι».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.